Door Paul2, Op don 18 jul 2013 10:06, 1 reacties, citaat / intro / linkdump

Talibanstrijder in brief naar 16-jarige Malala: kom naar huis

Een belangrijke Talibanstrijder heeft een brief gestuurd naar het Pakistaanse meisje Malala. Hij schrijft geschokt te zijn van de aanslag die ruim anderhalf jaar geleden door de Taliban op het toen vijftienjarige meisje werd gepleegd.
De brief zou op persoonlijke titel van Talibanstrijder Adnan Rasheed zijn geschreven. De brief van de commandant is naar verschillende media gestuurd. Een woordvoerder zegt dat Malala geen behoefte heeft om op de inhoud te reageren.
Aanslag
Die Talibanstrijder zat in de gevangenis toen de brute aanslag op de scholier in oktober 2012 werd gepleegd. Rasheed schrijft dat hij 'geschokt' was toen hij hoorde wat er...
Annotaties:
| #203626 | 20-07-2013 09:03 | Tayelrand
Ik hen mijn twijfels over deze brief, voornamelijk omdat ik mijn twijfels heb over Malala.

Er is goed gedocumenteerd dat deze jonge vrouw al jaren geleden zorgvuldig geselecteerd is door buitenlandse spelers voor een media campagne in Pakistan.

De enige media die dit gegeven kritisch onder de loep nemen zijn de media in Pakistan zelf met als gevolg dat Malala niet echt populair is in haar thuisland, waar velen haar zien als weing meer dan een verlengstuk van de VS.

Het is heel goed mogelijk dat de aanslag op haar ingegeven is door haar heulen met de vijand en niet door haar strijd voor onderwijs voor vrouwen.
Tayelrand's avatar
aanmelden / inloggen