Door community (initieel Hans), Op zat 26 maa 2016 08:50, 4 reacties,    

Steeds meer politiekogels op straatDe laatste maanden ga ik me steeds onveiliger voelen. Dat heeft een beetje te maken met de terreuraanslagen, die met de regelmaat van de klok plaatsvinden in Parijs, Brussel of een andere grote stad. Maar het gevoel van onveiligheid komt vooral voort uit de reactie van de overheid op die aanslagen.
In de afgelopen maanden hoor ik vaak in de media dat de politie heeft geschoten op een verdachte. In januari werd er in Amsterdam geschoten op een auto. In februari schoot de politie in Schiedam een gewapende man neer. In maart werd er geschoten op een spookrijder in Assen, uit zelfverdediging op een aggressieve man in Eindhoven en op een verwarde man in De Kwakel. De laatste twee neergeschoten mannen zijn aan hun verwondingen overleden. Afgelopen week schoot de Amsterdamse politie op een auto, die hard wegreed.
Het lijkt alsof de politie steeds vaker en makkelijker het vuurwapen gebruikt.

Eerder dit jaar werd al bekend dat de politie vaker bewapend zal worden met pistoolmitrailleurs. Dat zijn wapens, die in korte tijd veel kogels afschieten. Als de politie ook vaker met die mitrailleurs gaat schieten, dan wordt de kans op dodelijke slachtoffers snel groter.

Afgelopen dinsdag was de politie door de aanslagen in Brussel een beetje in paniek geraakt. Er liepen nog meer gewapende agenten op straat dan normaal. In Zwolle werd een verwarde man uit de trein gehaald omdat men vreesde voor een aanslag. Op het hoogtepunt van de gekte werd in Hoofddorp een trein stilgezet en de omliggende gebouwen werden ontruimd. De passagiers werden door gewapende agenten met hun handen op hun hoofd uit de trein gehaald. Er was gelukkig helemaal niet aan de hand.

Ik vind het een griezelige ontwikkeling dat er tegenwoordig agenten rondlopen, die net zo zwaar bewapend zijn als militairen en terroristen. Sommige mensen beweren dat het daardoor veiliger wordt, alsof politiekogels niet dodelijk zijn. Ik voel me juist onveiliger door al die wapens.
Annotaties:
| #249471 | 26-03-2016 09:20 | spaceman
@Hans

Goed stukje. Die zwaar bewapende politie is meer voor de eigen bevolking bedoeld dan dat het terroristen zal tegenhouden.Een HK is geen partij voor een bom.Politiekogels kunnen ricocheren en dat maakt het inderdaad gevaarlijk.We hebben niets aan trigger happy cops.

En om het in perspectief te plaatsen: De kans dat je slachtoffer wordt van een terroristische aanslag is net zo groot als het winnen van de staatsloterij.
spaceman's avatar
| #249473 | 26-03-2016 09:51 | zenmaster
En om het in perspectief te plaatsen: De kans dat je slachtoffer wordt van een terroristische aanslag is net zo groot als het winnen van de staatsloterij.


Dat is 100% correct. Het doel van terrorisme is voornamelijk de angst aanwakkeren, en de daarop volgende maatregelen van overheden die dan weer iedereen treffen.

Onschuldige mensen die er verdacht uitzien, zullen dan ook nog eens eerder de lul zijn als straks in elke straat 'robocops' rond patrouilleren.
zenmaster's avatar
| #249513 | 26-03-2016 21:19 | Fredjes
Allemaal betaald van je eigen belastingcentjes.... Ik zeg eigen schuld, dikke bult. Zelfs een blinde zag dit aankomen, dus nu niet huilen. Wie belasting betaald, is medeplichtig.
Fredjes's avatar
aanmelden / inloggen