Door community (initieel Best Well), Op din 28 nov 2017 18:49, 0 reacties, nieuws

Terug naar Donetsk, Deel 2Fantastisch werk van Stefan Beck. Hij heeft niet alleen de moeite genomen naar Donetsk af te reizen. Hij is ook op bezoek gegaan in Xartsisk bij een oude bekende van Blik en zijn kijkers: Svetlana.

Rostov

Wij kennen Svetlana van 3 jaar geleden. Blik kwam haar toen tegen in Rostov, Rusland, waar zij met haar hele hebben en houden en 4 kinderen wachtte op het taxi-busje dat haar en haar kinderen terug naar Xartsisk ging brengen, terug het oorlogsgebied in. Want het was nog erg onrustig in die dagen. Stefan brengt ons nu vers beeld, waaruit blijkt dat het goed met haar gaat. Ze werkt voor de lokale overheid en ze vertelt over de belangrijke humanitaire steun uit Rusland en hoe zij destijds ook zelf protesteerde tegen het putch-regime in Kiev. Camerawerk, editting, ondertiteling, allemaal van Stefan Beck. Hij schonk Blik de primeur van deze video, waarvoor wij hem natuurlijk zeer erkentelijk zijn. Spasibo tawarish!

Belang

Het belang van het werk van Stefan mag niet onderschat worden. Dit relaas van Svetlana, in combinatie met dat van Ronald, geven een heel ander beeld dan dat van de staatsmedia die bijvoorbeeld zwaar leunen op de extreem Oekraïens-nationalistische Victoria Koblenko en voetballer Evgeniy Shevshenko. Het werk van Stefan betreft daarom een zeer waardevolle aanvulling op het werk van de Nederlandse corporate en staatsmedia.
Archieffoto van Svetlana destijds met haar zoon in Rostov
Annotaties:
aanmelden / inloggen