Door community (initieel Best Well), Op zat 27 jan 2018 19:42, 0 reacties, nieuws

Tsjechisch verkiezingsresultaat: EU-referendum dus EU in paniekDe Tsjechische verkiezingen zijn gewonnen door Milos Zeman, voorlopige resultaten laten zien, wat leidt tot een nachtmerrie voor de EU over het populistische beleid van de president en bedreigingen voor een referendum over het verlaten van de EU.
Resultaten van 94,95 procent van de stemdistricten toonden dat Zeman de run-off verkiezingsronde leidde met 52,16 procent van de stemmen naar 47,83 procent voor zijn tegenstander Jiri Drahos.

Het betekent dat de 73-jarige uiterlijk een tweede termijn heeft bekleed die de leiding heeft over de natie, door de pro-EU academici Drahos te verslaan.

En hij deed het op de rug van een harde houding tegen immigratie en verkering van nauwere banden met Rusland en China.

Zeman heeft ook paniek veroorzaakt in Brussel door zijn eigen Brexit-achtige referendum niet uit te sluiten.

Tijdens een tv-debat zei de heer Zeman dat de Tsjechische burgers direct een stem hadden in politieke kwesties en dat hij niet tegen een referendum over het EU-lidmaatschap was.

Hij zei: “Brexit is een beslissing die gerespecteerd moet worden.”

De heer Zeman verklaarde dat hij in principe voor de invoering van de gemeenschappelijke munt was, maar hij wilde “Tsjechische belastingbetalers geen Griekse schulden betalen”.

Hij zei: “Op het moment dat Griekenland de eurozone verlaat of wordt uitgesloten, zal ik het graag steunen.”
Annotaties:
aanmelden / inloggen