Door rembo, Op vri 26 sep 2008 20:01, 0 reacties,    

Verbruikstests auto met waterstofinjectie


Er is al veel gezegd en geschreven over HHO injectie voor auto's. En het blijft een hot item op Youtube.
Eéntje wil ik er toch uitlichten omdat deze recentelijk een overzichtelijke "milage test" heeft gepost.
Zijn profielnaam is RadGenH2O, intresses en hobbies: "HHO production and sticking it to the man."

De verbruikstest omvat 4 factoren:
- de standaard uitvoering zoals de auto uit de fabriek geleverd wordt
- met alleen HHO injectie
- met alleen zuurstof sensor extenders aan
- en testritten met zowel HHO injectie als zuurstof sensor extenders.

Bij het gebruik van alleen de zuurstof sensor extenders deed het gaspedaal niks meer. De rit was wel zuiniger dan zonder sensors, maar de wagen had geen acceleratie en kracht meer. Toevoeging van HHO brengt de kracht terug, zowel als een nog lager brandstof verbruik.
De resultaten gaan van 10 kilometer op een liter tot 14 kilometer op een liter brandstof. Een winst van 40% door toevoeging van water en een sensor.

Een HHO generator bestaat uit een (kunststof) bak met water en electroliet. Voor electroliet is bijvoorbeeld gootsteenontstopper te gebruiken. Dit electroliet dient om het water een beetje elektrisch geleidend te maken.
In het water zijn (roestvrij stalen) platen bevestigd. Deze worden bevestigd aan de plus en min van de autoaccu, wellicht met neutrale stalen platen ertussen.
Het gas wat dan ontstaat wordt opgevangen via een bubbelaar. En dan wordt het direct in de luchtinlaat van de carburateur gespoten.
De productie van de generator in deze test is 3 liter gas per minuut.
Tevens werkt RadGenH2O met zuurstof sensor extenders. Die meet in het uitlaatgas en schakelt de brandstoftoevoer terug tot een ideale verbranding is bereikt.

Er is geen kant en klare leveracier die je een fatsoenlijke HHO generator kan aanleveren (behalve Loek Gans misschien). Maar de video's op het profiel van RadGenH2O zijn een aardige DIY.

De tests:

Annotaties:
aanmelden / inloggen