Door community (initieel zanussi), Op vri 19 mei 2017 17:25, 4 reacties,    

Tweede Kamer heeft stilletjes medisch beroepsgeheim afgeschaftHet voorstel van Minister Schippers (VVD) dat gisteren door CDA, PvdA, PVV, SGP en VVD door de kamer is gewerkt, geeft zorgverzekeraars de mogelijkheid om zonder toestemming het medisch dossier van patiënten in te zien, als ze het vermoeden hebben dat er gefraudeerd wordt.

Nogmaals: zorgverzekeraars kunnen dus voortaan zonder jouw toestemming in je medisch dossier kijken. De enige reden die ze hoeven te hebben is een verdenking van fraude. En ze moeten binnen drie maanden nadat ze hebben gesnuffeld in de meest persoonlijke informatie die je bezit, jou vertellen dat ze dat gedaan hebben.

Dit is uiteraard compleet krankzinnig, maar wacht even tot je de argumentatie hoort waarmee dit wetsvoorstel is aangenomen. Het idee is dat zorgverzekeraars hiermee fraude bij het declareren van kosten kunnen inperken. Die fraude kostte ze in 2015 namelijk 11 miljoen euro. Dat klinkt als veel, maar het komt volgens Privacy Barometer neer op 0,015% van het zorgbudget. Daar komt nog bij dat 9,4 miljoen van die 11 miljoen fraude gepleegd wordt door tussenpersonen of zorgverleners. Patiënten zelf – degenen die geraakt worden door deze maatregel – frauderen dus in totaal voor 1,4 miljoen.

Bron - lees verder
Annotaties:
| #259693 | 19-05-2017 18:39 | ouwe knar
Mevrouw Schippers is het verlengstuk van big farma dacht ik begrepen te hebben.

Nog even en via het dossier kan gecontroleerd worden of iedereen wel voldoende gevaccineerd is, of die in een winkel mag staan, in de zorgverlening mag werken...
Dat gaan in Amerika die kant op, dus het is dan bewezen dat het kan en als het kan...

Wat als je bij je sollicitatie niet alleen je CV moet overleggen, maar ook je medisch dossier, je DNA profiel...
Helaas staat nergens of je een sluwe graaier, ziekelijke leugenaar, machtswellusteling bent.
Neu, ik beweer hiermee helemaal niets over mevrouw Schippers, die heeft immers het beste met de burger voor.
ouwe knar's avatar
| #259694 | 19-05-2017 19:42 | zanussi
ja ouwe knar, zoals je ziet heb ik dit slechte nieuws getagd met neoliberalisme, corporatocratie en sociopathie.

Is de tweede kamer en de regering sinds de verkiezingen niet decommissionair terwijl een nieuwe regering wordt gevormd? kan iemand uitleggen hoe dit kan?
zanussi's avatar
| #259695 | 19-05-2017 19:47 | Nico de Geit
Ik zat een keer in Parijs in de metro. Ik zat naast een gezellige negerin. Ze vertelde dat ze illegaal in Frankrijk was voor een medische behandeling, en gebruik maakte van de identiteit van haar zus. Ze voelde zich daar schuldig over.

Ik heb haar verteld dat ze zich niet schuldig hoefde te voelen, ze is immers onderdaan van een voormalige Franse kolonie, en daarmee erfgenaam van bla bla bla.

Dat soort fraude willen ze nu waarschijnlijk aanpakken.
Nico de Geit's avatar
| #259696 | 19-05-2017 19:52 | Nico de Geit
Ik kom vrijwel nooit bij een arts. Doe alles om er weg te blijven, ze sporen niet en zijn letterlijk levensgevaarlijk. Ik snap ook niet wat anderen bij artsen zoeken. Probeer gezond te blijven, ga niet naar een arts.

Wat ze over mij weten inzake mijn medische dossier? Heel weinig.
Nico de Geit's avatar
aanmelden / inloggen