Door community (initieel Best Well), Op woe 29 nov 2017 17:29, 0 reacties, nieuws

Stijgt de Russische doping Wennemars en Lodiers naar het hoofd?Wintersporter Alexander Legkov. Gouden medalle: kwijt. Volgende wedstrijd? Nooit meer, want, levenslange schorsing. Op basis van? Ja, op basis waarvan eigenlijk? Geen bewijs. Hij was voor de spelen regelmatig in Europa. Is daar regelmatig getest. Nooit iets gevonden. Wel alles kwijt.

Andere wintersporter, Sergei Tsjoedinov: "Op basis van verklaringen van één persoon (overgelopen dopingbaas Roschenko, red.) die ik niet eens ken, nooit gezien heb, bevind ik mij op de "Duchess lijst". Hoe we daar op terecht gekomen zijn? Geen idee. Het Olympisch commité gelooft de Amerikaanse geheime dienst meer dan Russische sporters."

Eensgezindheid op NPO radio 1: 100%

Voor Erben Wennemars en Patrick Lodiers is het allemaal geen probleem. In een hallucinerend gesprek tussen de twee, waar later doping specialist Herman Ram zich bij aansloot, waren de mannen het roerend met elkaar eens. Wennemars, notabene zelf oud-sporter sprak zo over zijn Russische collega's:

Wennemars: Allemaal schorsen!

"Ik denk dat op dit moment, als je kijkt naar wie er allemaal geschorst is, wat er allemaal gaande is, dan kan je bijna niet meer anders doen, dan ze allemaal schorsen. Het is een systeem!"

Erben's problemen met logica

Erben Wennemars, dia al nooit uitblonk in logische verhalen, draait ook hier weer oorzaak en gevolg om. En dat doet hij verderop ook:

Fatkulina

"Sporters worden nu opgeofferd. Dat vind ik heel erg want als je kijkt naar Olga Fatkulina, dat meisje won Zilver op de Olympische Spelen, had moeilijke jeugd, moeder is overleden aan overdosis drugs, opgevoed door haar oma, schaatst op dit moment niet goed, zij wordt als wisselgeld gebruikt door de Russen."Fatkulina zien we, als het aan Wenemars ligt, in deze hoedanigheid niet meer terug.

Uit zijn nek

Hier huilt Wennemars krokodillentranen om Fatkulina, die ge-offerd zou worden door de Russen. Maar kan Wennemars dan uitleggen hoe dat opofferen dan werkt? Het zijn niet de Russen die Fatkulina aangeven of veroordelen, het is het IOC dat dat doet. Erben Wennemars wekt de indruk dat de Russen zelf wat onbelangrijke mensen veroordelen, maar dat is helemaal niet het geval. Erben Wennemars kletst uit zijn nek. Erben doet wat Olaf Koens destijds ook onnavolgbaar deed: het omdraaien van daders en slachtoffers. Wennemars zwamt ongehinderd door met zijn Russische offer-zwam-verhaal:

Gevoel...

"Ze offeren een paar van die sporters op in de hoop dat ze daarna lekker met zijn allen naar de Spelen kunnen gaan". Dan, met de hand op de borst: "De man die de vlag droeg en inmiddels gestopt is, wordt ook opgeofferd. Het individu wordt opgeofferd om het systeem in stand te houden. Dat is het gevoel dat ik heb in ieder geval."

De onderbelichte Russische kant van het verhaal

1. Schok in de sportwereld

2. Geen feiten, geen bewijs.

3. Alles is gebaseerd op een enkele kras (op een urine-monster, red.),

4. En gebaseerd op de verklaringen van Gregori Rochenko, de voormalige baas van het Russische anti-doping laboratorium die zich nu in de VS bevindt in een getuige-beschermingsprogramma.

5. 46 Pagina's, de sportwereld keek uit naar knetterhard bewijs, waarom Legkov zijn medalle moest inleveren en een levenslange schorsing ervoor terugkreeg. Wat blijkt? Behalve de woorden van Roschenko, niets.

6. Volgens Rodchenkov zou de doping met alcohol gemaskeerd zijn.

7. Oud collega's van Rodchenkov moeten daar hard om lachen: kan helemaal niet.
Rodchenkov... niemand kan of mag bij de met de Amerikaanse geheime Dienst samenwerkende oud anti-dopingbaas komen. Het zijn zijn verklaringen waarop het hele kaartenhuis, alsook de hysterie van Wennemars, op gebaseerd is. Of, zoals een bekende Russische talk-show-host (Solaviev) het twitterde: Rodchenkov tot Paus benoemd? Elk van zijn woorden betreft uiteindelijk de waarheid?

8. Rodchenkov praat over oude dopingmethodes die al niet meer actueel zijn, die maandenlang sporen achterlaten.

9. De veroordeelde Alexander Legkov woonde voor en na de spelen voortdurend in Europa, werd voortdurend getest, en werd voortdurend schoon getest.

10. Om wat aan de steroïden te hebben, moet je ze regelmatig gebruiken.

11. Alle informatie gaat via transito bij de Amerikaanse geheime diensten.

12. Rodchenkov wordt van iedereen afgescheiden. Noch het IOC, noch de Federaties van de wintersporten kunnen met hem spreken, hoewel ze hem best wat vragen te stellen hebben.

13. Bepaalde informatie, zoals de "Duchess lijst" komt van een disc die niet getoond wordt.

14. De Russen zouden de techniek beheersen de monsters te openen en vervalsen zonder dat het opgemerkt zou worden: Absurd! Volgens de Russen. En de beschuldigers zouden het daar eigenlijk wel mee eens zijn. Maar Legkov is schuldig omdat... hij schuldig is!

15. Wada stond er destijds op dat het precies Rodchenkov moest zijn die het anti-dopingbureau in Moskou leiding ging geven.

Annotaties:
aanmelden / inloggen