Door community (initieel Hans), Op don 22 jan 2009 21:59, 0 reacties, nieuws

Van Middelkoop leidt aandacht af van de hoofdzaak: langer in Afghanistan blijven

Het is een veelbeproefde tactiek.
Als je een controversieel besluit neemt, zorg dan dat de aandacht wordt afgeleid door een of andere futiliteit.

De Kamer riep vandaag minister van Middelkoop op het matje vanwege zijn draaikonterij.
Dit keer ging het over zijn uitspraken in het Nederlands Dagblad en De Telegraaf, over het al dan niet uitvoeren van een missie in Afghanistan na 2010.
Allemaal bijzaak.

De hoofdzaak is dat er inmiddels wordt nagedacht over een volgende missie in Afghanistan. Geen journalist die er van opkijkt of die er mee zit.
Maxim, de oorlogshitser, Verhagen heeft al laten doorschemeren dat hij voor een nieuwe missie in Afghanistan is. Hij zal worden beloond met een ontvangst op het Witte Huis, een handkus aan Michelle Obama en een hoge functie in Brussel na zijn ministerschap.

Balkenende hoopt ook al dat Barack Obama hem een dezer dagen belt om meer troepen (en bloedoffers) te vragen voor de absurde bezettingsoorlog in Afghanistan.

Defensie kan nog zo hard kreunen dat ze te weinig mensen en materieel hebben. Ze zullen nog eens 2 (of 4) jaar naar Afghanistan moeten ter meerdere eer en glorie vanVerhagen en Balkenende.

De hoofdzaak is dat er plannen worden gesmeed voor een volgende missie in Afghanistan. Geen journalist die er van opkijkt of die er mee zit.

Als die nieuwe missie eind 2009 wordt aangekondigd, kijkt ook niemand er meer van op.
Annotaties:
aanmelden / inloggen