Door community (initieel Best Well), Op din 16 jan 2018 12:19, 0 reacties, nieuws

Subliminale koppeling nep-nabestaande MH17 “We leven in een vrij land”


Je kon erop wachten dat deze stunt uitgehaald zou worden. Een zogenaamde nep-nabestaande van de MH17 zou door Nieuwsuur zijn opgespoord omdat hij zich voordeed op Twitter als nabestaande van de MH17. Hij was daar actief onder de schuilnaam ‘Nellie’ en zodra hij geblokkeerd werd kwam hij terug onder een andere schuilnaam. Hij zou inmiddels hebben toegegeven dat hij een nep-nabestaande is, maar zou hebben gezegd ‘vuur met vuur’ te willen bestrijden. Zijn uitleg zou zijn geweest: „Natuurlijk lieg ik over MH17 en verspreid ik misinformatie. Ik schaam me daar niet voor. We leven in een vrij land.” Herkent u die laatste 2 woorden? Juist. Er wordt hier een subliminale link gelegd met Martin Vrijland. Over vuur met vuur bestrijden gesproken.

Al eerder maakte ik mee dat er een poging ondernomen werd om mijn persoon te koppelen aan een nepnieuws verhaal (via Giel Beelen). Dit keer ligt het er niet zo dik bovenop, maar gebeurt dat subliminaal. Alle registers lijken opgetrokken te moeten worden om het volk er van te overtuigen dat social media gecontroleerd moeten worden op nepnieuws en nep-accounts. Maar of deze hele rel misschien zelf in scene is gezet zal het gros zich niet afvragen. Hoe kun je je v(r)ij(l)and te slim af zijn? Door je als je vijand te vermommen en de kenmerken van die vijand aan te nemen. Is dit de nieuwste strategie van de staat om elk kritisch geluid uit te schakelen? Een kritische schrijver (vrij land) een (ogenschijnlijke) nep-volger geven en die nep-volger op social media actief te maken om hem vervolgens te betrappen en de subliminale link met ‘vrij land’ te leggen? Nee, de nep-nabestaande is geen Martin Vrijland volger. De kans is echter groot dat die link wel gelegd gaat worden. Dat gebeurt namelijk subliminaal.

Toegegeven; het is een slimme methode en het zal ook vast zijn effect hebben. Naast dat Facebook de berichten van Martin Vrijland compleet uit de news feed wegdrukt, wil de staat nu eindelijk wel eens af van die lastige vrije denker. Je wilt niet zijn naam in de media noemen, want dan worden mensen juist nieuwsgierig. Je wilt wel de naam subliminaal koppelen aan een (heimelijk zelfgeschapen) idioot die op Twitter als een wilde tekeer gaat. En hoe je dan die subliminale koppeling legt, kunt u gerust even aan Victor Mids vragen. ‘We leven in een vrij land’ en de link is in uw onderbewustzijn gelegd. Zo doe je dat. Derren Brown (hieronder) legt het ook aardig uit.

Respect voor de spindoctor die het bedacht heeft. Er is sprake een informatieoorlog om de vrijheid van meningsuiting in te dammen. Het zelf inhuren van een nep-nabestaande om deze act op te kunnen voeren hoort daar waarschijnlijk bij: vermom je als je vijand. Thanks for the subliminal boys!
Annotaties:
aanmelden / inloggen