Door P.uncia, Op vri 2 nov 2012 18:32, 0 reacties,    

Steeds meer Canadezen afhankelijk van voedselbankEen nieuw onderzoek heeft aangetoond dat het aantal Canadese mensen blijft toenemen die afhankelijk zijn van liefdadigheid voor voedsel, rapporteert Press TV. Statistieken van Food Banks Canada toonde dat in maart 2012 meer dan 882.000 Canadezen een voedselbank gebruikte, een stijging van 2,4 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Kinderen en jongeren zijn goed voor ten minste 38 procent van degenen die honger lijden in Canada, met autochtonen disproportioneel vertegenwoordigd, gaf het onderzoek aan.
"Het is schokkend dat in een land, welvarend als Canada, honderdduizenden kinderen moeten vertrouwen op voedselbanken om elke maand genoeg te eten te hebben", zei Katharine Schmidt, directeur van Food Banks Canada, in een verklaring.

"Hoewel voedselbanken doen wat ze kunnen om aan de behoefte te voldoen gaan nog steeds te veel kinderen met een lege maag naar school". Cathryn Sim, marketingcoördinator bij de charitatieve Calgary Food Bank, vertelde Press TV dat kinderen een "enorm" deel van de ontvangers vormen van de donaties van haar organisatie.

"Meer dan 40 procent van de mensen die naar onze schenkingen komen zijn kinderen en een groot aantal mensen die voedsel krijgen zijn kinderen. Dat is enorm", zei ze. Analisten beweren dat de lonen in Canada niet gelijk opgaan met de kosten van levensonderhoud.

'Waarom leven we in een maatschappij waarin niet iedereen in staat is om aan hun eigen individuele behoeften te voldoen", voegde Sim toe. Critici zeggen dat de piek in het voedselbank gebruik het product is van de ideologische afkeer van de Canadese regering om de armen te helpen.

Rapporten tonen ook aan dat autochtone Canadezen tot de armste leden van de Canadese maatschappij blijven behoren waarvan de meeste van hen lijden aan slechte educatie, economische en sociale omstandigheden.

De VN heeft Canada's geschiedenis over de rechten van kinderen scherp veroordeeld en beschuldigt Ottawa van systematische discriminatie van autochtonen en immigranten.
Annotaties:
aanmelden / inloggen