Door Witte Haai, Op don 29 dec 2011 20:06, 1 reacties, citaat / intro / linkdump

U bent pedofiel, zegt de scanner

Wetenschappers zijn steeds beter in staat om met een hersenscanner vast te stellen of iemand pedofiel is of niet. Maar hoe betrouwbaar is die informatie? En wat moeten we ermee?
'Een veelbelovende, objectieve manier om de klinische diagnose pedofilie te stellen.' Dat was vorige maand de conclusie van een groep Duitse en Deense wetenschappers onder leiding van Jorge Ponseti. In hun onderzoek lieten ze 56 mannen in een fMRI-hersenscanner kijken naar foto's van blote kinderen en volwassenen. Onder hen zowel gewone mensen als veroordeelde pedoseksuelen. Vervolgens probeerde het team van Ponseti op basis van de hersenactiviteit bij het zien van...
Annotaties:
| #172725 | 02-01-2012 22:23 | ffloor
Eens, in 1996 kwam ik thuis na een bezoek aan een vlooienmarkt en zette bij thuiskomst mijn computer in dos-mode aan. Standaard startte die toen nog op met 'List': een soort voorloper van windows Verkenner.
Tot mijn verbijstering stond onderaan een nieuwe map op mijn C: drive met de naam: EA en was bovendien zwaar beveiligd met attributen als SHR. Heel vreemd dus ik dacht: wat lief, een virus natuurlijk die zichzelf aankondigt?
Een klik erop en "ik was in het bezit" van zo'n 220 bestanden die hetzij met ALT begonnen, hetzij met punt ALT eindigden.
Deleten moet je in zo'n geval nooit doen dus daar maar TBDEL.COM op losgelaten en die was na 10 minuten pas klaar en heb daarna maar een nieuw voordeurslot gekocht want ik heb thuis geen Internetaansluiting.
Wist ik toen vèèl dat dit nou de IRT-affaire was?
aanmelden / inloggen