Door Ness, Op zat 19 maa 2016 13:47, 5 reacties, all rights reserved

Teken nu en eis een referendum over TTIP

Achter gesloten deuren, in het grootste geheim, wordt er tussen de EU en de VS onderhandeld over het handelsverdrag TTIP. Regeringen en bedrijven beloven ons om economische groei en banen te creeeren aan beide kanten van de Atlantische Oceaan. De onderhandelingen voor TTIP zijn strikt geheim. Maar er lekt genoeg uit en de Canadese versie van TTIP – het CETA-verdrag – is al klaar en we weten dus wat er ruwweg in TTIP terecht zal komen.

TTIP en CETA bedreigen de democratie. Noodzakelijke verbeteringen op gebied van milieu-, arbeids- dierenwelzijns- en consumentenrechten worden vrijwel onmogelijk gemaakt, omdat regelgeving door zowel de EU als de VS moet worden goedgekeurd. Bovendien kunnen bedrijven straks de Nederlandse overheid aanklagen bij speciale private tribunalen, als ze kunnen aantonen dat politiek beleid tot economische schade leidt. In gewone mensentaal: politici kijken wel uit om wetten te maken die consumenten beschermen (en economisch nadelig zijn voor bedrijven). Dat kan ze op een flinke schadeclaim komen te staan.

Maar wij burgers in Nederland staan niet machteloos – we hebben sinds kort een krachtig middel in handen om dit soort zaken te blokkeren. We kunnen sinds 1 juli een nationaal referendum afdwingen over nieuwe wetten en verdragen. Dat willen wij gebruiken tegen TTIP en CETA.

foodwatch is een van de oprichters van het Platform TTIP referendum. Het Platform TTIP referendum is een petitie gestart om een referendum te eisen indien TTIP en CETA niet van tafel gaan.

Door de petitie te tekenen laat jij weten dat als het aan jou ligt er een referendum komt over TTIP. Eis je recht als burger en red de democratie!
Annotaties:
| #249048 | 20-03-2016 10:49 | ..................
Als een referendum bindend zal zijn,ik wel wil stemmen.
En zo een vertrouwen heb ik niet in een goede afloop,als dat referendum niet bindend is.

Ik denk eerder dat we onszelf voor de gek houden dat we het zouden kunnen veranderen.Het gaat niet zozeer om de goodwill van mensen die hier achter staan,maar juist de overgrote meerderheid in de politiek die de TTIP steunen.
De politiek zit zo met elkaar verweven,dat juist de minderheid nooit een meerderheid zullen worden.

Noem het pessimisme,ik ben niet zo naief om te denken dat deze "democratie" er voor ons is.
| #249062 | 20-03-2016 14:55 | Ness
Ik krijg een malware waarschuwing op de site van foodwatch. Dat gebeurt tegenwoordig heel vaak, dat juist de grote en/of bona fide sites met opzet besmet worden met virussen; de malware zit 'm in de *advertenties* of banners, waar je niet eens op hoeft te klikken om in de problemen te komen. http://www.theregister.co.uk/2016/03/15/massive_us_malvertising_campaign/
Ness's avatar
| #249069 | 20-03-2016 15:43 | Antares
Geen nood, Ness:
to push malware onto the Windows PCs


The exploit kit downloads a variant of the Bedep backdoor
Je moet er een Microsoft pre-backdoored systeem voor draaien.
Antares's avatar
| #249070 | 20-03-2016 15:46 | Antares
Discovered:
January 28, 2015
Updated:
February 9, 2015 12:28:34 PM
Type:
Trojan
Infection Length:
Varies
Systems Affected:
Windows 2000, Windows 7, Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows Server 2003, Windows Vista, Windows XP

Trojan.Bedep is a Trojan horse that opens a back door on the compromised computer. It also downloads additional files.
https://www.symantec.com/security_response/writeup.jsp?docid=2015-020903-0718-99
Antares's avatar
| #249112 | 20-03-2016 23:35 | Ness
https://www.rt.com/uk/336138-ttip-leak-eu-us/ <--dat is het grote probleem met TTIP. Totale diktatuur geregeld vanaf 1 plek: Wall Street. ECB en FED, IMF en Worldbank die zullen opgaan in 1 superstructuur, alle beurzen ook. Landen of combinaties van landen als de EU hebben niets meer in te brengen tegen dit geweld.

Wel moet de belastingbetaler de kosten dragen voor een enorme meute volslagen overbodige *volksvertegenwoordigers* en hun slippendragers, om de schijn op te houden. D'r is een SF boekje, het jaar van het boze konijn, dat beschrijft hoe men in Australië een pseudo-parlement in stand houdt waarin slechts een stuk of 10 afgevaardigden van afgevaardigden heel democratisch geen moer in te brengen hebben want alles is al beslist, terwijl er 120 parlementsleden bekostigd worden. Dat jaar in het boek was 2001. Wie nog gaat stemmen nadat het TTIP is ingevoerd kan met recht krankzinnig verklaard worden - steeds hetzelfde doen en dan steeds een andere, betere uitkomst verwachten.
Ness's avatar
aanmelden / inloggen