Door Witte Haai, Op woe 17 sep 2014 08:38, 1 reacties, citaat / intro / linkdump

Verenigd Koninkrijk haalt Chinese yuan op met nieuwe obligaties

Het Verenigd Koninkrijk plaatst als eerste Westerse land een obligatieveiling voor Chinese yuan, zo maakte de Britse minister van Financiën George Osborne afgelopen vrijdag bekend. Het land wil haar financiële banden met de grootste economie van Azië versterken en levert een bijdrage door Chinese yuan te lenen. Onlangs sloten China en het verenigd Koninkrijk een aantal handelsovereenkomsten ter waarde van £2,4 miljard.


“Ik kan melden dat de Britse regering de eerste is buiten China die obligaties uitschrijft in de Chinese valuta”, zo verklaarde Osborne tijdens een jaarlijkse financiële meeting tussen beide landen. “We hebben in...
Annotaties:
| #219794 | 18-09-2014 06:39 | spaceman

De Chinese regering schuift de yuan steeds meer naar voren als alternatieve handelsmunt voor de Amerikaanse dollar. Ook in Europa krijgt de munt meer voet aan de grond, want China ondertekende reeds valutaswaps met het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en de Europese Centrale Bank. De Britse hoofdstad moet zelfs een handelscentrum worden voor Chinese yuan, net als het financiële centrum van Frankfurt in Duitsland.


Dat zullen de VS niet echt leuk vinden.
spaceman's avatar
aanmelden / inloggen