Door community (initieel Johan Alphons), Op woe 17 feb 2016 21:17, 10 reacties, nieuws

Tientallen doden bij bomaanslag in Ankara

In het centrum van de Turkse hoofdstad Ankara zijn bij een aanslag met een autobom zeker 28 doden en 61 gewonden gevallen. Dat aantal heeft een woordvoerder van de regering bekendgemaakt.

De bom ontplofte aan het einde van de middag in de regeringswijk van Ankara, toen daar bussen met militairen voor een stoplicht stonden. De aanslag was volgens het leger gericht tegen de militairen. Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekend.

In de directe omgeving van de plek van de aanslag liggen onder meer het Turkse parlement en het hoofdkwartier van de luchtmacht. Ook het kantoor van premier Davutoglu en verscheidene ministeries zijn in de wijk gevestigd.

Politie- en ambulancediensten zijn massaal uitgerukt. De omgeving van de plek van de explosie is afgezet. Naar verluidt heeft de Turkse regering de media gesommeerd om niet meer over de aanslag te berichten.

President Erdogan en premier Davutoglu hebben na de aanslag crisisberaad gehad. Turkse veiligheidsfunctionarissen zeggen dat er signalen zijn voor betrokkenheid van de Koerdische PKK-beweging.

Vanwege de aanslag heeft Davutoglu een reis naar Brussel afgezegd. Hij zou daar morgen gesprekken voeren over de vluchtelingencrisis met onder anderen bondskanselier Merkel en de Griekse premier Tsipras. President Erdogan blijft ook thuis; hij zou voor besprekingen naar Azerbeidzjan gaan.
Annotaties:
Er wordt de de Turkse regering natuurlijk direct naar de Koerden en PKK gewezen,. en dat zullen ze waarschijnlijk helemaal niet erg vinden of ontkennen, maar als je het mij vraagt heeft Turkije flink last van de inmiddels aanwezige alternatieve Russische toeristen.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #247065 | 17-02-2016 22:08 | Ness
Het kan een valse vlag zijn. Maar de PKK werkt met dezelfde mentaliteit als de Turken. Om mensen geven deze lieden niet, want ieder slachtoffer is een martelaar en verzekerd van een enkele reis paradijs. Koerden, ik heb het al een paar keer gezegd, zijn absoluut geen lekkertjes. Plus die ploeg is zowat opgezet door Israel, ooit, en dus geïnfiltreerd.

Het doel van 'bankiers' is vernieling, dan kunnen er weer forse schulden gemaakt worden. Het maakt niet echt veel uit welk land de vernieling in wordt geholpen. Turkije staat op de lijst, zeker weten. Een fijn burgeroorlogje is altijd heel profijtelijk. Politie en soldaten aanvallen is een typische Koerden-streek. Wacht tot een groep de aanslag opeist voor je conclusies trekt ?
Ness's avatar
| #247072 | 17-02-2016 23:39 | Ness
Mkay, de Turken proberen de Russen te impliceren, de PKK ontkent iets met de aanslag te maken te hebben. Erdogollum heeft steun nodig van de bevolking omdat hij ze een oorlog tegen de Koerden in Syrie in de maag wil splitsen. Een valse vlag is dus wel erg waarschijnlijk aan het worden. Ook een derde partij kan 'm uitgevoerd hebben - een partij die graag oorlog wil.
http://syria.liveuamap.com/en/2016/17-february-pkk-commander-refutes-claims-about-ankara-bombing
Government spokesman Kurtulmuş (turkse regering) alleges "some security organization also" behind Ankara attack-with "logistic,intelligence, political support"
Ness's avatar
| #247088 | 18-02-2016 08:13 | Hans
Ik denk ook aan een false-flag.
Een niet opgeëiste aanslag kun je zonder veel moeite in de schoenen schuiven van de partij, die je wilt aanvallen.
Zo publiceerde de Oekraïnse veiligheidsdienst binnen 12 uur de afgeluisterde telefoongesprekken, waaruit zou blijken dat de pro-Russische rebellen de MH17 neerschoten.
Erdogan heeft een excuus nodig om de YPG (Koerden in Syrië) aan te kunnen vallen met artillerie en later misschien ook met vliegtuigen en infanterie. Dus hij legt de verantwoordelijkheid voor deze aanslag bij de PKK.
Hans's avatar
| #247090 | 18-02-2016 10:01 | ..................
Ness

De koerden begonnen al met een opstand,voordat israel bestond.
Om precies te zijn,rond 1896 ze een opstand begonnen tegen de ottomanen.
We hebben het niet over moslim koerden,maar bekeerde christenen die een eigen staat werd beloofd.
Ik ben er nog niet helemaal uit,welke rol rusland erin speelde.maar zeer zeker dat rusland er ook een vinger in de pap had,met het aanzetten van een opstand tegen de ottomanen.
Die ottomanen een lange tijd hebben gestreden om de krim.

Daarom steunen de russen opnieuw de koerden.Zal wel te maken hebben met de orthodoxe christenen.

Al met al is het een hypocriete zooi.Toen IS de koerden aanviel,er werd geroepen om de koerden te helpen.
En nu de turken juist tegen de koerden vecht in die regio.
En het westen toekijkt hoe de koerden nu afgemaakt worden.
| #247091 | 18-02-2016 10:10 | Paul2
IS neemt trouwens de munt van hun broodheren over.Dollar opeens halal.

Als we de ooggetuigen mogen geloven is het Kalifaat in een heuse economische crisis gestort. Zo wordt op de markten de Amerikaanse dollar steeds meer het vaste betaalmiddel.
http://nieuws.tpo.nl/2016/02/17/kalifaat-van-isis-kampt-met-economische-crisis-dollar-wordt-de-munteenheid/
⊕ | #247065 | 17-02-2016 22:08 | Ness

Ik ben overigens pro Koerden wat betreft het recht op een eigen stuk leefruimte, hoe of wat ze daarvoor doen. tja?
Ik ben ook heel erg pro Rusland die hun straaljager piloott met alternatieve toeristen zullen wreken.
Een false flag had ik in eerste instantie nog niet eens aan gedacht, maar dat zou dan weer inhouden dat de eerste twee groepen, lieverdjes zijn bij hen die eigen mensen afslachten.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #247097 | 18-02-2016 13:58 | Ness
Het idee van een valse vlag komt (oa) op als de aangewezen schuldige geen goede reden heeft die aanslag te plegen.

Wie profiteert van zo'n aanslag, wie gebruikt hem als smoes om het eigen doel te verwezenlijken? Erdogan roept om oorlog nu. En daarmee valt hij voor mij door de mand. Is het in het belang van de Koerdische groepen een oorlog uit te lokken? Nee, want ze staan op het punt hun eigen staat te verwezelijken - en dat is voor Turkije onverteerbaar.

Erdogan roept ook steeds dat het YPG in Syrië, druk bezig met ISIS-achtigen op terrein dat zijzelf willen, ook nog eens Turkse stellingen beschieten. 2 Journalisten die kwamen kijken zijn in het gevang gesmeten. Want het is natuurlijk niet waar.

Turkije "heeft de dader al" (een Syrische Koerd), op dezelfde dag "gevonden", stelt Assad verantwoordelijk http://syria.liveuamap.com/en/2016/18-february-turkish-pm-says-country-has-right-to-take-any en maakt vreselijk stampij, want hij wil de Koerden persé als terroristen bestempeld zien door de internationale gemeenschap. Dit alles stinkt mi een uur in de wind. Een valse vlag is heel waarschijnlijk.
Ness's avatar
| #247098 | 18-02-2016 14:17 | Antares
pro Koerden wat betreft het recht op een eigen stuk leefruimte

Dat is misschien niet in het voordeel van de Koerden.

Kurdistan-Oil-ISIS-CIA.jpg

Ineenstorting van Iraaks Koerdistan:
https://www.rt.com/op-edge/332408-iraqi-kurdistan-collapse-turkey-oil/
Antares's avatar
| #247100 | 18-02-2016 14:46 | Armonicus
De bom ontplofte aan het einde van de middag in de regeringswijk van Ankara, toen daar bussen met militairen voor een stoplicht stonden.

Tjonge, dus als het verkeerslicht op groen had gestaan, was de aanslag niet zo succesvol geweest!
Armonicus's avatar
aanmelden / inloggen