Door community (initieel ouwe knar), Op zon 22 jan 2017 18:12, 7 reacties,    

Stress maakt mensen dommer en dommerStress hoort bij het leven. Sommige mensen zijn er dol op en anderen worden er letterlijk ziek van.

Eerder is aannemelijk gemaakt dat stress herinneringen blokkeert.
Onderzocht is nu wat stress doet met de zintuigen.

Men gaf daartoe een testgroep een eenmalige niet echt hoge dosis cortisol en diende prikkels op vingers in een bepaalde tijdsinterval toe. Kort door de bocht gesteld, kon de controle groep hier prima mee omgaan maar de testgroep bakte er helemaal niets van.

De lol van dit soort ongein ('two-point discrimination threshold') zijn natuurlijk de conclusies die je uit de resultaten zou kunnen trekken.
"Our data show that a single dose of cortisol not only disrupts memory in the hippocampus, but it also has a substantial effect on the plasticity of sensory areas of the brain."

Uit eerdere onderzoeken bleek dat cortisol zorgt dat de synaptische verbindingen niet versterkt worden. Dat wil zeggen dat de, bij leren van nieuwe dingen noodzakelijke, versterking van synaptische verbindingen in het zenuwstelsel geblokkeerd wordt.

Da's niet zo fijn voor mensen die om wat voor reden dan ook corticosteroïden gebruiken en vraagt om meer gedetailleerd onderzoek.
Het heeft, tussen twee haakjes, ook impact op mensen die cholesterol onderdrukkers (statines) gebruiken. Cholesterol is onmisbaar voor de vorming van onder andere cortisol Zie groter

Grappig dat het deze keer de wetenschap zelf is, die tegen heilige huisjes aantrapt.
| #257785 | 22-01-2017 18:43 | ouwe knar
Soms ben ik verschrikkelijk trots op zap.
Even wat tagjes 'dumbing down' her en der toegevoegd.
Zo'n machtig mooie verzameling van artikelen!
ouwe knar's avatar
| #257787 | 22-01-2017 19:38 | liedetecter
Dat archief wat je bijhoudt, plannen dat ooit nog een uit te geven ouwe knar? -;)
| #257792 | 22-01-2017 21:55 | Zhen
Begrijpen hoe men in de zgn. 'social engineering' het phenomeen stress benut is essentieel, voor wie de NWO wenst te overleven.

Het is eigenaardig (maar ook weer niet zo eigenaardig als je eenmaal begrijpt hoe mainstream wetenschap door NWO sabotage gefalsificeerd wordt) hoe men in dit soort verslagen en studies nooit maar dan ook nooit een verschil maakt tussen de verschillende soorten stress die mensen ondergaan.

Zelf maak ik een simpel onderscheid tussen wat ik 'positieve' en 'negatieve' stress noem. 'Positieve' stress is mentale spanning die ontstaat als iemand geconfronteerd wordt met een probleem waarvoor hij/zij de capaciteiten, krachten en middelen heeft om die op te lossen, negatieve stress ontstaat wanneer die capaciteiten, krachten en middelen er niet zijn.

Een atleet die een prestatie moet leveren waarvoor hij/zij heeft getraind ervaart 'positieve' stress die constructief kan werken zolang ze binnen de perken blijft.

Iemand die aan een rolstoel is gekluisterd en die op eigen kracht moet vluchten om het leven te redden, en er feitelijk zelfstandig niet toe in staat is, ervaart 'negatieve' stress.

Allerlei zaken waarop de NWO van invloed is zijn erop gericht 'negatieve' stress te veroorzaken, maw stress die niet op te lossen is door de persoon die ze ervaart zelf. De verschijnselen ervan werden al vanaf WW1 onderzocht door het beruchte Tavistock instituut, op Engelse WW1 veteranen met "shellshock" (PTSD).

Het artikel geeft dus aan dat het ondergaan van "stress" (zonder dat duidelijk is of het om positieve danwel negatieve stress gaat) ervoor kan zorgen dat mensen minder goed in staat zijn nieuwe dingen te leren, en dus ook minder goed nieuws tot zich nemen, actualiteit analyseren, enz...

Uit eigen experimenten heb ik opgemaakt dat milde negatieve stress al kan leiden tot een substantieele afname van ESP capaciteit, en dus van de capaciteit te luisteren naar je intuitie. Reken maar uit wat de impact ervan kan zijn voor het nemen van dagelijkse beslissingen!

Verder is het duidelijk dat aanhoudende (en dan noodzakelijkerwijs meer en meer 'negatieve') stress leidt tot allerlei physieke blokkades en problemen in het lichaam, en dus ziek maakt.

Een goed motto is dus: verbeter de wereld, vecht tegen 'negatieve' stress!

Een boeiende video over stress zoals die veroorzaakt wordt door de maatschappelijke rangorde is:

Stress, Portrait of a Killer
https://www.youtube.com/watch?v=eYG0ZuTv5rs
Zhen's avatar
| #257795 | 22-01-2017 23:51 | ouwe knar
Dank je wel voor de stress docu Zhen, ziet er op het eerste gezicht zeer de moeite waard uit. Ga die zeker kijken.

Misschien komt het ook in de docu aan de orde, maar er is inderdaad sprake van stress en distress. Aangename en destructieve stress.
Aangenaam is bijvoorbeeld op jacht zijn, onaangenaam is bijvoorbeeld geen kant op kunnen. Of angstig wachten op iets ergs dat je denkt dat zal gebeuren.
how-trauma-affects-our-relationships-our-bodies-through-the-years-by-felisa-shizgal-8-638.jpg Het lichaam is geschikt om te vechten en om te vluchten maar als geen van beiden mogelijk is, is dat distress. Wat vaak voor komt is verantwoordelijkheden hebben, maar onvoldoende bevoegdheden om er iets aan te doen.

In de huidige maatschappij is vechten en vluchten beide vaak niet mogelijk. Zoals je baas graag een grote bek willen geven, maar ook kan je niet zomaar weglopen. Katten ;) vertonen dan soms oversprong gedrag, zoals zich opeens heel fanatiek gaan wassen. Er zijn steeds meer mensen met trauma's waardoor die mensen situaties vaker als distress ervaren. Met alle mogelijke lichamelijke consequenties.

Het zou me niet verbazen als deze mechanismen die intensief worden bestudeerd, op een steeds geraffineerdere manier, worden uitgeleefd door hooggeplaatste etterbakken.

Sporten zoals hard lopen en boksen kunnen een manier zijn om even uit de 'freeze stand' te komen. Misschien ook in het stadion schreeuwen en vloeken ;)
ouwe knar's avatar
| #257804 | 23-01-2017 15:49 | ffloor
Dit effect klopt helemaal, vooral als een leraar in jou nek syaat mee te lezen - en ben je opeens alle kenm
nis opeens kwijt ook.
| #257803 | 23-01-2017 15:49 | ffloor
Dit effect klopt helemaal, vooral als een leraar in jou nek syaat mee te lezen - en ben je opeens alle kenm
nis opeens kwijt ook.
| #257811 | 23-01-2017 18:29 | Zinoco
Een uitgekauwd onderwerp van Edward Bernays
aanmelden / inloggen