Door community (initieel Antares), Op maa 28 maa 2016 07:12, 0 reacties,    

Ulfkotte over CIA en overheden, media compleet valsIn de laatste maanden werd steeds duidelijker hoe de media worden ingezet om een oorlog tussen Europa en Rusland aan het publiek te verkopen. De Duitse journalist Udo Ulfkotte, die voor de Frankfurter Allgemeine Zeitung werkzaam is geweest, doet een boekje open over de verderfelijke invloed die overheden en de CIA uitoefenen op journalisten. Wie niet meewerkte verloor zijn of haar baan.

Oorlog ontstaat nooit uit zichzelf. Er zitten mensen achter die erop aansturen. Dat geldt niet alleen voor politici maar ook voor journalisten. Ulfkotte wijst erop dat hij en zijn collega's aan oorlogen hebben meegewerkt door de lezers voor te liegen en dat de maat voor hem nu vol is. Hij noemt Duitsland een bananerepubliek en geen democratie met persvrijheid en mensenrechten.

Zijn Duitse collega's zijn ingekapseld in transatlantische organisaties en worden gesteund door de Amerikaanse overheid waardoor zij fungeren als non-official cover voor de CIA. Duitsland is nog steeds een soort kolonie van de Verenigde Staten. De meeste Duitsers willen geen kernwapens maar toch zijn er Amerikaanse kernwapens in Duitsland. De 'koloniale band' maakt journalisten kwetsbaar.

Het is natuurlijk niet zo dat een journalist wordt benaderd door iemand die zich uitgeeft voor de CIA. Ulfkotte geeft aan hoe journalisten langzaam in een web van gunsten en wederdiensten worden gezogen. Verslaggevers worden langzaamaan gehersenspoeld door hun Amerikaanse 'vrienden'.

De praktijken beperken zich niet tot Duitsland. Met name Britse en Israëlische journalisten zijn slachtoffer van deze aanpak, Franse journalisten in mindere mate, wel veel in Australië, Nieuw-Zeeland en Taiwan, maar ook bijvoorbeeld in Arabische landen als Jordanië en Oman.

De Duitse inlichtingendienst, de BND (Bundesnachrichtendienst), is volgens Ulfkotte opgericht door de CIA. Zij schreven persberichten die aan journalisten werden aangeboden met het verzoek om deze onder eigen naam te publiceren.

Ulfkotte geeft een alarmerend voorbeeld over de reikwijdte van de invloed van de CIA. Een helicopterpiloot van een Duitse reddingsdienst weigerde voor de CIA te werken. Hij werd aangeklaagd waarbij de rechter tot het oordeel kwam dat een dergelijke man niet kan worden vertrouwd. Hij werd ontslagen. Ulfkotte wist wat hem te wachten stond indien hij niet zou meewerken. En zelfs terwijl hij voor de CIA werkzaam was werd het zogenaamd lekken van staatsgeheimen tot zes keer toe gebruikt als excuus om zijn woning te doorzoeken.
Annotaties:
aanmelden / inloggen