Door community (initieel saved), Op vri 23 jan 2009 10:19, 79 reacties, nieuws

Veel minder doden in Gaza dan gemeld

Tijdens de Israëlische aanval op Gaza zijn veel minder doden gevallen dan de terreurbeweging Hamas steeds heeft gemeld. Inmiddels heeft Hamas gisteren het staakt-het-vuren geschonden en weer mortieren afgevuurd op Israëli’s.

Berichten van de Verenigde Naties dat er honderden gewonden niet in ziekenhuizen in Gaza terecht konden, omdat daar geen plaats meer was, blijken eveneens niet te kloppen. In diverse ziekenhuizen was nog plaats genoeg en stonden zelfs bedden leeg.

De Amerikaanse en Israëlische marine zoeken intussen in de Golf van Aden naar een Iraans schip dat vol wapens op weg zou zijn naar een rendez vous voor de Egyptische kust om daar wapens af te leveren voor Hamas. Iran zelf heeft dat bevestigd. Het zou gaan om het grootste wapentransport ooit van Iran naar Hamas. Aan boord zou onder meer een grote partij raketten zijn.

De Italiaanse krant Corriere della Sera meldde gisteren dat het werkelijke aantal doden in Gaza onder de 500 ligt. Door Hamas werd steeds gezegd dat het dodental ver boven de 1000 – er waren tegenstrijdige berichten over 1200 en 1600 doden – lag.

Journalist Lorenzo Cremonesi van de Corriere della Sera bezocht de afgelopen dagen ziekenhuizen in Gaza en sprak daar met artsen en verplegend personeel. Bijna overal hoorde hij dat de ziekenhuizen ten tijde van de Israëlische aanval helemaal niet overvol waren met gewonden, zoals Hamas, en in haar kielzog de VN, steeds heeft beweerd. Volgens hem is het aantal gewonden “aanmerkelijk lager dan door de VN, het Rode Kruis en Hamas is verteld”.

In het zogenaamde ‘Europese ziekenhuis’ in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, dat volgens Hamas ‘uitpuilt van de gewonden’ stonden tijdens de gehele Israëlische actie in werkelijkheid ‘tientallen bedden’ leeg. In het Nasser Ziekenhuis in Khan Younis een soortgelijke situatie. En het Amap Ziekenhuis sloeg zelfs alles. Van de 150 bedden die dat ziekenhuis telt, waren er slechts vijf bezet! Waar waren de gewonden dan? “Ze waren er niet”, zegt de directie van dat ziekenhuis. “Er waren bijna geen gewonden.”

Cremonesi sprak op straat met Palestijnen, die hem vertelden dat Hamas onschuldige Palestijnse burgers gebruikte als menselijk schild tegen Israëlische aanvallen. Anderen vertelden hem dat Hamas VN-gebouwen binnendrong en vanuit die gebouwen raketten lanceerde op Israël. VN-personeel zou zijn bedreigd met de dood als ze daarover mededelingen zouden doen.

Intussen geeft de VN een volkomen ander beeld van de situatie. John Holmes, hoofd van de humanitaire tak voor de Palestijnse gebieden van de VN, zei ‘geschokt’ te zijn door het ‘hoge aantal’ doden in Gaza. Hij suggereerde dat de VN Israël zou moeten verplichten tot ‘herstelbetalingen’ aan Gaza.

Het internationale persbureau BosNewsLife, partner van Manna-vandaag, meldde gisteren dat konvooien van VN-hulpverleners Gaza binnenstromen, ondanks dat er nog steeds mortieren op Israëli’s worden afgeschoten door Hamas. Een Jordaans konvooi zou zelfs rechtstreeks door Hamas zijn aangevallen. De VN weigerde voordien steeds Gaza binnen te trekken om hulp te bieden omdat Israël Hamas-stellingen beschoot. Nu de Israëlische wapens zwijgen, maar de Hamas-wapens doorgaan, wil de VN wel hulp bieden.

Intussen schijnt een Iraans schip met aan boord de grootste wapenlevering ooit voor de Palestijnen, op weg te zijn naar de kust van Egypte om wapens af te leveren voor Hamas. Zowel Amerikaanse als Israëlische schepen zoeken naar het schip, dat zich vermoedelijk nog in de Golf van Aden, voor de kust van Somalië, bevindt.

(De foto toont hoe een Palestijn bij Rafah bezig is een tunnel, die gebruikt wordt voor de smokkel van wapens naar Gaza, te herstellen.)

Bron vd bron: http://www.corriere.it/esteri/09_gennaio_21/denuncia_hamas_cremonesi_ac41c6f4-e802-11dd-833f-00144f02aabc.shtml (Italiaans)
Annotaties:
| #55865 | 23-01-2009 10:40 | yelamdenu
Doe eens weggaan met die doorzichtige propaganda, saved.


Het internationale persbureau BosNewsLife, partner van Manna-vandaag, meldde ...


Wat is je boodschap, dude?
De techniek die in deze propaganda naar voren komt draagt 100% de vingerafdrukken van de hasbara. Net als destijds bij de slachting in Jenin, waarbij achteraf het dodental enorm zou zijn overdreven.
Het mechanisme: mensen laten denken, "acht wat zijn die irritante Palestijnen een ontzettende overdrijvers.. het valt dus allemaal toch mee."
Voor al die door fosfor gegrilde kindertjes, vette pech dus.
yelamdenu's avatar
| #55868 | 23-01-2009 11:29 | ragna
Intussen schijnt een Iraans schip met aan boord de grootste wapenlevering ooit voor de Palestijnen, op weg te zijn naar de kust van Egypte om wapens af te leveren voor Hamas. Zowel Amerikaanse als Israëlische schepen zoeken naar het schip, dat zich vermoedelijk nog in de Golf van Aden, voor de kust van Somalië, bevindt.


Sjonge, verleden week had diezelfde boot nog hulpgoederen aan boord, en werd geblokkeerd voor de kust van Gaza door de Israelische marine.

Het internationale persbureau BosNewsLife, partner van Manna-vandaag, meldde gisteren dat konvooien van VN-hulpverleners Gaza binnenstromen,


Vandaar dat iedereen oproept om de grenzen met Gaza nu eindelijk eens te openen.

Artikel eigenlijk niet de moeite om verder op te reageren. "journalist" Cremonesi was ook betrokken bij verslaggeving rondom jenin. (Vooral erna, net als nu in Gaza. Het lijkt erop dat hij wat oude schrijfsels gecopieerd heeft en het woord Jenin vervangen heeft door Gaza.Heeft een duidelijk dubbele agenda. Zionistische Damage-control.Hij herhaald zijn kunstje uit 2002, Slag om Jenin:

According to Lorenzo Cremonesi, the correspondent for the Italian newspaper Corriere della Sera in Jerusalem, who visited the camp on April 13, 2002, the hospital was almost deserted as doctors played cards in the emergency room. He spoke to 25 lightly wounded patients who told heartrending stories but when asked for names of the dead and urged to show where the bodies were, became evasive. "In short, it was all talk and nothing could be verified," wrote Cremonesi. "At the end of that day, I wrote that the death toll was not more than 50 and most of them were combatants".[71]

Lijkt me duidelijk wie zijn uiteindelijke werkgever is.
ragna's avatar
| #55870 | 23-01-2009 11:35 | jantjeuitnederland
@yelamdenu, Ragna:
Hamas bedient zich, gelukkig niet, van propaganda.
Yeah right!
jantjeuitnederland's avatar
| #55872 | 23-01-2009 11:38 | saved
Hmm, IDF spreekt zelf de aantallen tegen.
Wie heeft er nu gelijk. De journalist of IDF?
Of beide niet en heeft Hamas gelijk?
saved's avatar
| #55873 | 23-01-2009 11:39 | ragna
@jantje

Heb het al eens eerder gevraagd aan je, maar kreeg toien geen antwoord.

Verdien je nu ook nog wat met je schrijfsels? Of heb je last van een aangeboren drang om oogkleppen te dragen?
ragna's avatar
| #55874 | 23-01-2009 11:42 | ragna
Saved,

lees mijn reactie hieronder even, die journalist herhaald kunstjes die hij altijd doet na israelische aanvallen.

Het is niets meer dan damage-control door de israelische overheid, via zogenaamde journalisten waar niet eens een wikipediapagina over bestaat.
ragna's avatar
| #55877 | 23-01-2009 11:50 | jantjeuitnederland
@Ragna,

Hier mijn antwoord: Nee ik verdien hier niets aan.
Misschien kan je beter even eerst die balk uit jou ogen halen voordat je bij mij de splinter eruit haalt.
jantjeuitnederland's avatar
| #55878 | 23-01-2009 11:54 | saved
Het is niets meer dan damage-control door de israelische overheid, via zogenaamde journalisten waar niet eens een wikipediapagina over bestaat.


Dat er geen wikipedia pagina over is zegt al genoeg.
saved's avatar
| #55879 | 23-01-2009 12:09 | yelamdenu
En jantje, wie heeft er een vele malen professioneler en verfijnder en intelligenter propaganda-apparaat, "Hamas" of de staat Israël en de "Israeli Occupation Forces"?
Dat ik het überhaupt moet vragen.

De gelijkenis met de Jenin-zaak/c.q. propaganda is inderdaad treffend.
Zie op http://stanvanhoucke.blogspot.com hoe bijv. journalist Carl Stellweg terugkomt op zijn verslaggeving destijds in Jenin - onder druk van de feiten.
yelamdenu's avatar
| #55880 | 23-01-2009 12:28 | ragna
@jantje

Misschien kan je beter even eerst die balk uit jou ogen halen voordat je bij mij de splinter eruit haalt.


Aangezien je een religieuze quote aanhaalt, zou ik mijn mening inderdaad misschien moeten herzien. Is het dan misschien een meer religieus fundament waar de onvoorwaardelijk liefde voor de staat Israel van jou vandaan komt?
ragna's avatar
| #55881 | 23-01-2009 12:33 | Inanna
Saved! Wat een onzin, dit bericht!
Manna Vandaag is vieze Zionistische propaganda-poep. Daar heb ik al eens iets over gezegd.

Er zijn in Gaza geen kinderen vermoord, geen scholen en woonhuizen verwoest, er is vrijwel niemand ooit een haar gekrenkt, alleen de terroristen van Hamas hebben de situatie schromelijk overdreven. Er is niet met witte fosfor gegooid, er is geen DU munitie gebruikt en de granaat die werd afgeschoten als waarschuwingsschot voor de vissers van Gaza was beslist niet gericht op het strand!

Als het aan de Hasbara ligt, is Gaza nu bevrijd van de Hamas-terreur. En de VN is een terroristische organisatie!
Inanna's avatar
| #55882 | 23-01-2009 12:51 | yelamdenu
http://stanvanhoucke.blogspot.com

... [D]e Israelische doctrine van 'disproportioneel' geweld zoals die op 3 oktober 2008 is verwoord door generaal Eisenkot in het Israëlische dagblad Yedioth:

“We zullen disproportioneel geweld gebruiken tegen ieder dorp van waaruit schoten worden gelost op Israel, en we zullen immense schade en vernietiging te weeg brengen. Vanuit ons gezichtspunt zijn zij militaire bases. Dit is geen aanname, dit is een plan dat reeds is geautoriseerd.”


In een rapport voor het Instituut voor Nationale Veiligheid van de Universiteit van Tel Aviv onderstreepte kolonel Gabiel Siboni even onverbloemd, dat het antwoord op de raketaanvallen de

“disproportionele aanval in het hart van de zwakke plek van de vijand is, waarbij pogingen de lanceringcapaciteit te schaden op de tweede plaats komt.”


Deze doctrine is in flagrante strijd met de Geneefse Conventies


Saved, hoe christelijk is jouw methode van propaganda bedrijven?
yelamdenu's avatar
| #55889 | 23-01-2009 13:38 | P.uncia
Saved, hoe christelijk is jouw methode van propaganda bedrijven?


Wel yelamdenu hij / zij is niet christelijk maar probeert tweedracht te zaaien met zionistische propaganda, niet op reageren en negeren is in deze het beste.....
P.uncia's avatar
| #55892 | 23-01-2009 15:34 | Inanna
@ P.Uncia,
Wel yelamdenu hij / zij is niet christelijk maar probeert tweedracht te zaaien met zionistische propaganda, niet op reageren en negeren is in deze het beste.....


Zelf hield ik Saved! voor ChristenDOM, oftewel een buidel vol goede bedoelingen vanuit het geloof in de Vader en de Zoon. Maar dit bericht is wel erg DOM, zelfs voor een gelovige Christen. Zo goedgelovig... dat riekt inderdaad naar een bewuste poging om tweedracht te zaaien. Maar misschien was die domme Saved! ook wel gewoon op zoek naar wat extra aandacht.

Saved!, wat denk je er zelf van? Waarom plaats je die onzin hier? Als je een béétje hebt meegelezen, dan weet je nu toch dat dit niet wáár is? Ben je alleen maar ChristenDOM, of zaaide je Hasbara om storm te oogsten?
Inanna's avatar
| #55895 | 23-01-2009 17:27 | Paul2
Saved,fotoshop dat zie je zo
http://www.uruknet.info/?p=50118
| #55900 | 23-01-2009 19:10 | Vera Storm (ongeregistreerd) toon reactie
| #55904 | 23-01-2009 20:36 | EvaVanE
Juffrouw Storm,

Er bestond, meen ik, een universele maar stilzwijgende afspraak dat we van israelis zouden reppen en het begrip joden zoveel mogelijk zouden vermijden omdat dit door bepaalde ongure lieden als saved en ander geteisem van het cidi al heel snel wordt uitgelegd als antisemitisme of soortgelijke non sense. Maar ok, ik sluit me daar dan maar even bij aan.
Iedereen op dat stukje aarde heeft inderdaad een eigen agenda. Zowel joden als Palestijnen. Alleen hebben die joden een enorme militaire macht, gesteund door de grootste militaristische natie uit de geschiedenis. De Palestijnen zijn – zo menen gristenen en andere mentaal gehandicapten – niet eens gerechtigd zich met een geweer tegen de gigantische overmacht van de joden (ja ik houd het nog even vol) te verzetten. Smokkel heet het als er wapens naar de Gaza strip worden gebracht. Smokkel? Hoe bedoelen jullie dat? Smokkel naar een vertrapt, gekneveld en uitgehongerd volk dat zich probeert te verdedigen tegen een afgrijselijke aggressor?
Hoezo smokkel? Omdat de joodse natie ze niet als souvereine staat wenst te erkennen? Flikker toch op!
Er is maar één agenda: de joodse. De zionistische, als je wilt. En die luidt: pest die ‘kutpalestijnen’ weg op iedere denkbare manier. Alleen zó ontstaat eretz israel.

Overigens nog iets over het gewraakte stuk hiernaast. Er wordt – kennelijk vanuit joodse hoek – twijfel geuit over het aantal slachtoffers in Gaza. Kennelijk mag dat. Meer dan duizend doden? Welnee; hooguit vijfhonderd. Dan is het natuurlijk véél minder erg. Toch?
Maar als dat mag, waarom mag ik dan niet zeggen dat het aantal joodse slachtoffers van de tweede wereldoorlog waarschijnlijk schromelijk is overdreven? Begrijp me goed, ik zeg dat niet, want dat mag niet.

Bah
EvaVanE's avatar
| #55907 | 23-01-2009 20:55 | Hans
Holocaust-ontkenners 2.0
Hans's avatar
| #55911 | 23-01-2009 21:03 | jumping jack
Mijn hemel.Negeer dit toch gewoon.Geen aandacht waard.Domme mensen heb je overal en zeker provocateurs.Gewoon geen aandacht aan schenken.
| #55912 | 23-01-2009 21:05 | Inanna
Tot op heden mis ik de reactie van Saved!
Inanna's avatar
| #55915 | 23-01-2009 21:18 | jumping jack
@Inanna

Saved is SAVED door de Here.Ken je die idiote left a lone films niet? Nou, Saved bevindt zich nu in de stratosfeer.:)
| #55935 | 23-01-2009 23:43 | TDE9
Voor historische context bij dit artikel:
BBC: Sir John Holmes van de VN is geschokt
door de systematische vernietiging in Gaza.
http://zaplog.nl/zaplog/article/vn_geschokt_over_systematische_vernietiging_in_gaza
TDE9's avatar
| #55937 | 23-01-2009 23:50 | jumping jack
@TDE9

Nou, ik kom weer bij hetzelfde artikel terecht.:


http://zaplog.nl/zaplog/article/vn_geschokt_over_systematische_vernietiging_in_gaza
| #55938 | 23-01-2009 23:51 | jumping jack
Ik bedoel die van vriend DD.
| #55945 | 24-01-2009 00:35 | jantjeuitnederland
@yelamdu
Het is wel fijn dat je aanhaalt dat de israeliërs "een vele malen professioneler en verfijnder en intelligenter propaganda-apparaat" hebben en dat Hamas het op zijn eentje doet.
rotfl. Je bent dus toch simpel van geest. Ik ga je even wat uitleggen. Er zijn +/- 1 miljard moslims, waarvan velen met heelveel geld en middelen om hamas een handje te helpen.
Is dat nog nooit in je opgekomen?
Wat heet, er zijn nog veel meer politiek-correcte mensen die ook een duit in het zakje doen. Ik ben voor de underdog: Israël.
jantjeuitnederland's avatar
| #55948 | 24-01-2009 00:46 | yelamdenu

Er zijn +/- 1 miljard moslims, waarvan velen met heelveel geld en middelen om hamas een handje te helpen.


Waarom doen ze dat dan niet?

Ik ben voor de underdog: Israël.

Je bent dus toch simpel van geest.


I rest my case.
yelamdenu's avatar
| #55954 | 24-01-2009 01:18 | Paul2
Je bent dus toch simpel van geest.

Zie het als een compliment voor ons Hamashuggers Yelam
We zitten nu toch in stichtelijk vaarwater hier
Staat er niet in de Bijbel: Zalig zijn de simpelen van geest want zij zullen de wereld be-erven?
| #55957 | 24-01-2009 01:26 | Marcus
Jantje, als hamas gesteund wordt door een miljard moslims waarom hebben ze dan nog niet 1 israelische gevechtshelicopter of F16 kunnen raken? Passen er geen surface to air raketten door die tunnels?
Je moet iets van moderne oorlogsvoering begrijpen om de geopolitieke implicaties van de waargenomen praktische uitvoering te kunnen begrijpen. bah.
Marcus's avatar
| #55961 | 24-01-2009 02:03 | Paul2
Er zijn +/- 1 miljard moslims, waarvan velen met heelveel geld en middelen om hamas een handje te helpen

Deze miljardenhulp met oliedollars vertaalt zich dan ook in hoogwaardige zeer nauwkeurige doel treffende raketten die door Iran en andere Arabische landen in het geheim werden geleverd aan Hamas.Deze precisie-wapens wisten wel 15 mensen te treffen in een paar jaar tijd.Helaas had Israel doordat zij geisoleerd werd van de buitenwereld ,geen toegang tot de wapenmarkt en moest zij voor haar verdediging genoegen nemen met home-made vliegende kachelpijpen die geen partij bleken voor de hightech Hamasbewapening.
| #55975 | 24-01-2009 10:39 | TDE9
Jumping Jack... ik kan je niet helemaal volgen.

De VN is juist geschokt dat het veel erger is dan ze eerst aannamen, door de systematische vernietiging in Gaza van infrastructuur en gebouwen. Het artikel van de BBC staat lijnrecht tegenover dit zogenaamde artikel van 'saved-manna-vandaag'.
http://zaplog.nl/zaplog/article/vn_geschokt_over_systematische_vernietiging_in_gaza
TDE9's avatar
| #55976 | 24-01-2009 10:50 | Rob (ongeregistreerd) toon reactie
| #55981 | 24-01-2009 11:52 | ragna
@rob

Maar dat gaan we niet controleren, we brallen liever wat. Toch?


Je hebt zo te merken al genoeg aan je eigen gebral. In de commentaren hier staan meer dan voldoende feiten. En geef me eens een link naar de bron van je bootverhaal.
ragna's avatar
| #55990 | 24-01-2009 13:14 | Vera Storm (ongeregistreerd) toon reactie
| #56006 | 24-01-2009 15:32 | Inanna
Saved! heeft nog steeds mijn vraag niet beantwoord: ChristenDOM of Hasbara? Saved, laat eens iets van je horen!
Gaarne een reactie hierop:
http://zaplog.nl/zaplog/article/veel_minder_doden_in_gaza_dan_gemeld#n55892
Inanna's avatar
| #56024 | 24-01-2009 20:06 | Rob (ongeregistreerd) toon reactie
| #56025 | 24-01-2009 20:22 | yelamdenu
Wat nou, niet debatteren? Ik lever je het tot driemaal toe op een presenteerblaadje, met je "pallywood". http://zaplog.nl/zaplog/article/veel_minder_doden_in_gaza_dan_gemeld/#n55882

Hoeveel Palestijnse propaganda zou je nodig hebben om een Israëlische militair zelf de feiten te laten vertellen?

Om net na zo'n slachting waarbij o.a. een paar honderd kinderen werden afgemaakt te gaan leuteren over "pallywood" moet je haast wel een botte hond zijn.
Gelukkig weet ik dat jij een toffe peer bent Rob dus het was waarschijnlijk gewoon een verspreking van jouw kant.
yelamdenu's avatar
| #56031 | 24-01-2009 21:20 | Rob (ongeregistreerd) toon reactie
| #56032 | 24-01-2009 21:37 | yelamdenu
Rob, misschien is Beyond Chutzpah (Norman Finkelstein) wat voor jou. Geen propaganda, alleen maar feiten.
Leuk filmpje trouwens. Maar wat deden die Israëlische militairen daar eigenlijk in de Gazastrook?
yelamdenu's avatar
| #56033 | 24-01-2009 21:59 | ragna
Aan boord waren partij artilleriegranaten aangetroffen, en al heeft Hamas geen houwitsers bij mijn weten, je kan er prachtige bommen mee maken, is toppie springstof.


Waar haal je dat vandaan? Die granaten bedoel ik dan. Artikel gaat alleen over humanitaire hulp.

Voor houwitsers kan je bij de Nederlandse krijgsmacht terecht, hebben vorig jaar daarmee een afgaans dorp platgebombardeerd en zijn daarmee schuldig aan oorlogsmisdaden.

Van dooie kinderen wordt niemand vrolijk, maar dat fenomeen ligt bijna uitsluitend aan het feit dat de helden van Hamas het liefst vanuit schoolgebouwen, creches en dergelijke opereert.


Ik heb dit niet gezien. Wel heb ik gezien dat er drones boven gaza vlogen die raketten afvuurden, vliegtuigen die amerikaanse bommen afwierpen, VN gebouwen die werden gebombardeerd, fosforbommen die insloegen op dichtbevolkte gebieden, vluchtelingenkampen die werden gebombardeerd, artsen die spreken van gruwelijke verwondingen, zionistische oorlogstaal, humanitaire hulp die de grens niet overkwam, medische apparatuur die tegengehouden werd, ambulances die met raketten bestookt werden, Norwac mobiele medische centra's die opgeblazen werden, Deense eerste hulpauto's die met raketten bestookt werden. Daarnaast zag ik het ubermensch Livni dagelijks op tv de meest debiele taal uitslaan. Werden er mensen standrechtelijk geexecuteerd. Tijdens de terugtrekking werden ook nog even wat Palestijnse boeren afgeschoten.

Jij noemt het laf, vroeger noemde het volgende verzet:

ja, er vlogen ook nog een paar zelfgemaakte rakketten Israel in, negen van de tien keer nog in de woestijn ook. Je weet toch wel wat dat is, verzet? Vechten tegen een bezetter. Zoals ook de mensen in Irak en Afganistan doen.

Zielig is het, die gebrainwashte militairen die de grote geopolitieke agenda mogen uitvoeren voor de leugenachtige laffe politici in hun heilige torentjes.

verzet = terrorisme?
ragna's avatar
| #56038 | 24-01-2009 22:36 | Rob (ongeregistreerd) toon reactie
| #56039 | 24-01-2009 22:47 | ragna
Ze geven ook aan dat ze geen idee hebben wie de ontvanger van de goederen zou moeten zijn. Het is een suggestief artikel zondert een feit van bewijs. Men verbind een schip met het woord Gaza, zonder dat er een link is. Dit heet propaganda.
ragna's avatar
| #56040 | 24-01-2009 22:49 | ragna
En over dit:

Ik zweer je, zelfs als ik zelf moslim was geweest en erbij had gestaan had ik ze persoonlijk afgeschoten, de laffe honden.

Grootste bewijs van je minvermogen is het op nog zwakkeren afwentelen.


Ja, het IDF en zeker de Israelische staat is laf. Met voorsprong de meest laffe staat ter wereld. Verwoord je goed.
ragna's avatar
| #56042 | 24-01-2009 23:26 | Rob (ongeregistreerd) toon reactie
| #56061 | 25-01-2009 00:42 | saved
Saved!, wat denk je er zelf van? Waarom plaats je die onzin hier? Als je een béétje hebt meegelezen, dan weet je nu toch dat dit niet wáár is? Ben je alleen maar ChristenDOM, of zaaide je Hasbara om storm te oogsten?


Saved! heeft nog steeds mijn vraag niet beantwoord: ChristenDOM of Hasbara? Saved, laat eens iets van je horen!Tot op heden mis ik de reactie van Saved!


Inanna het spijt me dat ik niet eerder op je vraag kon antwoorden, ik heb 2 drukke dagen gehad waarbij ik nauwelijks een computer aan heb geraakt,

De reden dat ik berichten als deze plaats is om ook aandacht te geven aan de "andere kant." Want dat is toch waarvoor we naar Zaplog komen? Om de andere kant te zien of onder de aandacht te brengen.
Als jij een bericht plaatst doe je dat waarschijnlijk om iets met de rest van de zaploggers te delen. Je hebt ergens iets gelezen of gezien of je hebt zelf gedachten ergens over wat je met ons wilt delen.
Zo gaat dat bij mij dus ook!
Wat ik in de MSM zie en hier op Zaplog is voornamelijk pro Hamas en anti Israël.
En als ik dan ergens iets tegenkom dat de andere kant van het verhaal belicht, dan wil ik dat graag met jullie delen. Omdat ik denk dat die berichten jullie misschien kunnen helpen om ook de andere kant van het verhaal te leren kennen.
Op Zaplog heb ik bij mijn weten nog niemand ontmoet die de afgelopen maanden in Israël / Gaza is geweest dus we moeten het allemaal doen met informatie op internet. Wij hebben allemaal onze mening over die informatie, en die bespreken we hier.
Alle bezoekers van deze site zijn hier gekomen omdat ze interesse hebben in de andere kant van het verhaal!
Wat zou de meerwaarde zijn als iedereen hier de MSM of wat de meerderheid van de mensen denkt gaat zitten napraten. Daarvoor kom ik niet naar deze site. Dat kan ik bij De Pers ook lezen.
De berichten die ik hier plaats weerschaduwen uiteraard mijn eigen gedachten over de onderwerpen.
Daarvoor hoef je geen stuk te hebben geschreven, de berichten zelf laten je interesse over de onderwerpen zien. Zo weet ik dat sceptix geinteresseerd is in economie, en dat jij geinteresseert bent in Cannabis, Hamas en Joris Demmink, en die onderwerpen hebben we dan gemeen! Wat ik geplaatst heb is voor het grootste deel werk van anderen. De berichten reflecteren mijn persoonlijke mening, net zoals dat bij jou zo is. Al schrijf jij ook veel berichten zélf. Die berichten schrijf ik niet ómdat ik christen ben, maar omdat ze mijn persoonlijke mening reflecteren.
Dus géén Hasbara, en net zo zékér géén ChristenDOM!!!
Dat je een hekel hebt aan ChristenDOM dat weet ik, maar dat je een hekel hebt aan persoonlijke meningen dat snap ik niet. Daarvoor kom je toch o,a, naar deze site. En ook die hekel aan ChristenDOM delen we!
saved's avatar
| #56069 | 25-01-2009 01:13 | jantjeuitnederland
@Paul2
Wat ik bedoel te zeggen is dat er zeer veel moslims de mogelijkheid hebben om stukkies te schrijven en filmpjes te maken om zo de feiten te verdraaien. Ze hebben wat dat betreft een veel grotere propagandamachine dan Israel. Aangezien ze ook een pctje hebben, net als wij, gaan ze ook hun hachie niet wagen in de gazastrook.
Alle filmpjes, foto's en artikelen van beiden zijden zijn door ons nou eenmaal moeilijk op hun waarheid te controleren.
"In een oorlog sneuvelt de waarheid als eerste."
Ik heb meer met Israel dan met de arabieren als geheel.
Israel probeert er wat van te maken, dit mis ik bij de Arabieren.
De twee bevolkingsaantallen zijn omgekeerd evenredig met hun prestaties.
jantjeuitnederland's avatar
| #56081 | 25-01-2009 01:48 | Zurk
Ik heb meer met Israel dan met de arabieren als geheel.

Nee, ik heb meer met Arabieren dan met Israëlieten want die rieken me teveel naar Jaweh Gristus.
Zurk's avatar
| #56132 | 25-01-2009 13:36 | Antagonizer
Op zich sta ik wel achter de gedachte van Saved zoals hij die uitlegt, want met zoveel gelijkgestemden hier ligt eenheidsworst op de loer.

Maar, dan zou ik het wel graag zien dan men komt met een stuk dat minder opzichtig propagandistisch is dan dit stuk. Het is duidelijk een stuk dat erop gericht is de daden van IDF en IOF te bagatelliseren, wat op z'n minst onfatsoenlijk is. Helemaal als je meeneemt dat er heel veel bronnen die niet pro-Palestijns zijn de gruwelen daar onderschrijven.

Dus, tegengeluid = goed, zeer welkom zelfs, maar kom dan a.u.b. met wat meer substantieels dan dit. Dit is net alsof je kritisch en objectief over de holocaustindustrie wil discussiëren en dit vervolgens gaat onderbouwen met de rants van Huffschmidt.
Antagonizer's avatar
| #56219 | 26-01-2009 07:35 | Pietje (ongeregistreerd) toon reactie
| #56220 | 26-01-2009 07:53 | yelamdenu
En ach de Palestijnen zijn zo onschuldig.... Het is dat die raketten die ze afvuren zo verschrikkelijk slecht zijn, maar de gedachte erachter is wel het doden van Israëliërs.


Als je probeert burgers te doden lijkt het me duidelijk dat dat abject is. Maar hoe zit dat Pietje met het verzet tegen de Israëlische militaire bezetting als zodanig? Mag je je van jou verzetten tegen een militaire bezetting/belegering? Ik neem aan van niet? Vind je het helemaal okee als Israëlische soldaten in bezet gebied met scherp schieten op stenengooiende kinderen, zoals daar gewoon gebeurt?
Als dat jouw mening is, prima, maar het is wel een NSB-mening. Ik hoor graag van je als het anders zit.
yelamdenu's avatar
| #56225 | 26-01-2009 10:23 | Rob
Als dat jouw mening is, prima, maar het is wel een NSB-mening. Ik hoor graag van je als het anders zit.


U is bekend met het verschijnsel 'leading question' en de uitdrukking 'pistool in de nek'? Zo dan.
Rob's avatar
| #56226 | 26-01-2009 10:29 | Inanna
Beste Saved, dank voor je antwoord, maar begrijpen doe ik het niet.
De reden dat ik berichten als deze plaats is om ook aandacht te geven aan de "andere kant."

Dit is geen "andere kant", maar botte desinformatie!
Wat ik in de MSM zie en hier op Zaplog is voornamelijk pro Hamas en anti Israël.

Dit is een-dimensionale redenering. Wie zich uitspreekt tegen het feit dat Israël drie weken lang een gebied heeft bestookt waar bijna anderhalf miljoen mensen opeengepakt leven, waarbij Israël de grenzen gesloten houdt, is volgens jou kennelijk vóór Hamas. De Palestijnse bevolking heeft zich in de verkiezingen van 2006 uitgesproken vóór Hamas. Helaas hebben Israël en de VS deze democratische verkiezing naast zich neergelegd. Ze doen alleen "zaken" met Fatah en Abbas.
En als ik dan ergens iets tegenkom dat de andere kant van het verhaal belicht, dan wil ik dat graag met jullie delen. Omdat ik denk dat die berichten jullie misschien kunnen helpen om ook de andere kant van het verhaal te leren kennen.
De andere kant van het verhaal is, dat Israël systematisch dit soort leugens verspreid, oftewel Hasbara. En jij verspreid ze vrolijk verder! Denk je nu heus dat iemand daar iets van kan leren?
Op Zaplog heb ik bij mijn weten nog niemand ontmoet die de afgelopen maanden in Israël / Gaza is geweest dus we moeten het allemaal doen met informatie op internet.

Prima! Zie bij voorbeeld deze post, dan weet je hoe het Israëlische leger heeft huisgehouden in de Gazastrook. Bekijk ook even het laatste filmpje, dan weet je meteen waarom ik niet vóór Hamas ben.
De berichten die ik hier plaats weerschaduwen uiteraard mijn eigen gedachten over de onderwerpen.
En:
Die berichten schrijf ik niet ómdat ik christen ben, maar omdat ze mijn persoonlijke mening reflecteren.

Je laat jouw eigen gedachten en jouw persoonlijke mening kennelijk graag beïnvloeden door deze leugens. Iedereen die de situatie een béétje heeft gevolgd, weet dat dit bericht pure desinformatie is!
Dus géén Hasbara, en net zo zékér géén ChristenDOM!!!

Dan blijft er slechts één ding over: DOM!!!
Zo weet ik (...) dat jij geinteresseert bent in Cannabis, Hamas en Joris Demmink, en die onderwerpen hebben we dan gemeen!

Deze omschrijving doet volstrekt geen recht aan mijn werkelijke interesse. Van Hamas weet ik weinig en ik sta ook niet achter Hamas of zo. Joris Demmink interesseert me volstrekt niet, Huseyin Baybasin daarentegen wel! Demmink is slechts een pion die is ingezet om Baybasin tot zwijgen te brengen. En Cannabis? Ach, dat verbod op Cannabis is in strijd met mijn religie! Ik zoek nog steeds een spijkerbroek van zuivere canvas, want die katoenen broeken slijten zo snel!

Saved, ik denk niet dat je expres desinformatie verspreid, ik denk dat je per ongeluk gelóóft in die desinformatie. Hetzelfde geldt overigens voor Rob die met dit artikel aankwam. Wat een desinformatie!
Inanna's avatar
| #56227 | 26-01-2009 10:35 | yelamdenu
@Rob
Haha, hurt feelings? Okee, heb ik ook wel eens last van.
Scusi, amico ;-)
Vergeet dan even dat stukje met "NSB" erin; vind je dat de Palestijnen het recht hebben om zich gewapend te verzetten tegen de bezetting en belegering van hun land, dat werd bezet in 1967 door het Israëlische leger? Of hebben ze dat recht niet?
Want dat is uiteindelijk de kern van de zaak.
yelamdenu's avatar
| #56285 | 26-01-2009 20:52 | Rob
@yelamdenu

Iedereen heeft het recht zich gewapend te verdedigen indien het niet anders kan - als alle mogelijkheden tot een vergelijk zijn uitgeput. Dat laatste is volgens mij nooit gebeurd.

En ik kijk dan vanaf 1948, niet 1967. In dat jaar is deze hele clusterfuck begonnen, als je ergens een Gordiaanse knoop wil doorhakken, moet je daar beginnen.

Soort van parlementaire enquete over de gang van zaken, maar dan door VN, waarbij naar de rechten van BEIDE partijen wordt gekeken. Die hoofdletters zet ik er niet voor niks, omdat volgens mij er genoeg mensen zijn die zelfs legale joodse landrechten aan hun laars zouden lappen, puur vanuit een bijvoorbeeld religieus dictaat. Die willen ook Spanje terug, om maar een dwarsstraat te noemen - die tel ik maar even niet voor vol mee, want als we heilige geschriften tegenover elkaar gaan zetten kunnen we net zo goed gelijk Armageddon opstarten, en ophouden met al dat gezever.
Rob's avatar
| #56288 | 26-01-2009 21:19 | saved
Dus géén Hasbara, en net zo zékér géén ChristenDOM!!!


Dan blijft er slechts één ding over: DOM!!!


Oei wat ben je scherp, en ik dacht dat ik me op alle fronten ingedekt had ;-)
saved's avatar
| #56293 | 26-01-2009 22:01 | yelamdenu
Iedereen heeft het recht zich gewapend te verdedigen indien het niet anders kan - als alle mogelijkheden tot een vergelijk zijn uitgeput. Dat laatste is volgens mij nooit gebeurd.


De eerste intifada vond zo'n twintig jaar na het begin van de bezetting plaats, en dat was voor het grootste deel een geweldloze opstand. Inmiddels zijn we weer twintig jaar verder.
Daarnaast hebben de Palestijnen talloze "vredesoffensieven" gelanceerd die steeds door Israël werden gesaboteerd (zie daarvoor o.a.: http://normanfinkelstein.com/article.php?pg=11&ar=140 ).

En ik kijk dan vanaf 1948, niet 1967. In dat jaar is deze hele clusterfuck begonnen, als je ergens een Gordiaanse knoop wil doorhakken, moet je daar beginnen.


Het vluchtelingenprobleem dateert van 1948. Die zijn nooit in opstand gekomen tegen Israël. Na 1967 had Israël zo'n grote overwinning behaald dat het voor eens en voor altijd een (zeer voordelige) vrede kon sluiten. In plaats daarvan beging Israël wandaad na wandaad, met als groot dieptepunt de Libanonoorlog, het schieten met scherp op stenengooiende kinderen in de intifada, en nu weer de slachtingen in Gaza. Niets van dat had ooit kunnen gebeuren als ze gebruik hadden gemaakt van het momentum van 1967 (en bijv. naar de 'profeet' Yeshayahu Leibowitz hadden geluisterd).

Soort van parlementaire enquete over de gang van zaken, maar dan door VN, waarbij naar de rechten van BEIDE partijen wordt gekeken.


Dat is allang gebeurd Rob, en de consensus heeft zich allang afgetekend. Daar is niks ingewikkelds aan. En die consensus is verbijsterend simpel: Israël moet zich terugtrekken uit alle in 1967 bezette gebieden (incl. Oost-Jeruzalem),en de vluchtelingen van 1948 moeten op redelijke wijze worden gecompenseerd. Ik kan het weinig ingewikkelder maken. Dat verzin ik niet, dat is puur de juridische consensus in de VN.

Die hoofdletters zet ik er niet voor niks, omdat volgens mij er genoeg mensen zijn die zelfs legale joodse landrechten aan hun laars zouden lappen, puur vanuit een bijvoorbeeld religieus dictaat.


Puur speculatief geredeneerd, en volkomen irrelevant.
En met een denkfout erin ook. ;-)
Stel dat "de Arabieren" lelystad en de omliggende polders zouden kopen. Kunnen ze daar dan een eigen staat uitroepen, die ze dan de "Arabische staat" Noord-Mekkanistan noemen, en waar volgens de grondwet alle Arabieren naartoe mogen immigreren?
Denk daar eens over na. En ook over de vraag of "joods land" überhaupt wel bestaat. Als ik in Korea een perceel koop, is dat dan "Nederlands land"? Kdachtetniet.

Die willen ook Spanje terug, om maar een dwarsstraat te noemen - die tel ik maar even niet voor vol mee, want als we heilige geschriften tegenover elkaar gaan zetten kunnen we net zo goed gelijk Armageddon opstarten, en ophouden met al dat gezever.


Dat is inderdaad ook allemaal maar erbij gesleepte kolder die de eenvoud van dit conflict moet verdoezelen. De concessies die de Palestijnen al gedaan hebben zijn gigantisch (zoals voormalig minister Ben Ami zelf toegeeft). Het is nu tijd voor Israël om gewoon te kappen met die onzin.
yelamdenu's avatar
| #56319 | 26-01-2009 23:22 | Rob
Je vergeet dat je vergelijking met een stukje land in Korea niet opgaat, want dat is een bestaande staat.

Palestina was dat niet, dus de vergelijking is invalide.

De VN -resoluties zijn tweeledig: ten eerste terugtekking, ten tweede 'Termination of all claims or states of belligerency', en dan heb je het natuurlijk weer over erkenning bestaansrecht, en daar begint Hamas niet aan.

Maar de VN heeft zich nooit met de root causes bemoeid, eigenlijk.

'erbij gesleepte kolder':

http://www.qantara.de/webcom/show_article.php/_c-478/_nr-592/i.html

Wel grappig, oecumene eisen, kom daar 's om in Saudi Arabië en zo. Hilarisch.

Heb ook nog wat stukjes van intellectuelen die zich al verlekkeren over een potentieel nieuw kalifaat in Cordoba, gelezen, dus 'erbij gesleepte kolder' is gewoon weer een van je Tourette-reflexen als je niet weet wat je zeggen moet, denk ik dan maar. Best zielig. Sterkte ermee, je zal niet veel vrienden hebben, en terecht.
Rob's avatar
| #56321 | 26-01-2009 23:33 | yelamdenu

Je vergeet dat je vergelijking met een stukje land in Korea niet opgaat, want dat is een bestaande staat.

Palestina was dat niet, dus de vergelijking is invalide.


"De Flevopolder" of "Jeollabukdong" is toch ook geen bestaande staat? Dat is dus geen argument.

Heb ook nog wat stukjes van intellectuelen die zich al verlekkeren over een potentieel nieuw kalifaat in Cordoba, gelezen, dus 'erbij gesleepte kolder' is gewoon weer een van je Tourette-reflexen als je niet weet wat je zeggen moet, denk ik dan maar.


Met andere woorden, de Spanjaarden moeten zich al zorgen beginnen te maken over de Hamas? Dit soort redeneringen staan zo buiten de realiteit, waar moet ik beginnen?

Best zielig. Sterkte ermee, je zal niet veel vrienden hebben, en terecht.


Dat moest je even kwijt?
yelamdenu's avatar
| #56335 | 27-01-2009 01:12 | Rob
1] De Flevopolder is Nederland, er was geen *Palestijnse* staat, zoals je best wel snapt, maar dapper overheen zwetst. Die heeft dus geen claim met terugwerkende kracht in de zin die jij bedoelt.

2] Stond er iets in die link over Hamas? Dacht het niet, wederom leuk geprobeerd. En wederom ontwijkt hij het centrale punt, want wat daar in staat, geeft mij helaas gelijk over mijn Cordoba-bewering.

Conclusie: U is helemaal geen debater, maar een taqqiya-trol onder valse vlag, die elk punt ontwijkt, en alleen maar vitriool wenst te sproeien, zonder met tegenargumenten te komen, een vast kenmerk.
Rob's avatar
| #56342 | 27-01-2009 01:49 | yelamdenu

1] De Flevopolder is Nederland, er was geen *Palestijnse* staat, zoals je best wel snapt, maar dapper overheen zwetst. Die heeft dus geen claim met terugwerkende kracht in de zin die jij bedoelt.


Er was geen "Palestijnse staat" en er is ook geen "Flevostaat". Er was wel een Ottomaans rijk, resp. een Brits mandaat, en er is ook een Nederlandse staat.

Voor iemand die mij van alles verwijt heb je wel een slechte spiegel. Het punt waar het om gaat is dat het kopen van een stuk grond door bepaalde individuen die mensen nog niet meteen het godgegeven recht geeft om daar maar een staat te vestigen, als anderen daar de klos van worden.

Het past niet in jouw arabofobische mindset, maar de Palestijnen hebben nooit om het Europese antisemitisme gevraagd, nooit om het zionisme gevraagd, en nooit om de staat Israël gevraagd. Nu die staat er wel is, prima, maar laat die zich dan op z'n minst aan elementaire mensenrechten houden.

Jij houdt iemand die dat belangrijker vindt dan het demoniseren van moslims en/of Arabieren blijkbaar voor een "taqqiya-trol" (geen idee of je een idee hebt wat dat (verkeerd gespelde) woord betekent, maar het staat wel interessant natuurlijk).

In plaats van dat je ons eens uitlegt wat Cordoba met het Palestijns-Israëlisch "conflict" te maken heeft (ik dacht dat het daarover ging nl.). Ik zal niet de enige zijn die zich dat afvraagt.
yelamdenu's avatar
| #56344 | 27-01-2009 01:59 | P.uncia
Tja yelamdenu dat vraag ik me ook af, het is bullshit te stellen dat er geen Palestina bestond en dat daarom deze zionisten het recht hebben om er hún staat van te maken en de oorspronkelijke bewoners te elimineren alsof het beesten zijn.
P.uncia's avatar
| #56377 | 27-01-2009 10:28 | Rob
De sockpuppet-brigade is ook gearriveerd, zie ik.

Als je denkt dat je het van geweldsverheerlijking en propaganda moet hebben om de Palestijnen te steunen - helaas, het slaat niet aan.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7851545.stm

Cordoba haalde ik er zuiver bij om aan te geven dat er altijd gekken zijn met claims op land van vroegah, op religieuze gronden (eens islamitisch, altijd islamitisch, en verders niks).

Maar nogmaals, steun Hamas maar lekker tot in het graf, alleen dat zal je eigen politieke graf ook worden, want terroristen zoeken, verdienen en krijgen wat ze willen, een vroege dood.

En terecht, want het zijn vijanden van het leven.
Rob's avatar
| #56378 | 27-01-2009 10:49 | yelamdenu

Cordoba haalde ik er zuiver bij om aan te geven dat er altijd gekken zijn met claims op land van vroegah, op religieuze gronden (eens islamitisch, altijd islamitisch, en verders niks).


Begin eerst maar bij de types die dergelijke claims in de praktijk brengen, alleen zijn het in dit geval geen moslims. Misschien niet aan jou besteed.
http://www.btselem.org/Download/Settlements_Map_Eng.PDF


Maar nogmaals, steun Hamas maar lekker tot in het graf, alleen dat zal je eigen politieke graf ook worden, want terroristen zoeken, verdienen en krijgen wat ze willen, een vroege dood.


Als jij ergens kunt aangeven waar ik "Hamas steun" ben je heel knap. De realiteit is dat er weinig te kiezen valt, Hamas vertegenwoordigt op dit moment de Palestijnen en wat je van hun kijk op het leven vindt is niet relevant voor het feit dat de bezetting en belegering van de Westoever en Gaza volkomen illegaal en immoreel is.
Ik heb trouwens zelden iemand zo laag zien redeneren als jij.
yelamdenu's avatar
| #56384 | 27-01-2009 11:43 | Zurk
De sockpuppet-brigade is ook gearriveerd, zie ik./quote]
Geen idee wat dat is.
Zurk's avatar
| #56431 | 27-01-2009 17:35 | Rob
Ik heb trouwens zelden iemand zo laag zien redeneren als jij.


'Up yours', NSB-mening, doe eens weggaan, doorzichtige zionistenpropaganda, moet je haast wel een botte hond zijn, erbij gesleepte kolder.

Was getekend, yelamdenu, uw vriendelijke gesprekspartner.

From Hell.
Rob's avatar
| #56473 | 27-01-2009 22:41 | yelamdenu
In context lezen Rob.
Het verschil tussen jou en mij is dat jij vindt dat sommige mensen de vernederingen van decennia bezetting maar gewoon moeten accepteren. En dat jij niet begrijpt dat daar bijna automatisch ongelukken van komen.
Het zij zo.
yelamdenu's avatar
| #56532 | 28-01-2009 13:22 | Rob (ongeregistreerd) toon reactie
| #56533 | 28-01-2009 13:30 | Paul2
| #56536 | 28-01-2009 13:55 | Rob (ongeregistreerd) toon reactie
| #56537 | 28-01-2009 13:56 | Paul2
Die quote was sarcastisch bedoeld ,dus ontsproten aan mijn fantasie.
| #56615 | 28-01-2009 21:57 | Rob (ongeregistreerd) toon reactie
| #57189 | 02-02-2009 10:58 | keuleniscool
De Joden beroepen zich op fabel-verhaaltjes van meer dan 4.000 jaar oud .
Moord verjaart na 20 jaar …….
De Paslestijnen zijn terroristen …. JA !
Ze zijn NIET mijn vriendjes , maar ik en velen met mij denken HUMAAN .
Maar de joden zijn super-terroristen !
De wereld wijde Israel lobby zorgt voor indoctrinatie en bewust misleidende informatie .
De pers is vaak , te vaak in joodse handen .
Maar de laatste jaren is internet in de nieuws-garing niet meer weg te denken .
De medemensen die de joden-leugens niet meer geloven is veel groter dan men denkt .
Er is hoop dat het verstand gaat zegevieren en de joden en Palestijnen ,
middels een wereldwijde boycot ,
tot vrede worden gedwongen .
| #72326 | 12-08-2009 12:00 | keuleniscool
In Israel is er al meer dan 60 jaar sprake van apartheid en racisme .
Je hebt er Ubermenschen = de joden
en Untermenschen = Palestijnen
| #72327 | 12-08-2009 12:01 | keuleniscool
De massaslachting in Gaza onkennen
is hetzelfde als de holocaust ontkennen.
| #72336 | 12-08-2009 13:39 | freedomfiles
"Maar nogmaals, steun Hamas maar lekker tot in het graf, alleen dat zal je eigen politieke graf ook worden, want terroristen zoeken, verdienen en krijgen wat ze willen, een vroege dood."

Wie steunt hier nou weer Hamas ? Volgens mij is deze groepering een vloek voor de Palestijnse bevolking, en de Hamas draagt net zo min bij aan de oplossing van het conflict als de extreem-rechtse regering van Netanyahu, Lieberman e.d.

"Het is wel fijn dat je aanhaalt dat de israeliërs "een vele malen professioneler en verfijnder en intelligenter propaganda-apparaat" hebben en dat Hamas het op zijn eentje doet. rotfl. Je bent dus toch simpel van geest. Ik ga je even wat uitleggen. Er zijn +/- 1 miljard moslims, waarvan velen met heelveel geld en middelen om hamas een handje te helpen. Is dat nog nooit in je opgekomen?"

Het is een waarheid als een deur dat de Israeli's ontzettend veel beter zijn in hun strategische communicatie (propaganda) dan de Palestijnen. Je argumenten doen daar helemaal niets aan af, en het is een feit wat verder volledig los staat van morele argumenten m.b.t. het Israelisch/Palestijnse conflict.
freedomfiles's avatar
| #72343 | 12-08-2009 13:58 | yelamdenu

Er zijn +/- 1 miljard moslims, waarvan velen met heelveel geld en middelen om hamas een handje te helpen. Is dat nog nooit in je opgekomen?


Dit was de foute aanname. Waarom denkt iemand dat "moslims" zoals de oliesjeikhs interesse hebben in de Palestijnen? De elite in "de moslimwereld" is in de eerste plaats volkomen corrupt. Ze kunnen het uitstekend vinden met Israël. Egypte, Jordanië, Saoedi-Arabië, bijv. Natuurlijk gebruiken ze het thema ook als verdeel-en-heers methode, da's wat anders.

Zeker doneren gewone moslims e.a. vaak aan Palestijnse organisaties. En vervolgens maakt Israël dat vaak weer kapot.
Ook is het niet zo makkelijk om over de giro een paar tanks naar de Hamas te sturen o.i.d. Dus..

De grootste profiteur van buitenlandse hulp blijft Israël zelf, daar had Zembla geloof ik een aardige documentaire over laatst.
yelamdenu's avatar
| #72344 | 12-08-2009 14:02 | freedomfiles
"Zeker doneren gewone moslims e.a. vaak aan Palestijnse organisaties. En vervolgens maakt Israël dat vaak weer kapot.
Ook is het niet zo makkelijk om over de giro een paar tanks naar de Hamas te sturen o.i.d. Dus.."

Dat argument heeft verder natuurlijk ook geen drol te maken met de vraag wie het best is in het verkopen van hun standpunten. En wat dat betreft hebben de Israeli's een stuk meer kaas gegeten van marketing cq. propaganda dan de Palestijnen.

Journalist Joris Luyendijk beschrijft dat ook treffend in zijn boek 'Het zijn net mensen', waarin hij een vergelijking maakt tussen de Israelische en Palestijnse reacties op onderlinge incidenten.
freedomfiles's avatar
| #72370 | 12-08-2009 20:46 | Juliana (ongeregistreerd) toon reactie
| #74475 | 03-09-2009 23:05 | Torsten Pieper (ongeregistreerd) toon reactie
aanmelden / inloggen