Door community (initieel Antares), Op don 22 dec 2016 10:50, 4 reacties,    

Tijdstip van de moord op Andrey Karlov is veelzeggendDe lompe en ondoordachte politiek van de VS heeft alweer voor verliezen aan het golffront gezorgd: de bondgenootschap met Turkije.

De hernieuwde samenwerking tussen Rusland, Turkije en Iran lijkt voor de Verenigde Staten en de Golfstaten een onneembare horde te gaan worden. Het ziet ernaaruit dat Erdogan zijn lesje geopolitiek eindelijk heeft geleerd nadat hij zich jarenlang voor de gek had laten houden. Het was niet slim van hem om met de Amerikanen in zee te gaan.

De schutter komt uit de kringen van Gülen en stond eerder tijdelijk op non-actief bij de Turkse Nationale Politie maar is in november opnieuw aan het werk gegaan. De breuk tussen Turkije en de Verenigde Staten, na de eerdere mislukte staatsgreep op 15 Juli 2016, waarbij de VS ervan werden beschuldigd aan de kant van Gülen te staan, is hierdoor nog wijder geworden.

Het scheelde niet veel of Turkije zou alleen nog maar omringd zijn geweest door staten waarmee het op voet van oorlog verkeert. Het zijn de niet-aflatende inspanningen door Rusland om het conflict tot een goed einde te brengen die hebben voorkomen dat Turkije geheel geïsoleerd is komen te staan.

De moord op de Russische diplomaat komt precies op het moment dat Rusland, Turkije en Iran belangrjke strategische besprekingen willen voeren over Syrië.

Lees meer in het artikel door Pepe Escobar: Who Profits from Turkey’s ‘Sarajevo Moment’?
Annotaties:
| #257004 | 22-12-2016 12:39 | Antares
Op Moon of Alabama:
With the attack on Deir Ezzor the Pentagon has:

- enabled ISIS to win the siege in Deir Ezzor where 100,000+ civilians and soldiers are under threat of being brutally killed
- cleared the grounds for the establishment of an ISIS ruled "Salafist principality" in east-Syria
- deceived a European NATO ally and lost its active cooperation over Syria and Iraq
- ruined Kerry's deal with Russia about a coordinated fight against UN designated terrorists in Syria
- kicked the U.S. out of further international negotiations about Syria

http://www.moonofalabama.org/2016/12/how-the-military-excluded-the-us-from-international-syria-negotiations.html
(Het artikel gaat dieper in op de manier waarop de onderhandelingen van John Kerry werden gesaboteerd door het Pentagon en met name Ashton B. Carter)
Antares's avatar
| #257017 | 23-12-2016 08:34 | liedetecter
Het rommelt ook lekker stevig binnen de NAVO zelf natuurlijk met zoveel ondersteuning aan terroristische organisaties in Syrië bv .....

De Belgische NAVO-topambtenaar Yves Chandelon (62) is omgekomen in verdachte omstandigheden. Hij was betrokken bij onderzoeken naar terreurfinanciering en andere gevoelige dossiers.
aanmelden / inloggen