Door community (initieel Best Well), Op zon 3 sep 2017 16:25, 0 reacties, nieuws

Twee zware aardbevingen in Noord-Korea na nieuwe nucleaire testNoord-Korea heeft vandaag opnieuw een nucleaire test uitgevoerd. Een waterstofbom veroorzaakte een aardbeving van 6,3 op de schaal van Richter. Noord-Korea heeft de test officieel bevestigd en spreekt van “een groot succes”.

De spanningen omtrent Noord-Korea gaan de laatste maanden crescendo. De laatste maanden heeft Noord-Korea meerdere rakettests uitgevoerd. Begin vorige maand bijvoorbeeld testte men een intercontinentale raket (ICBM) en enkele weken geleden landde een Noord-Koreaanse raket in Japanse economische wateren. Sinds begin dit jaar lanceerden de Noord-Koreanen al meer dan 10 ranoketten.

Zwaarste kernproef ooit

De kernproef van vandaag zou de zwaarste Noord-Koreaanse kernproef ooit zijn. Met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter overtroffen ze ruimschoots de 5,3 op de schaal van Richter van hun vorige zwaarste nucleaire test die dateerde van 2016. De aardbeving was dan ook te voelen in de buurlanden van Noord-Korea en zelfs in het oosten van Rusland. Enkele minuten na de eerste beving vond een tweede beving plaats met een kracht van 4,6 op de schaal van Richter.

“Wij bevestigen in naam van de regering dat Noord-Korea een nucleaire test heeft uitgevoerd”, verklaarde de Japanse minister van Buitenlandse Zaken Taro Kono aan Japanse journalisten.
Annotaties:
aanmelden / inloggen