Door community (initieel Antares), Op zon 29 mei 2016 11:31, 2 reacties,    

Venezuela zakt verder weg: honger, stroomuitval, gesloten overheidVenezuela onderging een verleden van serieuze aanvallen door de Verenigde Staten op politiek, ideologisch en economisch vlak. De New York Times is misschien niet de eerste bron waaraan je zou denken om je over dit land te informeren.

Dankzij het wegvallen van de meeste inkomsten, wat het gevolg is van de val van de olieprijzen, is het land in zeer ernstige problemen beland. Gezien de ervaringen uit het verleden ligt het voor de hand om manipulatie door machtige staten niet op voorhand uit te sluiten.

Probleem van deze uitleg is dat ze niet kan verklaren waarom Venezuela zonder voedsel is komen te zitten. Zelfs wanneer de inkomsten uit olie grotendeels wegvallen dan hoeft dat de locale economie niet noemenswaardig te beïnvloeden.

Misschien is er geen werkelijke locale economie. Misschien heeft Venezuela de gehele 'economie' opgebouwd rond inkomsten uit de oliesector en nagelaten de immense import van consumentengoederen te compenseren met locale teelt en productie.

Dat zou kunnen verklaren waarom Venezuelanen erover klagen dat ze zonder electriciteit hun computers, tablets en consoles niet kunnen gebruiken.

bron: Venezuela Drifts Into New Territory: Hunger, Blackouts and Government Shutdown (NYTimes)
Annotaties:
| #251451 | 29-05-2016 11:58 | Antares
De laatste zin is populair uitgedrukt, but you get the picture.
Antares's avatar
| #251452 | 29-05-2016 12:48 | siban
the problems are the result of an “economic war” being waged by elites who are hoarding supplies, as well as the American government’s efforts to destabilize the country.


Zodra de lokale munt keldert dan wordt alle import onbetaalbaar. Er komen namelijk geen dollars meer binnen vanwege de lage olie prijzen. Dus ja een groot gedeelte van economie leunt hierop. Elk land in de wereld die dollars verdiende met olie kampt met dit probleem. Nu zie je dat de elite daar een hard spel spelen over de rug van de bevolking, ze rantsoeneren energie en water omdat ze niet mee willen gaan in de devaluatie.

Het is niet echt een kwestie van mismanagement van de overheid. Er valt een grote inkomsten bron weg en daar leunt een groot gedeelte van de economie op. Dat hadden ze alleen kunnen voorkomen door nooit in die handel te gaan. Landen en mensen zouden zich meer moeten richten op zelfvoorzienend worden. Dus in die zin is er wel mismanagement, er wordt namelijk nooit naar de toekomst gekeken, men gaat altijd uit van groei en onuitputtelijke bronnen.
siban's avatar
aanmelden / inloggen