Door community (initieel hakkietakkie), Op din 16 dec 2014 12:42, 6 reacties, nieuws

Steden drukken gereguleerde wietteelt doorHoewel minister Opstelten (Justitie) nog altijd faliekant tegen is, ziet het er naar uit dat een aantal steden in het land volgend jaar toch start met een experiment met gereguleerde wietteelt.


In Utrecht ligt het plan voor een 'social cannabisclub' klaar. Amsterdam en Rotterdam willen gecertificeerde wietkwekers laten leveren aan coffeeshops en steden als Eindhoven, Heerlen en Nijmegen onderzoeken hoe het in hun gemeente het beste geregeld kan worden. Arnhem voegde zich daar vandaag bij.

In Arnhem zijn al vaker plannen voor gereguleerde wietteelt geweest. Zo was er al eens een plan om een wietkwekerij te beginnen in het kassengebied tussen Arnhem en Nijmegen, waar werklozen een baan zouden kunnen vinden. Maar die plannen zijn allemaal gesneuveld, omdat wietteelt niet is toegestaan.

Dit jaar ondertekenden 53 burgemeesters het zogenoemde wietmanifest, een initiatief uit Heerlen, Utrecht en Eindhoven. In dat manifest dringen de burgemeesters er bij Opstelten op aan om wiet te legaliseren. Dat zou beter zijn voor de volksgezondheid en de veiligheid.

De burgemeesters kregen een flinke steun in de rug toen de rechter in Groningen twee principiële wietkwekers wel schuldig achtte, maar geen straf oplegde omdat zij volgens het Nederlandse gedoogbeleid zouden handelen. Het Openbaar Ministerie is tegen deze uitspraak in beroep gegaan.

De experimenterende steden vinden dat Opstelten te star vasthoudt aan zijn mening, terwijl de wereld om hem heen is veranderd. Mensen mogen wel softdrugs kopen, maar de wiet mag niet geteeld worden. 'We vergunnen nu een systeem dat bestaat bij de gratie van een illegale markt die in handen is van criminelen. Dat kan ik niet uitleggen', zei burgemeester Paul Depla van Heerlen in het Tijdschrift voor de Politie.

De burgemeesters denken dat de wiethandel te reguleren is zoals ook gokken en wapenbezit wettelijk zijn geregeld. 'De maatstaf is dat het verboden is, maar onder voorwaarden a, b en c toch toegestaan', aldus Depla.
Annotaties:
| #224960 | 16-12-2014 14:12 | Ness
De gemeenten duiken het liefst zelf in die profijtelijke handel, dan hebben zij meteen greep op de gebruikertjes. Daarom gaat wiet never nooit niet gelegaliseerd worden. Het is een veel te mooi stukje dwanggereedschap, linksom (de staat teelt) of rechtsom (alles verbieden volgens het gebroken ruit principe).
https://www.youtube.com/watch?v=gG3AKoL0vEs
Ness's avatar
| #224961 | 16-12-2014 14:31 | hakkietakkie
Zie zo 1, 2, 3 niet hoe de gemeenten verdienen aan wietclub, idee is dat die een vergunning krijgt om voor de eigen leden te produceren, als het een stichting of vereniging is dan is het een non-profit, waardoor de wiet ook goedkoper wordt, al betalen ze dan neem ik aan wel gewoon de electriciteitsrekening.. Coffeeshops kopen nu ongeveer voor 3,5 a 4 euro per gram in, stel dat je in de club tussen de 5 en de 6 euro afrekent.. Enfin. Wat mij opvalt aan deze move is dat de politie net landelijk is geworden. Ben benieuwd of dat verschil maakt.. Vroeger was bromsnor in dienst bij de burgervader, maar nu bij het rijk.. Dan is het toch sowieso kansloos?
hakkietakkie's avatar
| #224962 | 16-12-2014 15:00 | Ness
Belastingen, HakkieT, gemeentelijke belastingen en werkverschaffing. En greep op de gebruikers ten behoeve van het verzorgingsstaatsysteem. Wie gebruikt kan tevens meteen worden afgeschreven op de normale arbeidsmarkt en het uitkeringsbos worden ingestuurd. Ook dat is natuurlijk een gebroken ruitje.

"Begeleiders' en 'arbeidsconsulenten' staan reeds te trappelen in de zijlijn. Gemeenten krijgen een lumpsum van de overheid en dat bedrag kan op vele manieren worden opgeschroefd., oa door het leger staatsafhankelijken te vergroten mbv van *innovatieprojekten*.

De enige echte 'oplossing' van dit NIET-probleem is het iedereen fijn zelf laten uitzoeken. Legalisatie dus. Dan gaan de meeste koffieshops ook over de kop want mensen gaan zelf telen. En da's eng - dan is de overheid de greep helemaal kwijt. En kan er belastingtechnisch helemaal niets aan verdiend worden van gemeente- of staatswege, want zaadjes aplenty per plantje. Mensen zouden zelfs een an ander kunnen gaan WEGGEVEN bij overschotten - een gruwel!

YO! Spaarlampjes! Zonlicht! Achtertuin en balkonnnetje! De pillenfabrikanten moeten er niet aan denken zeg! De markt voor anti-depressiva gaat meteen plat. Misdaadlevels zakken als een gek. Nee echt, legalisatie, dat moet tot elke prijs voorkomen worden, snappu?
Ness's avatar
| #224963 | 16-12-2014 15:14 | Ness
Het enige wat die plantjes nodig hebben is aarde (goedkoop), water (goedkoop) en zonlicht (gratis). Oh en een pot. En een vensterbank op het Zuiden is natuurlijk ideaal. Beetje pokon, koemest ofzo is ook niet al te duur. Dag wietindustrie, dag dealertjes op scootertjes, dag afrekeningen in het criminele circuit, dag bling bling, dag overtollige oom agent en rechtertje. Dit kan niet worden toegestaan, dat begrijpt u vast wel.
Ness's avatar
| #224967 | 16-12-2014 15:58 | hakkietakkie

De enige echte 'oplossing' van dit NIET-probleem is het iedereen fijn zelf laten uitzoeken. Legalisatie dus.


Ja.. Zo is het ook.
hakkietakkie's avatar
| #224970 | 16-12-2014 17:09 | Ness
Nja wiet is niet verslavend heh
Zo blow je en dan blow je niet, en nog geen centje last ook. Het is een persoonlijke keuze die ook nog eens afhankelijk is van je stressfactor. De meeste blowers stoppen er na hun 30e mee - wie het niet nodig heeft ervaart 'stoned zijn' als een last en een belemmering en stopt vanzelf. En het heet niet voor niets 'weed' want het groeit idd als onkruid. En dan al die medicinale toepassingen...

Zoiets moet absoluut door god verboden worden. Zelfs zijn eigen zoon is naar zeggen een *stoner*, nou dan begrijp je wel waar Jesus die rare ideeen vandaan haalde. Gelukkig weet het CDA beter wat goed is voor een mens.

Het recept voor heilige olie staat in de bijbel - anoint me o lordie :P: 5 pond wiettoppen en nog wat andere spullekes per kruikje. https://www.youtube.com/watch?v=sxNlP23OBCM
Ness's avatar
aanmelden / inloggen