Door community (initieel Witte Haai), Op zon 1 jan 2012 20:38, 2 reacties, nieuws

Uitgehuwelijkt meisje (15) maandenlang gefolterd


Een Afghaans meisje dat op haar veertiende werd uitgehuwelijkt aan een dertigjarige man is maandenlang gefolterd door haar schoonfamilie. De politie trof haar uiteindelijk aan in de kelder van het ouderlijke huis, meer dood dan levend. Dat meldt de BBC, die een gruwelijke video van het meisje op haar website plaatste.


De nu vijftien jaar oude Sahar Gul trouwde op haar veertiende met een dertigjarige man uit de centraal gelegen provincie Baghlan, op aandringen van haar eigen familie. Haar echtgenoot, zijn ouders en enkele andere familieleden wilden haar laten werken als prostituee, wat ze weigerde. Als straf werd het meisje opgesloten in de kelder en stelselmatig gefolterd.

Zo trok haar schoonmoeder met tangen Sahars nagels uit haar vingers, terwijl de rest van de familie haar regelmatig klappen verkocht. Ze trokken plukken haar uit haar hoofd en gingen zelfs zo ver stukken vlees uit haar lichaam te snijden.

Voortvluchtig
Omdat de familie van het meisje al maandenlang niks gehoord had van Sahar, schakelde ze de politie in. Die vonden het meisje eerder deze week meer dood dan levend in de kelder van het huis. Sahar werd meteen naar het ziekenhuis overgebracht, terwijl de politie enkele verdachten arresteerde. Haar echtgenoot is echter voortvluchtig.

In het ziekenhuis werd uiteindelijk een video opgenomen. Daarop is te zien hoe slecht Sahar er aan toe is. Gezeten in een rolstoel vertelt ze hoe ze maandenlang de folteringen moest ondergaan. Volgens mensenrechtenorganisaties is de video een zoveelste bewijs van hoe slecht het nog altijd gesteld is met de vrouwenrechten in Afghanistan.
Annotaties:
| #172709 | 02-01-2012 17:19 | Witte Haai
Dit is echt zo gruwelijk om te zien...!
Witte Haai's avatar
| #172711 | 02-01-2012 18:47 | doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
je kon beter de taliban hebben,want dan wisten ze waar ze aan toe waren.Nu is de vrouw vogelvrij verklaard en worden ze verkracht bij het leven daarzo,omdat er totaal geen gezag is meer.

Ik weet halsema nog wat ze zei toen ze instemde met die missie.Het ging om de vrouwen rechten dat de taliban moest verdwijnen.Krijg je iets anders ervoor terug wat nog erger is.
aanmelden / inloggen