Door P.uncia, Op vri 22 apr 2011 17:36, 4 reacties,    

Statines veroorzaken geheugenverlies en depressieDe groeiende lijst van ernstige negatieve bijwerkingen die veroorzaakt wordt door statines is nu inclusief geheugenverlies en depressie, volgens een nieuw onderzoek dat gepubliceerd is in de Cochrane Library.

Onderzoekers ontdekten dat de overgrote meerderheid van geneesmiddelenonderzoeken waaruit zou blijken dat statines veilig zijn uitgevoerd zijn door de farmaceutische bedrijven en met gevolg dat veel te veel mensen de gevaarlijke medicijnen worden voorgeschreven.

Onderzoekers trokken de gegevens na van 14 geneesmiddelenonderzoeken waarbij 34.000 patiënten betrokken waren en vonden dat hoewel statines bij sommige patiënten bleken te helpen hartaanvallen en beroertes te voorkomen er simpelweg niet genoeg bewijs was om aan te tonen dat mensen zonder voorgeschiedenis van hart en vaatziekten de medicijnen veilig kunnen innemen. En toch slikken miljoenen gezonde mensen elke dag onnodig statines op voorschrift van hun artsen.

"We ontdekten dat het bewijs van mogelijke schade niet serieus wordt genomen", aldus professor Shah Ebrahim van de London School of Hygiene and Tropical Medicine. "De schadelijke effecten zijn niet opgenomen in de onderzoeken".

Amy Thompson, een cardiale hoofdverpleegkundige bij het British Heart Foundation, voegde toe dat het nog onduidelijk is of statines voor mensen zonder hart en vaatziekten en hen die een laag risico hadden enige echte voordelen bieden". Dus adviseren zij en anderen de mensen zonder voorgeschiedenis van hart en vaatziekten statines totaal te vermijden.

Maar leveren statines ook daadwerkelijk geen echte voordelen voor iemand? Volgens een onderzoek dat in 2010 gepubliceerd is in het British Medical Journal zou voor iedere hartaanval die naar men zegt voorkomen is door statines twee mensen schade lijden aan de lever, nier falen, staar of extreme spierzwakte van het innemen van het medicijn. En statistisch gezien ervaren minder dan drie procent van de mensen überhaupt enig voordeel van het innemen van statines

Door, Ethan A. Huff.
Annotaties:
| #134008 | 22-04-2011 17:50 | Patman
Ja, ik zie het aan mijn vader. Die is tot een soort nukkige zombie getransformeerd. Nog erger dan normaal. Maar hij weigert te stoppen, we hebben een oom die cardioloog is en die zweert bij die rommel. Die praat mijn vader die shit aan.

Op mijn (vorige) werk was ook een groot deel van de wat ouder gasten aan de statines. Een hoop hadden ook de bekende bijwerkingen. Maar toch gewoon doorgaan met die zooi...
Patman's avatar
| #134010 | 22-04-2011 18:07 | P.uncia
Ik ben niet van plan die troep ooit te gebruiken, sterven aan een hartaanval is vervelend voor partner, vrienden ect maar lijkt me geen slechte manier van doodgaan ;)
P.uncia's avatar
| #134016 | 22-04-2011 18:55 | tegengas
Ik ben ermee gestopt. ik kreeg er spierpijn van, het duurde even voordat ik erachter kwam welk medicijn dit veroorzaakte.

En volgens mijn logica, was het beter voor mij om ermee te stoppen, omdat ik dacht dat het ook niet zo best zou kunnen zijn voor het spierweefsel van mijn Hart.
tegengas's avatar
| #205107 | 14-08-2013 12:03 | kauwtje
Ik werd er behoorlijk depressief van. Wauw. Ga toch liever dood aan een hartaanval dan aan zelfmoord.
aanmelden / inloggen