Door P.uncia, Op zat 25 feb 2012 18:27, 11 reacties,    

Uit de oude doos: “Triumph des Willens”De meeste van ons, leden en bezoekers, zijn van de eerste en tweede generatie na WWII, sommige kunnen zelfs van de derde generatie zijn. Met andere woorden, wij kennen niet uit eigen ervaring de prelude tot deze oorlog die zoveel slachtoffers heeft gemaakt.

Natuurlijk, de overwinnaar schrijft de geschiedenis en geschiedschrijving berust zelden op waarheid, overwinnaars zien liever hun heldenrol en de offers die zij hebben gebracht voor onze "bevrijding", andere groepen willen zelfs niet dat wij de waarheid leren kennen en verbieden alle vragen en twijfel over de geschiedschrijving.

Toch zijn er authentieke beelden over de aanloop naar deze rampzalige oorlog, ze werpen weliswaar geen licht op de afloop noch op de "waarheid" van de geschiedschrijving maar geven wel een beeld van de toenmalige sfeer en hoe een volk opgehitst kon worden om zich massaal in een oorlog te storten.

Er is, helaas, niet veel veranderd ook nu wordt het volk opgezweept tot oorlogen, de techniek is verfijnt, nu is het de MSM die liegt en bedriegt in opdracht van overheden, denk aan de leugens zoals de "as van het kwaad" de massavernietigingswapens in Irak, de bombardementen op onschuldige burgers in Libië en nu het nucleaire programma van Iran.

De technieken zijn hetzelfde gebleven, oorlogszuchtige landen hebben veel geleerd van de propagandamachine van nazi-Duitsland en alhoewel het nu geen massabijeenkomsten zijn spelen TV, dagbladen en YouTube dezelfde rol om het volk te overtuigen dat de voorgenomen oorlog rechtvaardig is.

Triomf van de Wil is een propagandafilm geregisseerd door Leni Riefenstahl. Het vertelt het verhaal van het 1934 Nazi Partijcongres in Neurenberg dat werd bijgewoond door meer dan 30.000 nazi-aanhangers om de nazi-politieke partij te promoten.

De film bevat fragmenten uit toespraken van de verschillende nazi-leiders in het Congres, inclusief delen van toespraken van Adolf Hitler, afgewisseld met beelden van samengestroomde partijleden. Hitler gaf in 1934 opdracht voor de film, zijn naam komt voor in de openingtitels. Het overheersende thema van de film is de terugkeer van Duitsland als grootmacht met Hitler als de Ware Duitse Leider die glorie voor de natie zou brengen.

De oorspronkelijke bedoeling was om de eerste dagen van de NSDAP te documenteren, zodat toekomstige generaties zouden kunnen terugkijken en zien hoe het Derde Rijk begon. In werkelijkheid toont Triomf van de Wil historici hoe de nazi-staat de massa beïnvloede door middel van propaganda en ook en hoe Adolf Hitler een unieke en angstaanjagende capaciteit had om menigten te verleiden om in hem te geloven door de kracht van zijn woorden.

Annotaties:
| #175829 | 25-02-2012 18:41 | Japie
Is een aanrader.
Japie's avatar
| #175845 | 26-02-2012 04:53 | Nico de Geit
Tja, als Hitler de oorlog had gewonnen kon je nu wellicht veilig over straat in Nederland.

Ik was pas in Singapore en daar kan een jonge vrouw 's avonds gewoon buiten op straat in het donker op haar veel te dure Apple computer werken. Alleen, met een kort rokje aan, niks aan de hand. Moet je eens in Nederland proberen.

Nederland is echt aan lager wal geraakt. Alles wat Hitler verfoeide wordt in het 'vrije Westen' verheerlijkt. Verrotting is het gevolg.
Nico de Geit's avatar
| #175857 | 26-02-2012 09:37 | net wakker geworden
'De overwinnaar schrijft de geschiedenis'.

Niets is meer waar dan die uitspraak.

Wat wij aangaande WOII nooit hebben geleerd in onze geschiedenislessen is dat in 1933 al een oorlogsverklaring tegen Duitsland werd gedaan: 'Judea Declares War on Germany'.

In de VS bijv. was het strengst verboden om ook nog maar één product op de winkelschappen te hebben waarop stond 'made in Germany'. Er gingen spionnen rond om dat te controleren. Als ergens in een plattelandswinkel een paar kousen werd gevonden dat achter de schappen was gevallen, dan kon de eigenaar zijn zaak sluiten!!

Duitsland was toch al zo beestachtig hard getroffen door de akkoorden van Versailles, maar het moest helemaal kapot. Er was een geweldige haat bij de zionistische global elite tegenover Duitsland en het Duitse volk.

Een ander wrang boekwerkje van een zekere Kaufmann: 'Germany must Perish' is online te lezen of te downloaden.

Over die Versailles akkoorden heeft Benjamin Freedman ook interessante dingen gezegd, hij was er n.l. zelf bij. Freedman was een zionist uit de echte elite-kringen, dus goed op de hoogte van wat dat zionisme in feite was. Hij heeft zich tot het Christendom bekeerd en de Amerikanen verteld wat er precies allemaal speelde; wat de echte aanleiding tot WOI was en de bedoeling van de daaruit volgende wurgakkoorden voor Duitsland. Op Youtube zijn de speeches te beluisteren. Vanwege de belabberde geluidkwaliteit is het handiger ze in een transscriptie te lezen.

De zionisten hebben trouwens vanaf dag één met Hitler samengewerkt om het de joden zo heet te onder de voeten te maken dat die massaal naar het net via de Balfour-verklaring verkregen - afgetroggeld is een betere term - Palestina te emigreren: '51 Documents:Zionist Collaboration with the Nazi's, van Lenni Brenner.

De zionisten zagen er geen probleem in zelf de jodenvervolging mede op gang te brenegen: 'We'll have to sacrifice some of our lesser brothern', of ook 'One cow in Palestine is worth more than all the jews of Poland'. Ga maar naar http://www.jewsagainstzionism.com en zoek onder holocaust.

De gehele WOII moet absoluut nog eens eerlijk onder de loep worden genomen op basis van harde feiten in plaats van emoties.
| #175865 | 26-02-2012 12:05 | alegria
Tja, als Hitler de oorlog had gewonnen kon je nu wellicht veilig over straat in Nederland.

Ik was pas in Singapore

Ik raad je voor het volgende reisje een bezoekje aan Auswitch/Birkenau aan.
Een ding wat daar duidelijk wordt is dat ze een industrie op poten hebben gezet, die eigenlijk maar 8 weken echt op allervolste toeren heeft gedraaid.
Daarna was de oorlog over.
Als die oorlog nog 8 weken langer had geduurd, dan kan je je voorstellen, dat dan zo'n beetje alle Joden op waren geweest.
Alleen niemand zet een industrie op poten, voor maar 16 weken voluit werk.

Dus,,,,who's next?

Er zijn sterke aanwijzingen dat de Duitsers wel wat zagen in een vakantieoord in Nederland aan Zee, maar dat ze daarvoor dan wel eerst alle marginalen uit de Nederlandse achterstandswijken weg wilden hebben.

Dus ja, wellicht hadden we dan nu veiliger over straat gekunnen,,,, maar jij was er dan niet bij.
alegria's avatar
| #175866 | 26-02-2012 12:42 | Paul2
Tja, als Hitler de oorlog had gewonnen kon je nu wellicht veilig over straat in Nederland.
Nederland is echt aan lager wal geraakt. Alles wat Hitler verfoeide wordt in het 'vrije Westen' verheerlijkt. Verrotting is het gevolg.

Mijn beeld van Nico in een eerder topic was dus juist,alegria
| #175879 | 26-02-2012 16:40 | alegria
Dat moet ik ook eens proberen, een link maken.
Hier is tie, studiemateriaal voor Geit:
They've done it before - They try it again today.
alegria's avatar
| #175883 | 26-02-2012 21:01 | Tonto
Of er nu een zionistische samenwerking met de nazi's was of niet, het algemene bagatelliseren van Hitlers daden lijkt wel op een georganiseerde infiltratie, tis nogal vaak waar te nemen in de reacties. en niet alleen op deze site
Dat de geschiedenis vervalst is klopt, zelfs dat er op geen enkele wijze fatsoenlijk een onderzoek naar de holocaust te starten valt klopt ook. Ook de censuur op welke andere versie dan ook, is er
Maar dat zegt niets over de daden van ome Adolf zelf.,ik heb Jodensterren van hen die niet zijn teruggekomen bovenin een la liggen. Ik weet niet waar ze zijn gebleven, vergast? doodgeschoten? Meegesleept naar de holle aarde via Neuschwabenland?
Ik weet het niet maar ze zijn weg en zijn nooit teruggekomen.
| #175889 | 26-02-2012 22:17 | alegria
Ze zijn gebruikt om patenten te ontwikkelen voor
Hoechst
alegria's avatar
| #175927 | 27-02-2012 15:14 | herman4394
@Tonto
=Ik weet het niet maar ze zijn weg en zijn nooit teruggekomen.=

Misschien zijn ze naar Israel verhuisd en leven daar nu onder een andere naam, zoals zovelen.
| #175929 | 27-02-2012 15:31 | ouwe knar
Misschien zijn ze naar Israel verhuisd en leven daar nu onder een andere naam, zoals zovelen
Jahoor. Misschien zijn ze nu in de hemel en kijken ze vanaf een wolkje neer op ons menselijk geploeter.....
ouwe knar's avatar
| #175930 | 27-02-2012 15:53 | Paul2
Of er nu een zionistische samenwerking met de nazi's was of niet, het algemene bagatelliseren van Hitlers daden lijkt wel op een georganiseerde infiltratie, tis nogal vaak waar te nemen in de reacties. en niet alleen op deze site

Idd
Misschien zijn ze naar Israel verhuisd en leven daar nu onder een andere naam, zoals zovelen.

Zucht...
aanmelden / inloggen