Door community (initieel Unseen), Op din 22 mei 2018 17:04, 5 reacties, nieuws

Thierry Baudet: Nederland bestaat over vijftig jaar niet meerThierry Baudet: Nederland bestaat over vijftig jaar niet meer

Zo’n zeven jaar geleden raakte Thierry Baudet een beetje in de picture als columnist van NRC Handelsblad, maar bekend werd hij pas toen hij het Oekraïne-referendum organiseerde en Forum voor Democratie (FVD) oprichtte, de partij die in 2017 met twee zetels de Kamer in kwam. Zijn agenda: pro Nederland, tegen EU, tegen immigratie, pro westerse waarden, tegen het islamisme.

Zijn fans prijzen hem om de strijd tegen het door hem uitgeroepen ‘partijkartel’ - de partijen die al lang de macht verdelen - en om zijn stijl. Net als de door hem bewonderde Pim Fortuyn hangt hij graag de dandy uit: hij liet onder flitsende camera’s zijn vleugel de Kamer in takelen. Critici zien iemand die opzichtig flirt met extreemrechts.

Ook zijn tweede roman Van elk waarheen bevrijd zal ongetwijfeld weer gedoe opleveren. In het boek laat hij hoofdpersoon Philippe Gautier mijmeren dat Parijs nooit zo prachtig was geweest als de Fransen tijdens de Tweede Wereldoorlog niet hadden gecollaboreerd. Waarop diezelfde Gautier zich tot de orde roept, net zoals Baudet regelmatig wordt ‘gecorrigeerd’.

Waarom moest deze mijmering erin?

,,Hoezo? ‘Moest’? Ik begrijp de vraag niet.’’

Het grootste verwijt aan jouw adres: dat je sympathiseert met extreemrechts. En dan laat je een hoofdpersoon met een naam die nogal op de jouwe lijkt overpeinzen dat de collaboratie met de nazi’s goed is geweest.

,,De hoofdpersoon is géén Thierry Baudet. Het is een oudere man die, net als vele andere babyboomers, dubbele gevoelens heeft over de erfenis van de oorlog. Enerzijds constateert hij dat het Westen door de massale toestroom van immigranten enorm is verzwakt; anderzijds wil hij, net als andere babyboomers, niks slechts over buitenlanders horen. En die passage over Parijs is gewoon een gegeven. Die stad wás er niet meer geweest als Pétain (maarschalk Phillipe Pétain, die in de Tweede Wereldoorlog samenwerkte met de Duitse nazi’s en Italiaanse fascisten, red.) niet had gecollaboreerd.’’

De ideeën van Philippe Gautier haken aan bij die van jou: het Westen is verpest door de open grenzen.

,,Het is geen politiek pamflet. Het is een roman, een consistente, zeer geslaagde roman met een worstelend karakter in de hoofdrol. Dat maakt het juist interessant. Je wilt toch geen middle of the road D66’er als hoofdpersoon? En dat het thema immigratie erin zit: logisch. Dat is hét thema van deze tijd.’’

Zet je zo’n gedachte erin in de wetenschap dat er weer shit van komt?

,,Dat gebeurt alleen als journalisten als jij zulke domme vragen stellen. Jij bent er op afgericht overal ‘foute’ gedachten uit te halen.’’

Je doet vaker dingen die twijfel zaaien. Zoals je veelbesproken ontmoeting met de Amerikaan Jared Taylor, die stelt dat het zwarte ras de laagste intelligentie heeft.

,,Wat is de vraag?’’

Waarom spreek je met zo iemand af als je weet waar hij voor staat?

,,Taylor is de leider van de beweging die Trump aan de macht heeft geholpen. Iedereen die maar een béétje geïnteresseerd is in de wereld van nu zou met zo iemand moeten willen praten.’’

Je spreekt af met extreemrechts, niet met extreemlinks.

,,De ideeën van extreemlinks kan ik dagelijks in alle Nederlandse media tot me nemen. En als je zo kinderachtig bent dat je expliciet van me wilt horen dat ik het niet eens ben met Taylors denkbeelden: Ik. Ben. Het. Er. Niet. Mee. Eens. Ik ben overigens van plan binnenkort ook af te spreken met radicale moslims om te weten wat ze beweegt. Maakt me dat tot een radicale moslim? Gaan we nog met het interview beginnen?’’Opinie van Unseen.

Baudet is in de Politieke Markt gezet, om, toen als Fortuyn deed, de kiezers aan zich te binden.
Ik ben bij een gathering van zijn partij geweest en Baudet werd allerminst door zijn “trainers/instructeurs” alles behalve met respect behandeld, meer als een product die zijn truucje uitvoerde, inpakken en wegwezen. Dit terwijl was toegezegd, tot een einddiscussie met Dhr Baudet.

Hij is neergezet als een kopie van Dhr. Fortuyn, jong, energievol, gestudeerd, echter deze Baudet is een product van de totalitaire macht in Nl.
En zal zodra aan de macht, als een Rutte aan de boom Omdraaien.

Pas als de man in de kamer zit als grote partij, zal de Wolf, zijn Schaapskleding afdoen.
Annotaties:
| #263528 | 23-05-2018 01:11 | Michaelc
Er is geen oppostie, alleen gecontrolleerde.
We leven in een valse realiteit, bijna niemand ziet het.
Alle politici zijn acteurs in deze Hollywood productie die wij als dagelijkse realiteit ervaren. Dat is de matrix.
Zolang mensen in deze illusie geloven zijn ze onderworpen, echter deze illusie zal steeds verder afbrokkelen.

''Countless people...will hate the New World Order...and will die protesting against it...we have to bear in mind the distress of a generation or so of malcontents.''
H. G. Wells.

"The New World Order under the UN will reduce everything to one common denominator. The system will be made up of a single currency, single centrally financed government, single tax system, single language, single political system, single world court of justice, single state religion... Each person will have a registered number, without which he will not be able to buy of sell; and there will be one universal church. Anyone who refuses to take part in this universal system will have no right to exist." -- Dr. Kurk E. Koch
Michaelc's avatar
| #263529 | 23-05-2018 01:22 | G.B. Wolf
Even voor de goede orde: My Opinion en verder, hoort dat nog bij het krantenstuk of is dat de mening van de plaatser van het bericht: Unseen.
Ik kan niet op de site van het AD komen, wegens vervuiling door ads, zodoende.
G.B. Wolf's avatar
| #263532 | 23-05-2018 10:08 | Unseen
@Wolf, thanks: aangepast.
Unseen's avatar
| #263534 | 24-05-2018 00:44 | siban
Als men gewoon luistert naar wat hij te vertellen heeft en hoe hij redeneert dan wil ik wel geloven dat hij oprecht is.

Net als fortuin dat gelukt is, is het binnen het Nederlandse democratische systeem mogelijk om als eenmanspartij in de kamer te komen. En als je het dan ook nog tot minister president gaat schoppen dan moet je oppassen. Het is dus niet geloofwaardig dat iedereen gekocht is. Anders wordt je niet omgelegd.

Nee Therry is een slimme kerel die op het juiste pad is, zijn charme en extravagante gedrag is grappig, hij dolt ermee. nou en. Hij is nog jong maar stelt de juiste vragen. Hij bemoeit zich met de wereldpolitiek en benoemd deep-state!
siban's avatar
| #263537 | 24-05-2018 21:20 | Frans Waterman
Is Thierry Boudoir niet het geesteskind van Paul Clitorius en hoe zit het met de French connection?

Hoe zit eigenlijk met de relatie tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de stamboom van Andries Pretorius?
Frans Waterman's avatar
aanmelden / inloggen