Door Oranje Revolte, Op zon 17 jul 2011 11:30, 7 reacties,    

Van Propaganda tot Piraterij


Praterij

"De Nationale Overgangsraad van de Libische opstandelingen representeert volgens de minister een steeds groter deel van Libië. "Mede daarom hebben de Benelux-landen afgelopen woensdag besloten deze raad te beschouwen als legitieme vertegenwoordiging van het Libische volk, totdat een democratisch en vrij Libië tot stand is gekomen", zei hij.
Net als de andere transitielanden in de Arabische regio zal Libië politieke, maatschappelijke en economische hervormingen tot stand moeten brengen, inclusief bescherming van de rechten van vrouwen en minderheden"aldus de Nederlandse regering op 14 juli 2011

Aan het in het zadel helpen van de rebellenleiders, grotendeels afkomstig uit Cyrenaica, is een roerige geschiedenis vooraf gegaan.
-1980's:het door US-CIA gesteunde Nationale Front voor de Redding van Libië (NFSL) deed meerdere pogingen om Kadhafi te vermoorden en een gewapende opstand te initiëren in heel Libië.

In 2003 sprak voormalig hoofd van de CIA , Woolsey, al speels over de mogelijkheid de landen Saoedië , Syrië en Libië aan te vallen.
Ook de LIFG , die zijn hoofdbasis heeft in Cyrenaica, en als hechte groep Jihadi's vanaf 1995 als zodanig naar buiten tredend , heeft het op kol. Khadafi voorzien, omdat deze , in hun ogen, niet de ware islam voorstaat.Eén leider van deze groep Hakim al Hasidi opereert vanaf april 2011 in Misrata.In 1990 : zetten Noman Benotman en de Libyan Islamic Fighting Group (LIFG) een campagne van terreur op tegen Kadhafi met hulp Osama Bin Laden, evenals hulp van MI6.

In 2005 hield de NLCO onder leiding van Ibrahim Sahad, bestaand uit 300 koningshuisgezinden,politieke vluchtelingen en verschillende moslimgroeperingen in Londen een meeting om de regering van Libië weg te
krijgen
Het FNSL maakte deel uit van de Nationale Conferentie voor de Libische oppositie in Londen in 2005 en hield zijn eerste congres in Washington DC in 2007 onder leiding van Ibrahim Sahad. De FNSL was in feite opgericht in oktober 1981 in Sudan onder leiding van kolonel Jaafar Nimieri - de Amerikaanse marionet dictator die openlijk toegaf voor de CIA werkzaam te zijn, en die Soedan meedogenloos regeerde in 1969-1985.

2011: Begin februari, de in Londen gebaseerde NCLO pleegt een TELEFOONTJE om een ​​Libische 'Day of Rage,' te starten , het begin van de "17 februari revolutie. '
Het telefoontje kwam nadat het US State Department opstanden in Tunesië en Egypte , gerekruteerd , getraind ,gefinancierd en gesteund had . Hillary Clinton zelf gaf onlangs toe , dat er Amerikaanse betrokkenheid was in de 'Arabische lente' vanuit het Amerikaanse State Department, het ministerie van Defensie, en de Broadcasting Board of Governors, door financiering van tech- bedrijven die de revoluties van tools voorzagen om cyber security te omzeilen die gebruikt werden door de target-regiems


Er druppelen nu ook berichten de pers binnen die melding maken over nog meer hulp van regeringszijde of bedrijfszijde , zoals : the Soros/Brzezinski International Crisis Group’s calls""

Ook moet worden opgemerkt dat een Ghonim-achtige Libische blogger wordt gemeld die door de Amerikaanse bedrijven gefinancierd wordt : Movements.org ,als 'Twitter- gebruiker te volgen. " Hij gaat onder de naam 'EnoughGaddafi' en is de webmaster van LibyaFeb17.com. EnoughGaddafi's werk is ook te vinden gearchiveerd op NFSL Washington , Ibrahim Sahad's (EnoughGaddafi.com was gehackt volgens Movements.org. Via facebook wordt de 'bevrijding'van Libië gelinkt met de Arabische lente (?) op het Tahrirplein : tahrirsquared.net/theme/links


De media , onder aanvoering van Al Jazeera , eigendom van de emir van Qatar, roept vanaf 17 februari zonder het geringste bewijs of onderzoek over tienduizenden doden. Blind wordt er partij gekozen voor de rebellen. die, ook al vallen ze zwaarbewapend al maanden lang het deel van Libië aan, dat niet wil buigen voor hun terreur,in de pers steevast benoemd worden als 'de bevolking die beschermd moet worden' . Ook in de volgende maanden is er nooit aan onderzoek gedaan. Het ene gerucht volgde op het andere en wordt blindelings en klakkeloos in alle media overgenomen en de huiskamers ingeslingerd.


-17-25 februari: Er was ene Mohammed Abdullah, een Dubai-based lid van the Libyan Salvation Front, die steeds meldingen maakte bij de pers , dat er onnoemelijk veel onbeschermde burgers in Benghazi gedood waren door huurlingen en door speciale commando's met messen en Kalashnikovs en zelfs anti-aircraft missiles , ook meldde dezelfde man aan de pers vele doden wegens vliegtuigbeschietingen in Tripoli door Khadafi

- 22 februari: Ali al-Essawi ,voormalig Libisch diplomaat in India vertelt Reuters dat Khadafi zwarte huurlingen inzet om het verzet met geweld neer te slaan.De nieuwe vicepremier van NTC is Ali al-Issawi.

-26 februari , Abdel Rahman Shalgam houdt zijn whiskytranende oproep aan de UN om de massamoorden door Khadafi te stoppen en roept om strenge sancties


-22 februari : oproep van Libisch ambassadeur Ali Suleiman Aujali in de US om de arme Benghaziërs te beschermen. welke groepen dat waren, begint in juli 2011 langzaam door te dringen bij meer dan een kleine groep.

2011: Eind februari NFSL / NCLO 's Ibrahim Sahad leidt de oppositie -retoriek, voor het Witte Huis in Washington DC en roept op tot de no-fly zone met vele ongefundeerde beschuldigingen ,dat Khadafi ongewapende demonstranten ' beschoten' heeft met gevechtsvliegtuigen.

2011: Eind februari Senatoren Lieberman en McCain, en van het Verenigd Koninkrijk PM David Cameron roepen op tot het leveren van bescherming vanuit de lucht en extra wapens voor de Libische rebellen .
2011: Begin maart, het is duidelijk dat Britse SAS Special Forces al actief zijn in Libië-11 maart : de Franse regering erkent the National Front for the Salvation (sic) of Libya, voorheen gefinancierd door de Saudis , Frankrijk en CIA en die nu opereert onder de paraplu van amorfe clubs die zich the Libyan National Transitional Council noemen

Mahmoud Jibril was jarenlang de 'key man in Washington en Londen binnen het regime van kolonel Kadhafi. Als directeur van de 'Nationale Bureau voor Economische Ontwikkeling (Nedb) van de Libische regering, heeft Jibril hard gewerkt om de penetratie van Anglo-Amerikaanse economische en politieke belangen in Libië te vergemakkelijken door het bevorderen van een ingrijpend proces van privatisering en liberalisering van de nationale economie,zoals de privatisering van de infrastructuur,banken en gezondheidszorg en het trainen van jonge Libiërs op universiteiten in Amerika.De US-ambassade omschreef Jibril in 2009 als een serieuze partner die het US-perspectief goed kan begrijpen.

Mahmoud Jibril is nu premier van NTC

president van de NTC is nu Mustafa Abdul Jalil, voormalig minister van Justitie, en zeer gerespecteerd bij Islamitische groeperingen

De nieuwe vicepremier van NTC is Ali al-Issawi, voormalig Libisch diplomaat in India, die veelvuldig in de pers melding maakte over zwarte huurlingen, die ingezet zouden zijn door Khadafi

In een schriftelijke verklaring zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton: 'De wereld kijkt gealarmeerd naar de situatie in Libië . We sluiten ons aan bij de internationale gemeenschap in onze sterke veroordeling van het geweld in Libië. Onze gedachten en gebeden zijn met degenen wier levens verloren zijn gegaan, en met hun geliefden. "

-18 maart 2011-De dag dat Resolutie 1973 aangenomen werd door de Security Council verklaarde president Obama dat de US , UK , Frankrijk en de Arabische Staten een onmiddellijk 'staakt-het-vuren-'eisten van Khadafi
-19 maart 2011- De eerste bommen worden door de US gedropt op Libië

Nu op 17 juli 2011 zijn er in de nacht van zaterdag op zondag weer 8 zware bommen op Tripoli gedropt,wrs bedoeld als psychosebevordering bij de bevolking of de zoveelste moordpoging op Khadafi en familie. Dit gevoegd bij het stelselmatig tegenhouden van voedsel, ingekocht door bezet Libië, om de bevolking eten te geven en zelfs een vliegtuig met medicijnen en voedsel uit Rusland, is de “reddingsoperatie van de Nato voor de onbeschermde burgers uit Cyrenaica” een toneelstuk van wereldformaat geworden.


De wet wordt volledig overtreden :
“Article 2(7)United Nations Charter : Nothing contained in the present Charter shall authorize the United Nations to intervene in matters which are essentially within the domestic jurisdiction of any state or shall require the Members to submit such matters to settlement under the present Charter; but this principle shall not prejudice the application of enforcement measures under Chapter VII. “

Kennelijk wordt De Bush-doctrine ingezet : “The United States, the American people, and our interests at home and abroad by identifying and destroying the threat before it reaches our borders”

Nu de bevroren assets in het buitenland, eigendom van de mensen van Libië , na erkenning en toezegging van Clinton op 15 juli nog niet à la minute richting TNC kunnen vloeien , heeft Qatar zich weer garant gesteld voor leningen. De andere landen waren blut.

De R2P is zo rekkelijk is gebleken, dat elke oorlog gerechtvaardigd gemaakt kan worden .Dit is misschien voor Rusland en China het sein geweest om niet te verschijnen op de meeting van de “Willing” , vrijdag en zaterdag jl. in Turkije.De rechtvaardiging voor de bezetting van Libië en zijn grondstoffen wordt ontleend aan de geruchten , dat er tienduizenden door Khadafi vermoord zouden zijn, wat door feiten bevestigd in het begin van de oorlog er driehonderd bleken te zijn, waarvan niet vast staat welke partij er nu gelyncht en opgehangen zou zijn daar in Cyrenaica.

Operation Libya: Insurrection and Military Intervention
Annotaties:
| #147146 | 17-07-2011 11:54 | zanussi
Frankrijk en consorten hebben in Libië nu hun eigen Irak.
zanussi's avatar
| #147317 | 17-07-2011 22:17 | flipse0492
Ik vind het zéér vervelend dat ik GVD meebetaal via belastingen aan deze zinloze ripdeal.........
flipse0492's avatar
| #147335 | 17-07-2011 23:04 | zanussi
Wat was de waarde in euri van die Nederlandse marine helicopter waar de rebellen nu ongetwijfeld hun eigen execs mee vervoeren ook al weer?
zanussi's avatar
| #147418 | 18-07-2011 14:29 | Oranje Revolte
Britse ministers: Oorlog Libië kan 30 jaar duren
Leider Libische rebellen geeft toe samen te vechten met al-Qaida - NAVO opperbevelhebber ziet ook Hezbollah strijders bij rebellen
Het kan verkeren: de NAVO ondersteunt de rebellen in Libië, die samen met al-Qaida en Hezbollah strijders vechten voor een islamitische sharia-staat.
Dat de NAVO inclusief Nederland geen flauw benul heeft waar het in Libië aan begonnen is blijkt wel uit de 'schokkende' opmerkingen van enkele Britse ministers die toegaven dat de oorlog tegen Gadaffi wel eens 30 jaar kan gaan duren. 'Hoe lang is een touwtje?' reageerde minister van de Gewapende Strijdkrachten Nick Harvey bijna spottend toen hem werd gevraagd hoe lang de militaire acties tegen Libië gaan duren. Kortom: in tegenstelling tot wat onze politici beweren moeten we er serieus rekening mee houden dat 'Libië' wel eens een hele lange en uitputtende zit kan gaan worden.
http://www.vkblog.nl/bericht/374439/Britse_ministers:_Oorlog_Libie_kan_30_jaar_duren
Oranje Revolte's avatar
| #147845 | 20-07-2011 13:13 | Oranje Revolte
July 19, 2011-NATO’s Libya War: Attack Helicopters, Bombers, Predator And Reaper Drones
123-Day Air War: 15,669 NATO Sorties, Almost 6,000 Strike Missions

http://thesantosrepublic.com/2011/03/documentary-u-s-foreign-policy-secret-wars-of-the-cia/
DOCUMENTARY: U.S. Foreign Policy – Secret Wars of the CIA
Oranje Revolte's avatar
aanmelden / inloggen