Door P.uncia, Op don 25 okt 2012 17:40, 7 reacties,    

Stof in Chinese plant laat kanker in 40 dagen verdwijnenEen weinig bekende plant met een werkelijk bizarre naam staat nu in het nieuws als een kankermoordenaar, vanwege de stof in de plant die tumoren bij muizen met alvleesklierkanker laat verdwijnen. Bekend als de "donder god klimplant" of lei gong teng, is de Chinese plant daadwerkelijk geïntegreerd in de Chinese geneeskunde en is al eeuwen gebruikt bij het verhelpen van een aantal aandoeningen, inclusief reumatoïde artritis.

Volgens het nieuwe onderzoek van de University of Masonic Cancer Center Minnesota, leidde de stof in de donder god plant tot geen tekenen van tumoren na een periode van 40 dagen, zelfs na het stoppen met de behandeling. Gepubliceerd in het tijdschrift Science Translational Medicine en gefinancierd door de National Institutes of Health, werden zelfs de wetenschappers die aan het project werkte verbluft door de antikanker eigenschappen van de stof. Bekend om iets te bevatten als triptolide, dat geïdentificeerd is als een kankerbestrijder in eerder onderzoek, waarvan wordt aangenomen dat dit het belangrijkste component is dat verantwoordelijk is voor de antitumor capaciteiten.

Onderzoekleider en vicevoorzitter van het onderzoek aan het Cancer Center legde Bloomberg uit hoe hij sprakeloos was door de effecten van de eenvoudige plant: "Deze stof is gewoon ongelooflijk krachtig in het doden van tumorcellen", zei hij.

En net als met tal van andere krachtige substanties, zoals kurkuma en gember, is de gangbare wetenschap nog steeds traag in de bevestiging van wat veel traditionele beoefenaars hun hele leven bekend is. Dit is natuurlijk te wijten aan het feit dat er eenvoudigweg geen geld is voor grote bedrijven in het onderzoek naar de genezende krachten van natuurlijke kruiden en stoffen, zoals de stof in de donder god klimplant. Van kurkuma en gember bijvoorbeeld, is ontdekt dat het verbazingwekkende stoffen tegen kanker zijn die vrijwel gratis zijn ten opzichte van dure en gevaarlijke kankermedicijnen.

Niettemin zijn de door Big Pharma gesponsorde coöperatieve wetenschappers erin geslaagd om deze specerijen zoveel mogelijk te negeren. In feite zijn ze zelfs keer op keer gepakt voor het vervalsen van duizenden onderzoeken om op frauduleuze wijze de, veronderstelde waarde, aan te tonen van farmaceutische geneesmiddelen die door grote Pharma kolossen gepusht worden, waarvan vele later gedwongen zijn om miljoenen aan boetes te betalen die slechts weinig invloed hebben op hun miljarden aan winst.

Winsten die worden bedreigd door de vele echte onderzoeken die werden uitgevoerd door wetenschappers die de verjongende kracht van goedkope ingrediënten zoals kurkuma onderzochten, dat gevonden is door vergelijkend onderzoek naar positieve invloed op 590 aandoeningen dat beschikbaar is op PubMed.

Hoewel het geweldig nieuws is dat dit onderzoek de gunstige effecten van goedkope en bijna gratis plantaardige stoffen aan het licht brengt, het slechte nieuws is dat de personen die verantwoordelijk zijn voor het onderzoek feitelijk op zoek zijn naar een farmaceutisch geneesmiddel uit het essentiële component triptolide te creëren. Een geneesmiddel dat FDA goedkeuring zal proberen te krijgen en uiteindelijk worden geoctrooieerd, met geruïneerde voedingswaarde, en verkocht voor exorbitante hoeveelheden geld. Probeer in plaats daarvan gewoon wat donder god klimplant voor jezelf te bemachtigen.

Door, Anthony Gucciardi.
Annotaties:
23-09-2013 03:12 | personal finance software
Stof in Chinese plant laat kanker in 40 dagen verdwijnen #zaplog
| #189989 | 26-10-2012 09:59 | merethan
Mocht dit ineens breder bekend worden dan wordt er binnen no time een demonisatie campagne los gelaten op dit plantje en/of plantjes. Kanker is big business.. Nog wel.
merethan's avatar
| #190001 | 26-10-2012 11:34 | Crest
Ok had geen tijd om dit in detail te lezen,

zal wel verboden worden als het werkt...

waar kan ik de zaadjes van deze plant kopen?
Crest's avatar
| #190012 | 26-10-2012 12:11 | tunnelforce9
Vaak zijn dingen die te mooi om waar te zIjn helaas inderdaad niet waar . Zo ook hier vermoed ik ...

Een tumor / kanker zijn gewoon lichaamseigen cellen die gentische beschadigingen hebben op gelopen waardoor ze
Ongecontroleerd groeien .

Hoe kan een stofje uit een plant nou het verschil zien tussen normale cellen en kankercellen ?

Over een x aantal jaar zal er wel een " medicijn " komen tegen kanker maar dan gemaakt door nano technologie die elke cel screent op genetische variaties en wanneer deze niet goed is doet afsterven allemaal computergestuurd ....
tunnelforce9's avatar
| #190131 | 27-10-2012 18:13 | ParallaxGuy
@tunnelforce,

Jij schuif de natuurlijke oplossingen en mogelijkheden resoluut ter zijde, met een blindelings vertrouwen in in de wetenschap. De nano bots lossen het wel op. Blijkbaar heb jij de antwoorden allang. Volgens mij is de laatste jaren juist gebleken de de hele dogmatische farma industrie een dood (dodelijk) spoor is.
Juist de schoonheid en efficiëntie van de natuur en de miljoenen jaren aan evolutie, zijn niet hooghartig aan de kant te schuiven.
ParallaxGuy's avatar
| #190209 | 28-10-2012 15:59 | tunnelforce9
@ParallaxGuy,

Ik heb nog even gekeken naar de links en kan helemaal geen technische informatie vinden waarom het werkt en wat het doet ..

maar ik heb geen abbonement op Science Translational Magazine... maar voordat er meer specifieke informatie beschikbaar is blijf ik bij mijn standpunt dat ik niet inzie hoe dat stofje uit die plant het verschil ziet tussen goeie en kankercellen.

Ik gebruik ook wel natuurlijk geneesmiddelen bijvoorbeeld als ik last heb van mijn keel of griep heb dan drink ik thee met honing , de honing heeft een bewezen werking namelijk ontstekingsremmend (en nog meer trouwens)

hier zijn goede studies naar gedaan niks mis mee maar het moet wel worden onderbouwt anders krijg je straks nog het wonder medicijn van anton soettens voorgeschoteld en vallen je ledematen er spontaan af...
tunnelforce9's avatar
| #190212 | 28-10-2012 16:17 | tunnelforce9
@ParallaxGuy,

er is nog niet heel veel bekend over Triptolide maar je hebt gelijk het schijnt dat p53 banen heractiveerd in prostaat cellen.
maar wat voor invloed het heeft op de rest van het mensenlijke lichaam daar zijn de meningen behoorlijk over verveeld.

afwachten dus of nieuwe grootschalige onderzoeken iets zullen uitwijzen.
tunnelforce9's avatar
| #223232 | 17-11-2014 20:44 | Ervaring
Ik weet dat deze plant het leven van mijn vader 10jaar heeft verlengd op menswaardige manier. De oncoloog stond versteld dat deze plant de kanker liet krimpen en verdwijnen. Helaas is mijn vader alsnog overleden door kanker nadat de huisarts verkeerde diagnose stelde...!!!
aanmelden / inloggen