Door community (initieel ffloor), Op woe 21 okt 2015 22:37, 5 reacties,    

Van ADHD tot zinvol geweld: 60 jr research

Boekbespreking 'Voeding & Gedrag'
Pas uitgekomen: "...een boek met een gouden randje" - zo drukte een arts het uit in hun vaktijdschrift 'Arts, Therapeut & Apotheker' en waarvan hun medische redactie na een uitvoerige bespreking nog aan toevoegt:
'Een boek voor in je wachtzaal! Dit zou verplichte leerstof moeten zijn voor alle ouders (to be), leerkrachten, scholen, Overheid en instellingen als jeugd, psychiatrie en gevangeniswezen (...). Een boek dat in geen enkele bibliotheek zou mogen ontbreken uitroepteken. ISBN.978-9076-161-92.

Dr.G.E.Schuitemaker
De apotheker zette na 60 jaar onderzoek zijn ervaringen en research op papier dat er werkelijk wézen mag - niet alleen staat het boordevol met alle mogelijke referenties (en die zijn medisch nagevorsd) maar is ook begrijpelijk voor de wanhopige ouders/leraren die bij hun allicht de "AHA!-ervaring zal oproepen. Aldus de AT&T-redactie - iets is hier weggelaten maar dokters blijven meestal nette heren.

Schuitemaker is namelijk bekeerling van vredes-Nobel Linus Pauling: en dat is te merken aan diens orthomoleculaire geneeskunde, maar ook aan x-tallen artikelen, boeken en tijdschriftartikelen - maar 60 jaar condensaat in 1 boek proppen is nog wel een heel mensenleven!
Waarom?
Omdat hij een winstgevende apotheek achter zich liet (moest laten) - en ging er toe over om alles wat hij wist van het winstgevende pillendomein: op dezelfde manier in de grond te boren zoals eerder bedwelmingsarts dr. Bob Smalhout dat uithaalde in zijn beroemde inauguratie: "De dood op tafel" en binnen 3 uur lag Smalhout's ontslagbrief al op zijn deurmat.

En dus: de inhoud. Zet u schrap...
* Hoe heeft in deze pillenslikkende generatie: al die miljoenen gedrags- en psychische stoornissen kunnen ontstaan?
* Wat hebben suiker en frisdrank: te maken met drugmisbruik en agressie?
* Hoe is moderne 'nepvoeding?' verantwoordelijk voor zoveel ziekten, verslavingen en geweld?
* Hoe kan het dat goede voeding en voedingssupplementen in NL-gevangenissen tot een -38% afname van agressie zal leiden tov. placebo-groepen?
* Verslavingsgroepen: "Hapklare honger naar geweld".
* Leerprestaties van kinderen: beïnvloedbaar nog vòòr de conceptie (!).

Conclusie:
Een typisch geitenwollensok, dat wel -
* maar dat je tegenwoordig anorexia-nervosa kunt genezen met een traay groene Yakhult dat tussen melkpakken gevonden wordt: dit nieuwtje hoe bacillen "communiceren?" met ons onbewuste was waarschijnlijk nog te vers voor dit boek;
* en ook eerder, hoe de TU-Delft een 2-tal verliefde electronen met elkaar lieten communiceren over 3 mtr afstand maar dan wel met 12.000 malen de lichtsnelheid - ook dát is in in orthomoleculaire voedingsbakkunsten nog niet aangehaald;
dus er zal zeker nog het nodige commentaar op komen: je bent echt wat je eet!
* Of ingeademd: de nieuwste vondst is dat fijn stof de genen van de foetus ontregelt (De Standaard 21/10/'15) dus vandáár dat ooit solide technisch onderwijs is vervangen door zedenloze Vmbo's met hun bakonderwijs! Efin, het bestaansrecht van zulke open Lom-inrichtingen is daarmee opeens opgehelderd en ligt vanaf nu niet meer in het duister.

Het omhelzen van je bakblik
Zou het zo eenvoudig zijn? Heel Holland bakt nu, maar feit is dat ge-aaide konijnen 60% langer leven dan hun ongeaaide soortgenoten. Toch wel iets om rekening te houden met de wat vreemd aandoende gedachtensferen van geitenwollensokken.
Nog zo een merkwaardig boek: 'Het knuffelinstinct' van Shelley Taylor, ISBN.9789.0254.16522.
* want hiermee kun je veel boeken van psychologen/psychiaters eigenlijk wel weggooien want al minstens de helft blijkt voor het huwelijk al volstrekt ongeschikte chagrijnige mannen geschreven... hun 87% echtscheidingspercentage blijkt zelfs te kloppen en benadert dat van pastoors.

Radicalisering...
Dat niet alleen: Taylors boek is ook het ultieme boek om onbegrepen 'radicalisering' mee te kunnen doorgronden want op dit moment staat alle huidige wetenschap op dit gebied met de mond vol tandwielen - niet alleen hebben hun ouders van geradicaliseerde jongeren hier totaal geen antwoord op; maar ook de peperdure 'Geestelijke Gezondheidszorg' kan hier niets mee.
Er moet iets zijn - maar, wátte dan??? Verwoeste organen door het waterverbod soms? Of zijn het rare spuitjes? Als je de krant leest zou je haast nog denken dat alleen lichtgetinte alochtonen kunnen radicaliseren - maar voor zware criminaliteit hebben blanken (motorbendes en ex-delinquenten) zowat het alleenrecht en patent op en dat mag eigenlijk ook wel eens een keer gezegd worden.

Erasmus herhaalt spindoctor
Tbv. het recente, tevens het gróótste terroristenproces ooit, verkreeg de Erasmus Universiteit te Rotterdam de opdracht om dit maar eens goed uit te zoeken en - begrijpt er niets meer van!
Kinderen blowen, zuipen, een grote passie voor baseball, zwaar opgedirkt flirten met vreemde mannen in hun scheurijzer, in bikini zonnen op het balkon en voor de hele straat zichtbaar - en dan: binnen 1 dag gelovig naar dat ISIS-kalifaat???

Ook dit is allemaal echt waargebeurd - onderzoekster Marion v.San sprak twintig radeloze families en allen zeggen: "...hoe kan ons dit nou overkomen???"
Hun radeloosheid = echt. 700 kinderen plots vertrokken naar intern Moslem-afslachtgebied - en Israëlfront is daar niet.

Onderzoekster v.San heeft geen enkele aanwijzing gevonden dat hun ouders ook maar in de verste verte: soms iets vermoed hadden van hun plotse "bekering" tot moslem-afslachter.
v.San betwijfelt zelfs: of ze gelovig zijn? Opeens: afgereisd. Weg, 700. We snappen er niets meer van.
Nog sterker, in het Erasmusonderzoek is zelfs geen onderzoek gedaan naar de bekeringsdrift tot bendevorming onder blanke motorrijders maar keek slechts: of bekeerling wel een lichtgetinte huidskleur heeft? Alsof wij nooit de zwaar-Gereformeerde generaal Westerling hadden met ingeblikt varkenskluif en blikbier, beiden bevatten arsenicum als toenmaals verplichte bederfvertrager tot 1966...

YouTube
Kortgeleden denkt wetenschapszender NGC het radicaliseringsraadsel gevonden te hebben: slaapgebrek!
Ze tonen van YouTube overgenomen 4 gelijktijdige filmopnamen uit mobieltjes in dat vliegtuig die laten zien hoe de blanke gezagvoerder door de 2e-piloot eruitgezet was wegens ontoelaatbaar gedrag - en die trapte en beukte op de cabinedeur onder de uitroep:
"WE HEBBEN ISRAEL AL, WE HEBBEN IRAK AL, WE MOETEN ONMIDDELLIJK LANDEN!!" - maar het vliegtuig zat op 10 kM hoogte...

Een geciteerde moeder met 3 kinderen ging heel hard gillen en bij toeval was ook een politieagent, 2 brandweermannen en 3 beveiligers op weg naar een cursus aan boord - maar 5 professioneel opgeleidde mannen bleken niet in staat om de dolle gezagvoerder te overmeesteren, dus er kwamen nog eens 5 potige reizigers erbij om de schreeuwend dolle gezagvoerder na een vele minuten durend gevecht uiteindelijk te vloeren!

"Het was angstaanjagend, een heel hoge gezagsdrager: en dan dit?" - aldus de moeder: "...van piloten en treinbestuurders hangt het leven van honderden mensen af en dan moet je op hun gezag kunnen vertrouwen maar, het blijven eigenlijk net mensen??"

De dolle gezagvoerder bleek echter dermate sterk dat verder vliegen zelfs onmogelijk werd en werd alsnog een noodlanding en opname in een gesticht waarvoor niet minder dan 16 potige politieagenten voor nodig waren - de eerdere tien waren nu wel uitgeteld!
Echter, de man werd na 5 weken door de rechter vrijgesproken wegens de ziekte hypoglycemie (diabetis type-5), ook wel als de dolle vorm van suikerziekte/nachtbraken bekend - maar vliegen mag de man nooit meer, zelfs niet als passagier.

Doorslaan na nachtelijk doorhalen, gecombineerd met cola, drugs, drank, pizza, Call of Duty en brullend Internetgebruik.
En zeker de vele knopjes en cheqlisten in een vliegtuig?
Maar er is op hun kamer meer te vinden. Jarenlang gepest worden, alsook gewelddadige carjackingfilms; de laatste tegenwoordig als wervingsfilmpjes van IS.
Losgeslagen jeugd zijn er miljoenen van - de politiediensten struinen alle Facebook-accounts af op zoek naar waanzinnige jongemannen.

Een mogenlijke aanwijzing wat er speelt is al overproductie van de bijnieren van adrealine-stresshormoon: en dat breekt insuline binnen 5 seconden totaal af, en hierna ontstaat suikervergiftiging van het brein zodat een écht Bijbelse Simsonhulk zonder verstand is opgestaan!
Ongevoelig voor knuppels, stroomschokken en zelfs kogels - wat reden is dat de politie zg. 'stop'-kogels gebruikt die gapende wonden veroorzaken - maar stoppen doen ze niet altijd.
Het is allemaal welbekend maar de juiste kennis word je niet altijd onderwezen - het Bijbelse Simsonverhaal is beslist geen anecdote, zelfs het 6 tenen + 6 vingers komt ook wel voor.

Borstvergroter Ritaline geeft mannenmelk
Maar stimulantia Ritalin, vorig jaar 485 kG losgelaten op: een ijzertekort??????
Het kàn: ijzertekort veroorzaakt een verhevigde adrealine-overproductie dat daarop insuline afbreekt, met sloopwoede-aanvallen als gevolg. Deze medisch professionele gedachtegang is gedragswaarheid als een koe.
Maar... zodra een schoolpsycholoog zich op farmaceutisch terrein gaat begeven: dan treden ze toch veel te vèr buiten hun eigen leerbevoegdheid???

Het medisch studieverplicht Nederlandse vakboek 'Psychofarmaca' maakt van Ritaline gehakt van:
'...het begrip hyperkinesie mag niet worden gebruikt als diagnose. Stimulantia is NIET het aangewezen middel bij alle kinderen met hyperkinetisch syndroom.
En in geval manifeste psychose en borderlinestatus verdienen neuroleptica verre de voorkeur. (pag.356, het staat er allemaal echt)

En wat het was? Waarschijnlijk dus tóch ijzergebrek dat als oorzaak van ADHD zou ontmaskerd zijn (mening neuroloog dr.Saul): dit gebrek wordt je erg licht en vlug in je hoofd van.
Tegen: de scepsis is gróót: te simpel.
Voor:  opvallend is bv. dat meisjes hun fiets op de grond flerren na het zien van een wilde braamstruik en onmiddellijk aan het plukken slaan - er is niemand die ze heeft verteld dat je dikke bramen verkrijgt door een halve zak ijzersulfaat eronder te strooien - hun onbewuste zag het ijzervoorraadje dus wel hangen!
Staat dat in leerboeken? Nee. Dus zover zijn we al van 'De Natuur' afgedwaald dat niemand het acuut plukken van wegbramen nog begrijpt.

Een brontosaurus in je bed
Maar de vraag rijst dan wel: stel je bent getrouwd, en plots in je echtelijk bed:
"WE HEBBEN ISRAEL AL, WE HEBBEN IRAK AL, WE MOETEN ONMIDDELLIJK...." en beukt de slaapkamerdeur naar jouw kindje in???
Suikerziekte type-5 is echt heel raar, vooral als je dit nooit hebt meegemaakt want zelfs op gummiknuppels reageren ze totaal niet op; en drank is het niet.
Sterker: drugs is het ook al niet. We noemen zoiets "een hypo": oftewel een lichaam krijgt lak aan de psyche die eigenlijk de bevelvoerder is: jij dus.

Het komt nog veel voor ook want de kinderbescherming maakt regelmatig "verbouwde" kinderen mee waarvan hun kaak, tanden of handen zijn gebroken van ouderlijk geweld en ze zelf niet wisten wat ze aan het doen waren? Soms ook worden meerdere dode baby's in de huizen gevonden - maar niemand kan zich enige zwangerschap herinneren.
Of fabrikanten die aan AH een: "Boerenappeltaart" leveren met 13 E-nummers erin en waarvan 3 E-nummers bekend staan als neuro-transmitter - nooit geweten dat boeren zulke smeerlappen zouden zijn?

Er rest nog 1 vraag, een hele belangrijke vraag; kun je vanuit boosheid als drijfveer: wel goeie boeken schrijven?
Ik denk het, Jan Wolkers deed dat al, meerdere keren zelfs. Kortom, het boek van een gedreven apotheker Schuitemaker komt uiteindelijk beslist als geroepen, maar het is niet kompleet.
Annotaties:
| #239114 | 23-10-2015 18:19 | G.B. Wolf
Zie annotatie: = filmpje van een voordracht van de schrijver van het boek.
Op 1:03:00 schokkende conclusie.
G.B. Wolf's avatar
| #239346 | 26-10-2015 23:12 | ffloor
Heb dat artikel van dr.Katan gelezen maar dat klopt van geen kant!
Het probleem is dat professor Linus Pauling op chemisch gebied een echte oen was: hij kon nou echt nooit een zuur van een base uit elkaar houden!!! En dat kostte hem door zo'n blunder dus de ontrafeling van de DNA-structuur.

Wat is het geval? Pauling vindt uit dat bindweefsel in rechtstreekse relatie staat met de hoeveelheid ascorBIN in je lichaam, alsook dat dagelijks 3½ gram ascorBINezuur verkoudheid voorkomt.
Dat is zo, met eigen experimenten maar om ± 16:00h komt de verkoudheid weer de kop opsteken - dit komt omdat onze afweer de indringers met een zuur overgiet en om 16:00h is het òp.
Het best gaat dit door zoutloos te koken en het poeder als zoutvervanger over de piepers uitstrooien, ook in de jus als bederfvertrager - wel 's middags warm eten en 's avonds het poeder over het eitje: is perfekt zout.

Maar dan! Onderzoekers lezen Paulings experimenten met "O vitamine C?" en lezen in alle medische handboeken: dát is ascorBAAT. Dat is niet zuur maar een alkaloide... en in zorginstellingen maken ze dat door hyperzurig ascorbine met dubbelkoolzure soda te laten reageren want anders verbranden die oudjes hun tong nog. Wettelijk mag dit.

Al hun wetenschappelijk experimenten zijn "dus" mislukt (niet bij mij) en Pauling werd zelfs op zijn 92e na een vliegreis voor de NOS-camera nog niet serieus genomen - dat Pauling het had over ascorBIN: dat vertelde hij slechts terloops in het interview in 1992. Goed luisteren...
Tsja? Als jij zojuist de Nobelprijs in de Chemie hebt gewonnen dan hoef jij het verschil tussen een zuur of base toch niet uit te leggen - en professoren weten het chemische verschil niet... haha!
Ik had van prof.Katan iets meer chemische kennis verwacht dan met deze blunder van zijn eigen totale onkunde want van vit.C bestaan immers 13 soorten van!
| #239456 | 28-10-2015 00:40 | ffloor
Nog nagekomen in ditzelfde topic:
Crimineel eten: wat eet de onderwereld zoal?
Marian Husken schreef het boek: 'Crimineel eten, aan tafel met de Onderwereld'. Haar boek staat boordevol met de favoriete recepten van criminelen en smeuiige anekdotes. [bron: EenvandaagTV 27+28 okt.2015 ochtend)
| #240050 | 06-11-2015 22:19 | ffloor
Een veel ouder boek op dit gebied in mijn eigen huisbibliotheek teruggevonden: 'Voeding & Psyche' van dr.Carl.C.Pfeiffer, ISBN.90.202.5206.2 maar dit boek is wat mee: het werd in 1988 uitgegeven door de esoterische uitgeverij Ankh-Hermes en als je dáár iets bestelt: nou dan kun jij je verdere loopbaan in de wetenschap dus wel vergeten want hun klantenbestand wordt doorgegeven aan stichting Skepsis, wat bleek uit een kort geding...
(overigens, de autoriteit privèbescherming bestond nog niet maar de opzienbarende rechtszaak was wél de aanleiding)

De kracht van dit pocketboekje is echter gelegen in toenmaals allang gepropageerde verandering in kindervoedingen om aldus hun gedrag 'bij te sturen' - vs. de huidige manie van het toevoegen van oneetbare "hulpstoffen" en waarvan veel E-nummers eigenlijk ordinaire neuron-transmitters zijn (bv. door de chipsfabriek wordt jij gedwongen hun hele zak leeg te vreten= E-621)

Tot zover kun je om fabrieksgestuurd zwelggedrag nog om lachen, maar de maatschappij bleek wel degelijk te worden ontwricht door de toepassing van heuse echtscheidings-predicatoren als E-102, E-120, E-121, E-123 etc. door de vondst van een zak Engelse drop in een Edeesche echtscheidingszaak - en de rust keerde weer tot groot ongenoegen van het in echtscheiding gespecialiseerde atvocatenkantoor die zich afvroeg waar dat plattelandsdoktertje zich eigenlijk mee bemoeide? Ze werkten aan een berisping en die kreeg de verbijsterde huisarts dus ook.

De reden dat schrijver dezes de toenmaals zwaar verketterde Pfeiffer en zijn privèkliniek psychiatrieteam alsnog naar voren haal, is dat hij 28 jaar geleden al waarschuwde voor brood, niet als zodanig maar de manier waarop tegenwoordig brood wordt gebakken mbv. hulpstoffen als "broodverbeteraar" dat je als blauwig vet tegemoet schittert - en momenteel door de Voedingsraad in hun 'Schijf-van-vijf' bevestigd dat hier ietsje mis mee is - overigens is de Voedingsraad een conglomeraat van 19 zéér kapitaalkrachtig grote fabrikanten van nepvoedsel...

Nog een 'moderne' conclusie van Pfeiffer was dat een dieet, misdaad, delinquentie en anti-sociaal gedrag: simpelweg te wijten is aan ondeskundig, cq. zakelijk instinct van grote concerns; en met zo'n conclusie maakte je toendertijd al geen vrienden mee.
Ik meen dus goed te doen om sommig "oude doktertjeswijsheden hun namen te noemen als verloren gegane kennis over voedingssupplementen - toendertijd nog 'typisch amerikaans'.
aanmelden / inloggen