Door community (initieel Best Well), Op zon 26 nov 2017 23:27, 4 reacties, nieuws

Stijgt de Russofobie CDA-fractieleider Buma naar het hoofd?
Kopje verse thee, bordje havermout op schoot en een zachtgekookt eitje. We gingen er eens lekker voor zitten vanmorgen, want CDA voorman Sybrand Buma ging ons bij WNL op Zondag met gastheer Rick Nieman eens goed uitleggen hoe het nou zit met die Russen die "onze democratie destabiliseren", en "levensgevaarlijk bezig zijn".
#Hennisdebat

Buma kwam ook bij WNL aanzetten met het verhaal dat bijvoorbeeld bij het Hennis debat vanuit Rusland 600 accounts meetwitteren met de hashtag #Hennisdebat.

Blik heeft zelf vlug op die hashtag gekeken en kon niks vreemds vinden, maar Blik is geen IT-specialist. Is er iemand van onze lezers die hier iets zinnigs over kan zeggen, met name over de technische aspecten van zo'n eventuele Russische actie? Hoe zou dat dan in zijn werk gaan? Hoeveel Nederlandssprekende mensen heb je daarvoor nodig in Rusland?

Als het technisch al zou kunnen, dan is de volgende vraag, waarom? En, zou het de afloop van het debat (vertrek Hennis) beinvloed hebben? Als we Buma mogen geloven wel. En ook het Oekraïne referendum, de Brexit en de onafhankelijkheidsdrang van Catalonië: allemaal zo gelopen door die listige Russische trucjes!

Amerikaanse club heeft het onderzocht...

WNL toont de laatste woorden van Hennis in de Tweede Kamer met rechts de binnenkomende tweets. Het is zo gemonteerd dat het inderdaad lijkt alsof de arme Hennis bezwijkt onder de Russische tweets. Een dramatisch muziekje op de achtergrond doet de rest. Nieman snapt er niks van: "Waarom zouden ze?!" (de Russen dit doen). Sybrand Buma: "Dit is wel fascinerend hoor, want het is onderzocht in de Verenigde Staten, niet in Nederland (de verhaaltjes over Saddam Hoesein en Massavernietigingswapen kwamen ook uit de VS...red.). Daar is een club die onderzoekt, 600 afzenders uit Rusland en hun Twittergedrag en ze hebben uitgevonden dat die gelieerd zijn aan de Russische overheid. En iedere keer als er in het Westen iets gebeurd dat beweging veroorzaakt, onrust, destabilisatie komt een hashtag met dat ondewerp fors uit die 600 en dat is hier ook gebeurd."

Levensgevaarlijk...

Buma gaat door: "Waarom zouden 600 Russische accounts twitteren #Hennisdebat? Omdat alles wat hier onrust is, destabiliseert, daar versterkt wordt. Je ziet #MH17 wordt hashtag vergroot. Catelonië, als daar een discussie is, wordt het vergroot. Dus je ziet een hele rij van trending berichten uit Rusland komen. Als het was om onze democratie te versterken..." Nieman helpt nog een handje mee: "Vast niet hè..." Buman voelt zich gesterkt en raakt op stoom: "Het doel is destabiliseren en dat is levensgevaarlijk. Het nestelt zich in ons hoofd en we weten niet waar het vandaan komt. Maar de Brexit, de Amerikaanse verkiezingen, de Catalaanse verkiezingen, ons Oekraïne debat, alles wordt beïnvloed vanuit het buitenland, met name Rusland."

Internet authoriteit

Nieman haalt nog aan dat Buma in het interview gepleit heeft voor een internet-authoriteit die op het internet gaat surveilleren. Buma wil dat geen "internet-politie" noemen. Dan komt de aap uit de mouw: "... Regeeraccoord... Meer geld .... Een belangrijke taak wordt nu om op internet actief te worden. Dat geldt trouwens ook voor Defensie (lees Offensie, red.). Het is meer dan politie. Het is ook onze infrastructuur die kwetsbaar is."

Dammetje in New York...

Buma komt nog met een dammetje bij New York die de Iraniëers volgens hem konden bedienen, maar Nieman vindt het toch allemaal vaag. Op een 1, 2 voorbeelden na is er niks gevonden of te zien volgens hem. Volgens Buma werden er in 2015 vanuit Rusland nepfilmpjes geplaatsts ten tijde van het Oekraine debat. Hij doelt waarschijnlijk op dit filmpje, dat het midden houdt tussen satire en slapstick. Maar volgens Buma zou dit dan het filmpje zijn dat het verschil heeft gemaakt waardoor de uitslag net aan kantelde ten gunste van het Nee-kamp. Zou dit filmpje zich genesteld hebben in de hoofden van de Nederlanders en die eigenlijk Ja wilden stemmen maar door dit in hun hoofd gebestelde filmpje toch Nee aankruisten? Als we Buma moeten geloven zou dat zo maar eens het scenario geweest kunnen zijn...

Buma gaat door: "126 Miljoen Amerikanen zijn door de Russen bereikt met berichten, ...groot risico, ...de Nieuwe Koude Oorlog is daar"

Wapenen...

Maar dan zet Buma ng een tandje bij: "De vraag is, hoe gaan we om met een land als Rusland? Als ze met troepen komen, weten we wat we moeten doen, dan houden we ze bij de grens tegen. Maar als ze via internet binnenkomen, houden we ze niet tegen. Dus tuurlijk kan het consequenties hebben voor de relatie. We hebben nu sancties. Hoe ga je om met sancties, het is dat hele pakket. Het feit dat een land ons met één doel probeert te beïnvloeden, destabiliseren, en dus het Westen, of het nou Amerika is, of Engeland, of Spanje, of Nederland, dat is niet normaal gebruik van internet. Dat is koude oorlog op een nieuwe manier. Daar moeten we ons tegen wapenen. Als we dat doen, dan hebben we onze eigen democratie weer, dan maken we onze eigen keuzes. Maar het risico nu is dat we keuzes maken, zonder dat we het precies weten (hij wijst met zijn middelvinger naar zijn bolletje), vanuit Rusland of andere landen zijn beïnvloed.

Commentaar Blik op NOS-journaal

Het spijt ons voor Buma, maar zonder ook maar een greintje bewijs, gaat Blik niet mee in zijn verhaal en kwalificeren we zijn woorden als een hallucinerende levensgevaarlijke ijlpartij. Het zijn dit soort opruiende, polariserende politici die de basis leggen voor oorlogen, dood en agressie tussen volkeren. Hij komt aan met het hilarische "nepfilmpje uit 2015" en dat zou dan het levensgevaarlijke Russische gedrag zijn die de weke Hollandse hoofdjes heeft doen besluiten "Nee" te stemmen terwijl ze eigen heel graag wel met Oekraïne wilden associëren. Het heeft er alle schijn van dat Buma met een lange aanloop is begonnen richting zijn sollicitatie bij de NATO, net als zijn voorganger de Hoop Scheffer. Het zal daarom niet de laatste keer zijn dat we de Russofobe riedel van Buma hebben moeten aanhoren. Fascinerend ook om te zien dat een Ben van den Burg het gezwets van Buma aanhoort als een konijn dat in de koplampen kijkt. Wanneer gaan Nederlanders in talkshows het de politici nou eens een keer een beetje moeilijk maken? De Russisch georiënteerde xenofobie van Buma is ook uitermate schadelijk voor het Nederlands bedrijfsleven dat net als de Tsjechen juist liefst lekker zaken zou willen doen met Rusland in plaats van zwetsen over sancties.
Sybrand Buma: "Amerikaans onderzoek... Russen levensgevaarlijk bezig... moeten ons wapenen... meer geld... nestelt zich in ons hoofd..."


Annotaties:
| #261375 | 27-11-2017 09:09 | ..................
Buma is een zionist en een PIG.
Onbegrijpelijk dat ze rusland als pispaaltje aanwijzen,maar het land zelf is christelijk.
Het leuke ervan is dat mr Putin al eens in een interview heeft gezegd dat christenen hun cultuur moeten bewaken in het westen,en het is juist christenen die tegen christenen worden uitgespeeld.
Buma noemt de USA op,maar dat is een JEW state.
Blijkbaar Buma zijn ziel heeft verkocht aan zionisten en joden.
| #261376 | 27-11-2017 10:08 | Nico de Geit
Vervang 'Russen' voor 'buitenaardsen'. Die man moet gewoon een weekendje Moskou doen. Laat hem daar maar uitrazen op het rode plein en in de metro. Mafkees.
Nico de Geit's avatar
| #261390 | 28-11-2017 00:38 | G.B. Wolf
Buma heeft zelf ook uit die karaf gedronken, met zijn volkslied (verplicht!) zingen in de klas en bezoekjes aan het museum.
L e v e n s g e v a a r l i j k , die man. Maar dat wisten we al.
G.B. Wolf's avatar
| #261396 | 28-11-2017 14:55 | tegengas
Neocons, NAVO, geheime diensten zitten erachter, die lobbyen bij de partijen en ministeries, VS bepaalt het buitenland beleid van NL..
Ze hebben het MH17 verhaal nodig, het is Pan Am Flight 103 V2.
tegengas's avatar
aanmelden / inloggen