Door Antagonizer, Op zat 6 feb 2010 02:02, 3 reacties, all rights reserved

Stockholmsyndroom versus shock treatment

Iedere hype, modegrill en nieuwe stroming heeft altijd een vaste schare volgers die zo fanatiek zijn, dat het lijkt alsof ze ervoor geboren zijn# Eerder zagen we al de bloedfanatieke klimaatidioten die als makke schapen achter de CO2-hoax aanlopen en zich - niet gehinderd door enige kennis - storten op eenieder die sceptisch is of durft kritiek te uiten# Dit zelfde zie je in zeker mate ook onder Wildersstemmers, die vaak niet eens verder komen dan één luide oneliner omdat ze niks snappen van de maatschappelijke verhoudingen en de polemische politieke manipulatie die ze als vieze haren in het afvoerputje trekt dat de PVV is# Een partij die voor het volk zegt te zijn, maar dat zelfde volk niet toelaat tot haar gelederen omdat dit weleens tot genante situaties zou kunnen leiden# En nog treffender voorbeeld zie je in het onderstaande filmpje, waar Israël-criticus en academicus Norman Finkelstein een paar zio-prop huilies even flink de mantel uitveegt#


Met dank aan Tzolkin voor de tip via ons Zaplog
Annotaties:
| #92932 | 06-02-2010 14:14 | tscharlie
Maar dit soort bruikbare idioten
tscharlie's avatar
| #92935 | 06-02-2010 14:23 | tscharlie
Vorige reactie moet er niet staan
tscharlie's avatar
| #92939 | 06-02-2010 14:51 | tscharlie
Ik was op Zapruder bezig en er ging iets mis.

Dit moest er staan:

Helemaal eens met dit artikel.
Alleen begrijp ik niet dat er soms zo minderwaardig geproken wordt over grote groepen mensen, zoals: "Maar dit soort bruikbare idioten " .Veel mensen worden op het verkeerde been gezet door desinformatie /leugens/bedrog, hoe je het ook wil noemen. Deze groepen hebben de capaciteit niet om het geheel te overzien en wandelen achter andere groepen aan. Het is juist de bedoeling dat fora als deze de 'onwetenden" de weg wijzen.

Eigenlijk is dat de taak van de overheid, maar de overheid is niet meer te vertrouwen (nooit geweest ook)
Sommige mensen krijgen zoveel informatie dat ze de weg niet meer kunnen vinden. Bedenk zelf maar eens hoe moeilijk het is om de beste zorgverzekering te kiezen door het grote aanbod en de kleine verschillen onderling. De meesten blijven gewoon bij de verzekering waar ze al zaten. Op veel gebieden is er een overvloed aan informatie en overal moet tegenwoordig voor gekozen worden. ook op gebieden waar we helemaal niet willen kiezen (je wil gewoon kwaliteit en snelheid etc,).

We moeten van onderaf de mensen stapsgewijs van informatie voorzien, helder en duidelijk.. En we moeten niet alleen afgeven op mensen die de weg kwijt zijn door manipulaties van anderen.
tscharlie's avatar
aanmelden / inloggen