Door community (initieel P.uncia), Op zat 1 sep 2012 14:31, 0 reacties, nieuws

Twaalf doden bij Amerikaanse drones-aanval in Pakistan en JemenBij een aanval door onbemande Amerikaanse vliegtuigjes zijn vier opstandelingen omgekomen in de tribale gebieden van Pakistan, aan de grens met Afghanistan. Dat melden veiligheidsverantwoordelijken uit het gebied in het noordwesten van het land. Bij een andere aanval in het oosten van Jemen zijn nog eens acht vermoedelijke al-Qaidastrijders om het leven gekomen, zo meldt het Jemenitische ministerie van Defensie. .

"Amerikaanse drones hebben vier raketten afgevuurd op een kamp van strijders, waarbij vier opstandelingen gedood werden", zegt een Pakistaanse veiligheidsverantwoordelijke. De aanval vond plaats in Degan, in Noord-Waziristan. Het gaat om een van de tribale gebieden. Die gelden als een vrijhaven van de talibanopstandelingen en aan al-Qaida gelieerde groeperingen die in buurland Afghanistan opereren.

Pakistan heeft al langer kritiek op de aanvallen van Amerikaanse drones op hun grondgebied. Islamabad oordeelt dat het om een schending van de soevereiniteit gaat. De tuigen stijgen op vanuit Afghanistan.

Ook in een afgelegen gebied in het district Hawra, in de oostelijke provincie Hadramaut (Jemen) voerden Amerikaanse onbemande vliegtuigjes een aanval uit. De drones namen een voertuig onder vuur. De omgekomen strijders waren zwaarbewapend. In het zuiden en oosten van het politiek instabiele Jemen zijn islamistische extremisten en een lokale tak van al-Qaida actief. Het Amerikaanse leger bestookt hen al langer met drones.
Annotaties:
22-09-2013 08:12 | My Website
Twaalf doden bij Amerikaanse drones-aanval in Pakistan en Jemen #zaplog
aanmelden / inloggen