Door community (initieel Best Well), Op zat 30 dec 2017 23:51, 0 reacties, nieuws

Terrorist kerstmarkt Berlijn laat ID kaart achter in vrachtwagenconspiracy theory wordt conspiracy fact:
Die vrachtwagen die op de kerstmarkt inreed, die reed daar helemaal niet
http://zaplog.nl/zaplog/article/die_vrachtwagen_die_op_de_kerstmarkt_inreed_die_reed_daar_helemaal_niet


Hoe herken je een in scene gezette terreuraanslag? De meeste terrorist-patsies die meedoen aan een terreur hoax laten hun paspoort ergens slingeren. In november 2015 werd op het lichaam van een “terrorist” een paspoort gevonden. Het lichaam van de terrorist lag vlakbij het voetbalstadion Stade de France. In januari van dat jaar werd na “de aanslag” op de redactie van Charlie Hebdo ook een identiteitsbewijs gevonden. Ook bij de aanslag in Nice van afgelopen juli, werd een identiteitsbewijs in de vrachtwagencabine gevonden. Na de aanslagen van 11 september 2001, beter bekend als 911, werd in de honderdduizenden kubieke meters puin van de 2 WTC-torens het paspoort van één van de kapers gevonden. Kunnen we vanavond bij Nieuwsuur een terrorisme expert gaan verwachten die een verklaring geeft voor dit verschijnsel? Ach, het is natuurlijk duidelijk! Eureka! Terroristen willen naam en faam maken bij hun achterban. De expert (die we waarschijnlijk kunnen gaan verwachten) zal ongetwijfeld iets zeggen in de trant van: “Terroristen willen hun daad laten zien aan hun medestrijders en zo in de boeken komen als held“. Welnu, of er nu wel of niet een expert opgetrommeld wordt met een mooi verhaal in welk tv programma dan ook, het blijft een feit dat je wel ontzettend stom moet zijn om je paspoort of identiteitskaart achter te laten. In het geval van 911 was het praktisch onmogelijk om een onverbrand paspoort uit zoveel verbrand puin te halen, maar bij de genoemde “terreuraanslagen” mag toch wel worden geconcludeerd dat de daders blijkbaar gepakt willen worden.

Nu.nl meldt zojuist [citaat] De Duitse politie heeft volgens Der Spiegel een identiteitsdocument gevonden in de truck waarmee de aanslag in Berlijn is gepleegd. Het zou toebehoren aan een 21-jarige Tunesiër. Ook de terrorisme-expert van de omroep ARD meldt dat de politie hem zoekt. Op het document dat is aangetroffen zou staan dat de gedwongen uitzetting van de houder is uitgesteld. Het document zou volgens diverse media door de autoriteiten in Kleef (Kleve) zijn uitgegeven. Volgens Der Spiegel is hij in 1992 geboren in Tatouine. Hij zou ook bekend zijn onder twee andere namen. De terrorismedeskundige van de ARD meldt dat de man in 1995 is geboren. Officieel is nog niets bevestigd. Het is toch knap dat de ID kaart pas na twee dagen gevonden is!

Misschien moeten we het even in een ander daglicht plaatsen. Wellicht komen we er zo langzamerhand steeds meer achter dat terreuraanslagen opgezette hoaxes zijn waarbij steeds een aanslagpleger ontsnapt, waar vervolgens een klopjacht op volgt. Die ontsnapping is natuurlijk wenselijk, omdat je dan een heel land in paniek kunt brengen. De terrorist kan overal naartoe gereisd zijn en dus moeten er door het hele land en omringende landen klopjachten gehouden worden en extra veiligheidsmaatregelen getroffen worden. En hoewel de media dan met woordvoerders op de proppen komen die zeggen dat het volk niet in angst moet schieten, is dat juist de bedoeling. Als ik zeg: “Denk niet aan een zwarte kat“, waar denkt u dan onmiddellijk aan? Veiligheidsmaatregelen houden meestal in: meer politiestaatmaatregelen. De voortvluchtige terrorist is dus een noodzakelijk onderdeel van het spel. En als er een identiteit bekend is, kunnen er vervolgens op allerlei plekken huiszoekingen gedaan worden en kan de politie roepen dat er sporen gevonden zijn; dat er eventueel sprake is van handlangers; dat de verdachte ergens gesignaleerd is; dat er invallen plaats zullen vinden. Dat laatste geeft de terreurbestrijdingseenheden een geloofwaardigheidsboost. Je moet natuurlijk zo nu en dan wel een resultaatje boeken of wat spektakel tonen in de media.

Positief side effect van de “gevonden identiteitskaart” is dat er sprake is van een uitgestelde gedwongen uitzetting. Hoewel het niet specifiek genoemd wordt, duidt dat natuurlijk op het profiel van een uitgeprocedeerde asielzoeker. Dat dient weer het belang van de (gewenste) opkomst van rechts populistische partijen als de PVV en aanverwanten in andere landen. Daarnaast dient het de agenda van het ophitsen van de autochtone bevolking tegen de islam. Het is immers de islam die deze terroristen voortbrengt, zo is de gedachte. Iedereen die een beetje verder durft te kijken dan zijn of haar neus lang is, mag nu toch wel eens doorkrijgen dat “terrorisme” een product is van geheime diensten die gebruik maken van patsies of nepaanslagen. Die nepaanslagen worden dan geloofwaardig gebracht in de media, maar iedereen die de moeite neemt om de aanslagen eens kritisch onder de loep te nemen kan ontdekken dat er veelal sprake is van een soort filmset. Daarvoor zijn legio voorbeelden, zoals de aanslag op luchthaven Zaventem te Brussel en de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs. De meeste mensen zijn echter zo overweldigd door alle mediaberichten, emotie-prikkelende beelden en herdenkingen, dat er een schuldgevoel ontstaat als de officiële lezing van het verhaal in twijfel wordt getrokken. Daarvoor moet je zelfstandig durven nadenken. Durft u dat nog?

Bron linkvermeldingen: ad.nl, nos.nl, nu.nl, telegraaf.nl


conspiracy theory wordt conspiracy fact:
Die vrachtwagen die op de kerstmarkt inreed, die reed daar helemaal niet
http://zaplog.nl/zaplog/article/die_vrachtwagen_die_op_de_kerstmarkt_inreed_die_reed_daar_helemaal_niet
Annotaties:
aanmelden / inloggen