Door community (initieel zanussi), Op maa 6 feb 2017 19:27, 1 reacties,    

Stem Klein Maart 2017


De afgelopen jaren heb ik niet deelgenomen aan verkiezingen en referenda en verkondigd dat niet stemmen, niet deelnemen aan dat systeem, de beste optie is. 5 x heb ik mijn stem(biljet) niet weggegeven aan een nationaal politiek systeem wat het beste omschreven kan worden als, zegeensiets .. het wormvormig aanhangsel van de Verenigde Staten van Clinton, Bush en Obama. Een verre vriend aan de overkant van de Atlantische Oceaan wordt bewonderd en zakelijk bevoordeeld terwijl onze naaste buur Rusland verguisd wordt door de Nederlandse politiek en main stream media. Sancties tegen Rusland zijn dom want handel met een nabije natie wordt onmogelijk gemaakt, maar er is de afgelopen decennia geen regering die afwijkt van sancties die de V.S./Brussel dicteert. Maar ik dwaal af.Als ik mensen spreek over het niet meedoen aan verkiezingen zeggen ze steevast; "als je niet stemt gaat je stem naar de grootste partij!". Dat is onzin, evengoed hoor ik dat antwoord negen van de tien keer. Wat dat zegt over de geestesgesteldheid en zo weet ik niet. Niet ingeleverde stembiljetten worden niet meegeteld. Niet ingeleverde stembiljetten meetellen in voordeel van de grootste partij is directe verkiezingsfraude. Zo erg is het nog niet in dit landje, ongeacht het rare (cognitief dissonante) weerwoord over het meetellen van niet ingeleverde stembiljetten.

Stemmen in 2017 ? Ja doe maar. Als in maart iedereen stemt op een kleine onbekende partij, dan zijn de grote partijen en de egomaniakken en de isrealmaniakken die al decennia lang niets anders doen dan dit land uitverkopen aan wieweetwatvoorfiguren in ruil voor wieweetwat uitgeteld, afgeschreven en opgehoepeld. Opgeruimd staat netjes. Stem klein in maart. Goed plan.

DeLangeMars.nl heeft een lijst van kleine partijen samengesteld.
Annotaties:
| #258256 | 07-02-2017 04:31 | G.B. Wolf
Sympathiek idee, maar als de lijst bij DLM al begint met Denk, dan haak ik al af. Ik heb veel met mensen gediscussieerd, wat nou wijsheid is. Het allerbeste is niet te gaan. Als een overgrote meerderheid thuis blijft, is de volksvertegenwoordiging niet gelegitimeerd, bij een opkomst van <30% mag gewoon geen regering worden gevormd. Thuisblijven wordt negatief uitgelegd, als zijnde niet geïnteresseerd. De politiek zou zich dan stevig achter de oren moeten krabben wegens het waarom, als zij nog enig gevoel van rechtvaardigheid in hun donder hebben, hetgeen ik betwijfel.

Een andere optie is: blanco stemmen. Daarmee geef je te kennen, dat je wel geïnteresseerd bent, maar dat je geen keus kon maken. Als een overgrote meerderheid dat doet, dan dient eenzelfde effect te ontstaan als bij de vorige optie. Vraag is dan alleen, wat doet de politiek ermee?
Alle partijen zijn een beetje een eenheidsworst geworden, je stemt op programma's, oftewel een verzameling van ideeën. Eigenlijk zouden partijen verplicht moeten worden maximaal 4 of 5 punten te moeten presenteren in hun programma en dat andere partijen géén van die punten mag overnemen. Iedereen krijgt dan een uniek lijstje, waaruit het makkelijker kiezen is.

Als je b.v. veel aan privacy hecht, dan kies je voor SP, PvdD of GL.
Maar ik vind GL weer niks, want die dwepen weer met Europa, daar wil ik juist uit. Snap je het probleem?
Niet stemmers is een origineel alternatief, maar ik vind die partij -met een keigoed idee- weer te veel rieken naar zakkenvullers. Als al die leden nu hadden gezegd, dat zij hun wedde aan een goed doel zouden schenken wegens het nietsdoen, dan zou ik dat nog overwegen.
Als (ook) computertechneut zijnde, zou de Piratenpartij ook mijn sympathie hebben, maar daar rommelt het ook al weer.

Zodoende, -ik zou zo nog uren door kunnen gaan-:
Ik heb al jaren voor blanco geopteerd en zie bij de uitslagen wel een groeiend aantal blanco stemmers, maar het is nog niet substantieel. Misschien dit jaar wel?
Ik vind, dat als er een rotzooitje komt, wat ik wel verwacht, ik daar dan lekker tegenaan kan kankeren, want ik heb niemand van die ellendelingen gekozen. Toch?

Eén hele grote waarschuwing: Let niet op polls, dat is pure vernaggelarij. Zie je een poll: WEGWEZEN en zappen of uitzetten. Ook site's als Stemwijzer zijn levensgevaarlijk.
Last but not least: strategisch stemmen is het domste wat je kunt doen.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen