Door community (initieel Best Well), Op don 15 feb 2018 12:49, 1 reacties, nieuws

Twan Huys (Nieuwsuur) blijft olie op het anti-Russische vuur gooien

Gisteren keken we toevallig even naar Nieuwsuur ("Nep-Nieuws-uur" zou als nieuwe naam overwogen kunnen worden).

Wat opvalt is dat het debacle van de Nederlandse politiek weer afgewenteld wordt op de Russen. Dus zelfs als je als Nederlandse politiek en gelijkgeschakelde staatsmedia gewoon met het schaamrood in de hoek moet gaan zitten, presteren Nederlandse staatskanalen het toch weer de Russen verdacht te maken:

"Putin gaat dit gebruiken", "Dit komt Putin goed uit in het MH17 dossier", en dan gisteren bij Nep-Nieuws-Uur zegt, HIER op 25:15, de gladde carrière-journalist Twan Huys: "Reactie van de Russen; die was hard" En dan komt hij met sluw plak en knipwerk en veel (...) met enkele verknipte quote's uit de onderstaande verklaring van de Russische Ambassade in Nederland.

Wij geven u de Nederlandse versie integraal. Het is taaltechnisch geen heel fraai document. Voor wie het Engels beheerst is die versie wellicht beter te lezen.

Maar in plaats van te spreken over een "harde reactie van Moskou", zou "een uitgestrekte hand van Moskou", "een milde en verzoenende reactie van Moskou", veel meer de verklaring omschrijven:

* "We beschouwen dit als een interne aangelegenheid van Nederland."

* "het concept van het buitenlands beleid van de Russische Federatie – is gericht op de versterking van betrekkingen met alle staten op basis van gelijkheid en met respect voor elkaars belangen."

* "De Russische President heeft zich herhaaldelijk uitgesproken ten gunste van opbouw van een gemeenschappelijke economische en humanitaire ruimte van de Atlantische tot aan de Stille Oceaan."

* "We zouden graag er op rekenen dat het gezond verstand zal zegevieren en dat men in Den Haag uiteindelijk Rusland weer zal beschouwen als een onmisbare partner"

Ambassade van de Russische Federatie in het Koninkrijk der Nederlanden

PERSBERICHT

13 februari 2018

We hebben kennis genomen van het vraaggesprek van Minister H.Zijlstra van Buitenlandse Zaken van 12 februari met de “Volkskrant” waarin hij in tegenstelling tot zijn eerdere beweringen toegeeft dat hij niet aanwezig was op een bijeenkomst van de top van Shell met de Russische President in 2006 toen volgens de bewindsman Vladimir Poetin een opmerking maakte over zijn wens een “Groot Rusland” samen met Wit-Rusland, Oekraïne, de Baltische staten en Kazachstan tot stand te brengen.

Deze bewering van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken wordt uitvoerig becommentarieerd in Nederland. Minister-president M.Rutte en een aantal prominente politici en leden van het Parlement hebben hier ook op gereageerd.

We geven geen commentaar over hun beoordelingen van de daad van dhr. Zijlstra. We beschouwen dit als een interne aangelegenheid van Nederland.

Tegelijkertijd voelen we ons genoodzaakt te reageren op de aanhoudende pogingen om in de Nederlandse maatschappij het beeld van agressieve voornemens van de Russische leiderschap te creëren waaronder het hele nepverhaal met vermeende deelname van dhr. Zijlstra aan een ontmoeting met V.Poetin.

Het gedrag van ons land in de internationale arena – zoals het staat verankerd in het concept van het buitenlands beleid van de Russische Federatie – is gericht op de versterking van betrekkingen met alle staten op basis van gelijkheid en met respect voor elkaars belangen. Rusland pleit ervoor dat niemand zijn veiligheid mag versterken ten koste van andere landen. De Russische President heeft zich herhaaldelijk uitgesproken ten gunste van opbouw van een gemeenschappelijke economische en humanitaire ruimte van de Atlantische tot aan de Stille Oceaan.

De pogingen om aan Rusland “ambities van een grote mogendheid” en het streven naar het herstel van het “Sovjet Rijk” toe te schrijven kunnen geen toets der kriek doorstaan. Dat zeggen uitsluitend diegenen die een vijandbeeld van Rusland willen creëren en onder het mom van de notoire “Russische dreiging” de militaire infrastructuur van de NAVO verder richting het Oosten laten oprukken, opzettelijk provocerend een militaire confrontatie.

Rusland wordt in Nederland beschuldigd van het verspreiden van desinformatie. De officiële vertegenwoordigers van het Koninkrijk maken hierover geregeld ongegronde opmerkingen. Het is spijtig genoeg dat de Nederlandse media al te graag het in iemands zieke verbeelding ontstane idee verspreiden alsof de Russische leiderschap geobsedeerd is door de manie van een “Groot Rusland”. Bovendien wordt dat aangeboden als iets vanzelfsprekends waarvoor geen bewijs nodig is. Is dit geen voorbeeld van “nepnieuws” gericht tegen ons land?

We zouden graag er op rekenen dat het gezond verstand zal zegevieren en dat men in Den Haag uiteindelijk Rusland weer zal beschouwen als een onmisbare partner in de strijd tegen nieuwe uitdagingen en bedreigingen.
Malle Huys, gisteren weer sluw op dreef in Nieuwsuur: "Nee, en als het gaat om medewerking van de Russen aan dat gevoelige MH17 dossier, daar valt ook niet veel van te verwachten, denk ik?"

Je zou hopen dat Nederland en haar staatsmedia een toontje lager zouden zingen na het Halbe Zijlstra debacle in hun onaflatelijke Russofobe hysterie. Met de uitzending van Nieuwsuur gisteren lijkt die hoop alweer vervlogen. MH17 werd er weer even bijgehaald, en de glibberige Twan Huys schoof de Russen geniepig in de schoenen "keihard te reageren". Je gaat trouwens met gladjakkers als Twan Huys en Eelco Bosch van Rosenthal steeds meer Jeroen Karhof missen. Wij kunnen ons van hem geen geniepig werk herinneren. Is er trouwens al iets meer bekend over de omstandigheden waaronder hij overleden is?

Twan Huys zou een voorbeeld moeten nemen aan deze Koreaan!


Annotaties:
| #262043 | 17-02-2018 15:16 | G.B. Wolf
Nieuwsuur. Wie kijkt daar nog naar?!
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen