Door community (initieel Best Well), Op maa 9 jul 2018 13:37, 4 reacties, nieuws

Turkije enkel op papier nog NAVO lid, stuurt aan op militair conflict

Brussel heeft lot Europa in handen van Turkse dictator Erdogan gelegd
Het gepersonificeerde islamitische onheil dat Europa mede door eigen schuld over zichzelf heeft afgeroepen. (Afbeelding: Getty Images (2)).

Terwijl politici en media in de EU de bevolking voorhouden dat Rusland het grote gevaar is, denken de analisten van de denktank GEFIRA (Global Analysis from the European Perspective) daar anders over. Zij schrijven al langere tijd dat een directe oorlog met Rusland minder waarschijnlijk is (tenzij de NAVO hier zelf mee begint), en de echte dreiging voor Europa uit het zuidoosten komt: Turkije. Dat land is enkel nog op papier NAVO lid, maar in realiteit en actualiteit een vijand geworden, die openlijk aanstuurt op een militair conflict, niet alleen met Griekenland en Cyprus, maar met de hele Balkan. Probleem is dat moslimdictator Recep Tayyip Erdogan nog steeds het lieverdje van Brussel is. Of beter gezegd: hij daar volgens diverse analisten feitelijk de scepter zwaait – bijna letterlijk.GEFIRA waarschuwt dat de Turken hun territoriale claims op Cyprus en Griekse eilanden al talloze keren kracht hebben bijgezet door het schenden van het Griekse luchtruim met gevechtsvliegtuigen, en het blokkeren van olie- en gasboringen in het Cypriotische deel van de Middellandse Zee.

De volgende stap is de totale annexatie van Cyprus (het noordelijk deel wordt al sinds de jaren ’70 door Turkije bezet) en een rechtstreekse aanval op mede NAVO lid Griekenland. In principe zou dan artikel 5 van het NAVO verdrag in werking moeten treden, waardoor er vervolgens een oorlog tussen Turkije en Europa uitbreekt.

Erdogan en zijn islamistische AK Partij hebben hun vizier ook al op het volgende doel gesteld: de Balkanlanden, ooit bezet door het Ottomaanse Rijk. In de islamitische filosofie behoren alle gebieden die ooit door moslims werden beheerst, voor altijd aan hen toe. De Turken zijn dan ook al geruime tijd actief met het ondermijnen en islamiseren van de Balkanlanden, als voorbereiding op een invasie.

‘In huidige situatie is Turkije geen NAVO lid meer’

Ook in het Midden Oosten hebben Turkije en Europa tegenstrijdige belangen. Zo voeren de Turken met de cynisch genaamde ‘Operatie Olijftak’ een uitroeiingsoorlog tegen de Koerden, die van jong tot oud door Erdogan allemaal ‘terroristen’ worden genoemd. De Koerdische YPG milities worden juist gesteund en bewapend door de VS, omdat de YPG een van de belangrijkste krachten tegen het inmiddels vrijwel verslagen ISIS is geweest.

‘In de huidige situatie is Turkije feitelijk geen lid van de alliantie,’ stelt GEFIRA. ‘Erdogans overwinning en versterking van zijn positie in het presidentiële systeem zal meer Turkse activiteiten tot gevolg hebben, en een confrontatie tussen Europa en Ankara, of die nu over Cyprus of de Griekse eilanden gaat, is zeer waarschijnlijk geworden.’

Terwijl Turkije en Rusland op economisch en militair gebied steeds nauwer samenwerken –zo schafte Erdogan zeer tegen de zin van de NAVO Russische luchtafweerraketten aan-, is Europa tegelijkertijd zijn bondgenoten aan het kwijtraken. Australië, Canada en Japan zien sowieso geen heil in het helpen verdedigen van het ‘Oude Continent’ tegen een toekomstige Turkse aanval.

Trump distantieert zich van Europa, wil juist vrede met Putin

De VS is onder Trump een koers gaan varen die de EU totaal niet bevalt. De huidige Amerikaanse president is het zat dat bijna alle Europese NAVO landen zich al sinds mensenheugenis niet aan de afspraak houden om minimaal 2% van het BNP aan defensie uit te geven, en wil daarom stoppen met het automatisch opvullen van dat gat door Washington.

Ook zoekt Trump toenadering tot de Russische president Putin met het doel om uiteindelijk weer te gaan samenwerken. De twee wereldleiders hebben op 16 juli zelfs een topontmoeting in Helsinki gepland, wat zeer tegen de zin van Europa is, dat koste wat het kost geen vrede met Moskou lijkt te willen, en Rusland als ‘de grote vijand’ op afstand wil houden.

GEFIRA wijst erop dat de Europese defensie op papier weliswaar meer manschappen heeft, maar totaal niet in staat is zichzelf te verdedigen als het tot een gewapend conflict met Rusland en/of Turkije komt. Zo zal geen enkel NAVO lid meteen al zijn troepen naar het (zuid)oosten sturen, en blijkt keer op keer dat een zeer groot deel van het Europese militaire materieel –vaak de helft, soms zelfs twee derde of driekwart- door gebrek aan onderdelen en onderhoud niet inzetbaar is.

Veel hangt daarom af van de komende top tussen Trump en Putin. Als die mislukt, ziet de toekomst van Europa er zeer somber uit, aangezien de EU niet van plan lijkt zijn koers te wijzigen.

Oorlog met Turkije (en daarna WO-3?) bijna onvermijdelijk

Brussel heeft met het sluiten van de miljarden euro’s kostende ‘vluchtelingendeal’ met Turkije het lot van Europa feitelijk in handen van Erdogan gelegd. Daar is op vrij eenvoudige wijze iets aan te doen, maar daar willen de West Europese leiders niet eens aan denken, namelijk het met alle mogelijke middelen –dus ook militair en het optrekken van zowel fysieke, politieke als bureaucratische muren- stoppen van de massa immigratie uit het Midden Oosten en Afrika.

Zo heeft Erdogan dankzij de gewillige, kruiperige medewerking van Brussel op diverse plaatsen een pistool tegen het hoofd van Europa kunnen plaatsen. De EU denkt hiermee een conflict met de Turken af te wenden, maar in werkelijkheid zorgt het ervoor dat een gewelddadige confrontatie, uitlopend op een ‘hete’ oorlog, juist almaar waarschijnlijker en zelfs onvermijdelijk wordt.

We schrijven het al jaren: Europa maakt exact dezelfde fatale inschattingsfouten als in de jaren ’30 tijdens de opkomst van Adolf Hitler. Deze kapitale blunders dreigen ons werelddeel in een nieuwe, nog veel verwoestendere wereldoorlog te storten.
Annotaties:
| #264018 | 09-07-2018 13:43 | Best Well
De Koerdische YPG milities worden juist gesteund en bewapend door de VS, omdat de YPG een van de belangrijkste krachten tegen het inmiddels vrijwel verslagen ISIS is geweest.


Ik denk niet dat het de bedoeling is dat ISIS verslagen wordt daarom zal de steun aan de YPG van de VS net zo nep zijn als de strijd tegen ISIS door de VS.
Best Well's avatar
| #264024 | 09-07-2018 17:14 | liedetecter
Onze geliefde centrale planners werken al jaren achter de schermen aan WO-III, maar dan via Trurkije, met Polen als instapje ...

Niet moeilijk te zien ook waarom als je snapt dat het oude rechts-links schisma eert op z'n kop gezet moest wordenom een een nieuwe tegenstelling as te maken. Er wordt ons verteld dat tegenstelling er niet zijn om een productieve wereld uit de antagonistische polariteit te realiseren maar juist conflict.
Check de uber psychopathisch narcistische insider George Friedman die graag een kaboekie opendoet over de planning
| #264025 | 09-07-2018 18:02 | liedetecter
Friedman is echt altijd fun om naar te kijken, hij kan immers niet ophouden de opperste jolijt te hebben over zijn eigen newspeak, leugens en manipulaties, in de wetenschap waar de macht ligt.

Hilarische openbaringen zijn het gevolg ...
| #264026 | 10-07-2018 07:09 | Antares
In de islamitische filosofie behoren alle gebieden die ooit door moslims werden beheerst, voor altijd aan hen toe.

Het zou fijn zijn als GEFIRA zonder te fantaseren tot een conclusie kan komen. Dan houd ik nog even mijn mond over de kruisvaarders toen en Israël nu.

GEFIRA komt binnen met een stelling die klopt want Rusland vormt geen militaire dreiging voor ons. Daarna gaat GEFIRA direct door met de veronderstelling dat Turkije wel een bedreiging vormt. Zo glijdt het onbewust naarbinnen.

En zelfs als Turkije de aspiraties heeft om Cyprus en Griekenland te veroveren - hebben zij het misschien meer verdient dan wij? Het zijn de twee landen die door de EU het meest worden kaalgepikt. Misschien zijn ze beter af met Turkije dan met de EU.

GEFIRA denkt zeker dat als wij massaal aan de tiet gaan bij Boeing, Raytheon etc. dat het allemaal goed zal komen.
Antares's avatar
aanmelden / inloggen