Door community (initieel P.uncia), Op don 19 apr 2012 15:14, 1 reacties, nieuws

Tientallen doden door serie aanslagen in IrakEen serie aanslagen in vier provincies in Irak heeft donderdag aan zeker dertig mensen het leven gekost. Dat meldden Iraakse functionarissen.

Door een reeks aanslagen in en rond de hoofdstad Bagdad kwamen zeventien mensen om, meldde een functionaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Met explosieven geladen auto’s veroorzaakten de slachting, waarbij ook bijna 100 gewonden vielen.

Bommen

Bomaanslagen in de noordelijke provincie Kirkuk kostten negen mensen het leven, aldus politiefunctionarissen. Bomexplosies in Samara in de provincie Salaheddin eisten zeker drie mensenlevens, meldde een commandant van een antiterreureenheid.

In de provincie Diyala, ten noorden van Bagdad, kwam een politieofficier om door een zelfmoordaanslag, zei een legerofficier. De andere slachtoffers vielen door aanslagen in de provincies Anbar en Nineveh.

Het was daarmee de dodelijkste dag sinds 20 maart, toen door schietpartijen en bomaanslagen zeker 50 mensen omkwamen en 255 gewonden vielen.
Annotaties:
| #178496 | 19-04-2012 22:32 | RealityCheck
Fijn geloof hebben ze daar zeg. :(
RealityCheck's avatar
aanmelden / inloggen