Door community (initieel Best Well), Op din 30 jan 2018 13:00, 2 reacties, nieuws

Vazallenstatus Nederland Compleet

We resumeren even wat er gebeurd is:
* Nederland heeft bloedige oorlogen gevoerd tegen de Fransen, De Engelsen, de Spanjaarden, de Duitsers. Eén van de weinige landen in Europa waar Nederland nog nooit een schot mee gelost heeft, is Rusland. Dat land heeft sinds hun vriendschappelijke bezoek rond 1696 aan ons land enkel vriendschap uitgestraald. Hebben onze vlagkleuren geleend, hebben ons geholpen ons van de Fransen te ontdoen, van de Duitsers. De Russen hebben ons nooit ergens toe gedwongen. Dwingen ons niet mee op rooftocht te gaan in Irak of Libie, eisen niet dat wij hun kernraketten plaatsen of ander wapentuig van ze herbergen.

* De Nederlandse AIVD heeft veel tijd en geld gespendeerd om in het hart van de bevriende Russische natie spionnage activiteiten te ontplooien.

* De informatie heeft de AIVD doorgespeeld aan de Amerikanen. In normaal Nederlands noemen we dit klikken of verraden.

* Waar normaal dit soort acties geheim blijven, gaat de AIVD er nu via hun media-partners bij de Volkskrant en Nieuwsuur opzichtig, met tromgeroffel, mee te koop lopen.

* De relatie met Rusland kan als gevolg van het beleid Rutte/Ollongren als beëindigd beschouwd worden

* Rutte en Ollongren, laten hun mensen wel lekken als ware het een lieve lust, maar verschuilen zich als hen om commentaar gevraagd wordt

* Het belangrijkste wat ze gerelateerd wel willen zeggen, en dat is best doorzichtig, is dat de sleepwet er nu echt moet komen.

* Buitenhof komt gisteren met een glibberige uitzending met een glansdrol voor Rob de Wijk waarin één groot pleidooi klinkt voor de sleepwet en angst voor "Ze Ruzsianz".

* Vandaag maandag draaien de staatsradio-kanalen continue de volgende berichten af: 1. Het bericht dat Putin, volgens Rodchenkov in een ARD-documentaire van de Russische doping geweten moet hebben. 2. De ddos aanvallen komen mogelijk van de Russen. Kortom, de Rusland hysterie moet dag in dag uit, 24/7 de hoofden in gemaald worden.

* In ons laatste artikel riepen wij nog op om Nederland te laten kiezen voor Eurazie of Atlantisch. Wij konden niet bevroeden dat Rutte en co al zo snel op onze oproep zouden reageren, maar er is gekozen: voor het vazallenschap van de VS. 100% overgave aan de VS: Submission.

Short-tracker Viktor Ahn schrijft open brief

Ondertussen worden de Russische sporters bij bosjes de toegang tot de Olypische Spelen geblokkeerd. Wat opvalt is dat met name de favorieten het moeten ontgelden en dat er vaak niet eens een opgaaf van reden bijzit. We lichten de ons bekende Viktor Ahn er even uit. In Sotchi 4 jaar geleden de grote Gouden man bij het Short tracken. Nooit iets met doping gehad. Zelfs in de verte verte niet. Hij schrijft een open brief aan het Olympisch commité waarin hij vraagt wat er aan de hand is en waarom hij niet mee mag doen.
Ahn

Het nieuws van de uitsluiting van Ahn sijpelde ook in Nederland door; in een radio uitzending begrepen de aanwezigen het ook niet helemaal: "Victor Ahn en doping?".

Shinky

En Shinky Knegt? Die reageerde door te zeggen dat Ahn de laatste tijd "toch niet zo goed in vorm was". En dat laatste, die uitspraak van "onze Shinky", daar willen we even op inzoomen. Het toont namelijk dat Shinky misschien een goede rondjesschaatser is maar om het tot groot(s) sporter te schoppen is meer nodig.

Voltaire

Je zou van Shinky gehoopt hebben te horen, vrij naar Voltaire, iets van: "Hoe zeer ik Victor Ahn in de arena zal bestrijden met alle sportieve middelen, zal ik ervoor strijden dat zijn deelname niet om politieke redenen wordt geblokkeerd." Het slappe antwoord van Shinky zal Rutte en Ollongren bevallen. Het zou zoiets zijn als dat Feyenoord zonder reden plotseling uit de Eredivisie wordt gehaald en de reactie van Ajax zou zijn: "Ach, ze waren dit seizoen toch geen titelkandidaat". Maar, naar wij hopen en verwachten, natuurlijk zou Ajax wel strijden voor Feyenoord. Want iedereen weet dat het juist de tweestrijd is die beiden groter maakt. Dat besef is bij Shinky niet aanwezig en bij de rest van de schaatsploeg trouwens evenmin.

Piepklein

Want van Sven, Ireen of wie dan ook van de Nederlandse rondjesschaatsers, er is er niet één die ook maar een beetje, een heel piepklein beetje kritische opmerking maakt. Ze sporten jaren met de Russen, sommigen trainen zelfs samen, maar op het moment dat de Russen vanwege politieke spelletjes geëlimineerd worden, kijken de Hollandse sporters soepeltjes even de andere kant op. Verhoogt de medaille-kansen ook nog eens. Waar doet dit aan denken? Welke herinneringen roept dit gedrag op?

Karma

Blik doet maar weer eens een voorspelling: als Karma bestaat, dan zou het zo maar eens kunnen dat Pyong Yang voor Shinky, Sven en Irene een bitch wordt. 0 Gouden Medailles voor dit trio.

En dan nog dit... Graham Philips bij Navalny protestPhilips toont haarscherp het niveau van de Navalny demonstraties aan en waarom er geen hond in Rusland mee geassocieerd wil worden. Kinderen van 14, 15 jaar die niet weten waar het om gaat. Een vloeiend met Brits accent Engelssprekende meneer met grote zwarte baard die zijn handjes niet thuis kan houden met een kapotte camera tot gevolg. Wat je ook kunt zien is, en we gaan over in ironie-modus, is dat deze Russen doodsangsten uitstaan. Precies zoals onze Ruslandverslaggevers en opiniemakers ons altijd munitieus en eerlijk uitleggen, zie je dat de politie dit niet toegestane protest keihard met knuppels en rubbere en scherpe kogels neerslaat, de burgers aan hun broekspijpen over het asfalt sleuren de busjes in, op naar jaren strafkamp in Siberie en mogelijk nooit meer terug komen...
Annotaties:
| #261844 | 30-01-2018 13:41 | Donkerdoorn
Eén van de weinige landen in Europa waar Nederland nog nooit een schot mee gelost heeft, is Rusland.


Engels/Russische invasie van 1799. Slag bij Bergen. Waren de Bataafse Republiek, maar toch..... :)
Donkerdoorn's avatar
Ehh, In de state of the Union is Rusland maar 1x genoemd en niet eens in negatieve zin maar als gezonde concurrentie.
Het is niet de VS overheid die Rusland veroordeeld, het zijn een aantal negatieve groeperingen welke in de regering (senaat) genesteld zitten en die hopelijk met de FISA memo ontmaskert gaan worden
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
aanmelden / inloggen