Door community (initieel (mal)), Op zat 28 mei 2016 07:22, 0 reacties,    

Twee schaamteloze plugs: Space-X en Iain M. Banks

Terwijl een klein groepje geobsedeerden de zaplog bezoeker met welhaast sekte-achtige ijver richting de duisternis van platte planeten, ruimtegoden, 'echte' waarheden en andere quasi-religieuze bedenksels proberen te herderen, wordt er in de echte wereld gewoon nog geschiedenis geschreven.

Space-X bijvoorbeeld. De MSM zijn er alweer bijna op uitgekeken, maar afgelopen nacht heeft Space-X voor de derde keer op een rij (en min of meer binnen één maand!)) de eerste trap van hun vlaggeschip Falcon 9 een gecontroleerde landing op het drijvende platform "Of course I Still Love You" te laten maken!

Ik ben noch gecharmeerd, noch geboeid door een zaaltje geintoxiceerde Amerikanen die "USA, USA, USA" roepen. Dergelijke crypto-fascistoide zelf-felicitaties mogen best van mij, maar kwalificeren zich vrijwel nooit voor de status 'nieuws'. Vandaar een linkje naar de technical webcast, zonder het opgewonden commentaar van de pr afdeling dus.


(prachtig trouwens hoe die kleine wespjes bij de camera de aandacht nog even komen opeisen)

Over "of course i still love you" gesproken: De naam van het Space-X landingsplatform is een hommage aan de schotse schrijver Iain (M.) Banks (en.wikipedia). Ik zou de zeloten uit de eerste alinea graag uitnodigen eens een culture boek van Banks te lezen. "The Player of Games" is een uitstekend startpunt.
Annotaties:
aanmelden / inloggen