Door community (initieel Best Well), Op zat 7 okt 2017 10:29, 1 reacties, nieuws

Vermiste spullen en personen als Anne Faber straks via politie-app

Los van de vraag of de zaak Anne Faber nu wel of niet in scene is gezet om toepassing van de sleepwet in een positief jasje te steken, lijkt de politie nu in te zetten op de introductie van apps die moeten gaan helpen bij opsporing. Dat werd vanochtend heel subtiel gemeld door de Telegraaf, maar feitelijk zou het landelijk luchtalarm af moeten gaan. Er is namelijk sprake van een direct dreigend en groot gevaar voor de bevolking. Hier leest u waarom.

De promotie en de gewenning begint bij een Pokémon Go -achtige app, waarbij u kentekenplaten in uw omgeving kunt scannen die automatisch aan de politie door worden gegeven. Dat klinkt positief, want daar kunt u gestolen auto’s mee helpen opsporen, maar het is pure horror! Wat u namelijk doet zodra u een app installeert, is de politie rechtstreeks toegang geven tot de sensoren van uw telefoon.

De meeste mensen kijken niet naar de rechten die ze accepteren bij het installeren van zo’n app, maar meestal staat daarin dat microfoon en camera benaderd mogen worden. Dat gebeurt ook. Het verzamelen van die gegevens noemen we Big Data. Tragischer is het echter als in het zelfde bericht aangekondigd wordt dat er een app in ontwikkeling is voor hulp naar opsporing van vermiste personen. Het is interessant om te zien dat deze aankondiging juist in de periode van een grote vermissingszaak komt (die van Anne Faber). Dat betekent dus dat straks iedere willekeurige voorbijganger u als een Pokémon Go kan gaan filmen en punten kan winnen!

Ja, u leest het goed. De politie wil een puntensysteem koppelen aan deze apps. Het opsporen van gestolen of vermiste spullen en mensen wordt ge-game-ificeerd. Maar het feit dat de politie doet alsof we met een onschuldig Pokémon Go spelletje te maken hebben is choquerend. Het volk wordt verblind en verleid tot het worden van landverrader, medemensverrader, stille, spion of welke titel u er ook aan wilt geven, onder het mom van een gezellige Pokémon Go spelletje. Er moet echter een zeer duidelijke en belangrijke waarschuwing uitgaan naar iedereen die deze feel-good “hulp bij opsporing”-marketing leest.

WAARSCHUWING

Al uw telefoongegevens worden real time verwerkt door de Big Data servers van politie en justitie! Niet alleen en slechts voor de opsporing van gestolen auto’s of vermiste spullen en/of vermiste personen, maar ter verzameling van alle data afkomstig van uw smartphone. Nu al kunnen politie en justitie die data (real time) inkopen bij bedrijven als Facebook en Google, zodat ze het CAS-systeem kunnen voeden met alle gegevens over sociaal gedrag, locatie, mening, smaak en voorkeuren van iedereen ; Straks kan de politie zelf alle sensoren van uw telefoon aan te zetten; na installatie van de apps.Vermissingszaken als die van Anne Faber dragen waarschijnlijk bij in het aanwakkeren van de emotie onder het volk waardoor het klaar gemaakt wordt voor introductie van technische middelen waar iedereen normaal ‘nee’ tegen zou zeggen. Zo deed de familie van Anne al de oproep op de AIVD om de telefoons van iedereen in de omgeving van Anne’s fietstocht uit te peilen. Dit kan onder de nieuwe ‘sleepwet’. Met zo’n vermissingszaak wordt dus ineens de ogenschijnlijke noodzaak van dat massaal aftappen bevestigd. Zorg voor een probleem dat iedereen landelijk in de “Oh wat erg” -modus brengt en het volk omarmt privacy-schendende maatregelen met open armen. Met de introductie van games wordt daarnaast nog eens slim ingespeeld op de behoefte van mensen om spelletjes te spelen en punten te winnen; waarbij ‘spionage op de medemens’ in een positief jasje wordt gestoken, maar het niet vermeldde hoofddoel feitelijk is: spionage op diegene die de app installeert.

Ik raad u aan om 3DOC met de titel ‘Addicted to my phone‘ eens te kijken. Hierin ziet u hoe een Deens televisiestation smartphones afluistert op dezelfde manier als dat bijvoorbeeld Facebook en Google dat doen. Hiervoor huurden zij enkele IT studenten in die een zaklamp smartphone app bouwden. Bij het installeren van de app wordt de gebruiker gevraagd de toegangsrechten te accepteren. In de praktijk blijkt dat mensen de inhoud van dergelijke overeenkomsten nauwelijks lezen en totaal niet op de hoogte zijn van de consequenties. De app vraagt om de toegangsrechten tot foto’s, berichten, microfoon, locatie, en camera; net als Facebook of WhatsApp. Ditzelfde zal gelden voor de apps gebouwd door politie. Tijdens het programma wordt getoond hoe argeloze gebruikers van de app volledig legaal afgeluisterd kunnen worden; gesprekken worden opgenomen; de camera wordt aangezet en alle foto’s, filmpjes, smsjes, whatsapp- en emailberichten direct gedownload worden. Zelfs als de app eenmaal van de telefoon verwijderd is, heeft de eigenaar van de app nog steeds het recht om al die gegevens te bewaren. De onwetende proefpersonen in het televisieprogramma worden zeer boos op de makers van het programma over het feit dat zij al deze gegevens bekeken hebben en in hun privé leven gespioneerd hebben. Als blijkt dat ze op hun telefoon nog wel 10 apps hebben staan die dezelfde rechten hebben, zit de schrik er goed in.

Door u met positieve media berichten over hulp bij opsporing te prikkelen een app te installeren, geeft u de politie alle toegang rechtstreeks tot uw telefoon. Het mensen verleiden met game-achtige apps is te plaatsen in de categorie van keiharde list en bedrog. Tijd om de korpschef van de landelijke politie Erik Akerboom eens ter verantwoording te gaan roepen.
Annotaties:
| #260913 | 07-10-2017 12:59 | ouwe knar
Als je niets te verbergen hebt, helemaal niet erg. En die pleedeur thuis of in openbare gelegenheden mag rustig weg. De antieke Romeinen scheten ook gewoon in het openbaar.
Een beetje modern huis heeft, als je de TeVe mag geloven nog wel een plee, maar geen deur ervoor.
Ik snap die ophef van Paay niet over haar tja... https://www.story.nl/artikel/showbizz/onthuld-patricia-paay-was-spil-geheim-seksgenootschap-en-stuurde-eigen-filmpjes
Of de heisa over immigranten sex http://www.politaia.org/?p=335172
Pedofilie, fijn toch al die aandacht voor een kind. In de 80er jaren was dat veel meer geaccepteerd, meen ik mij te herinneren, en bijvoorbeeld de Saoediërs hebben er nooit een probleem mee gehad.
Het bespieden gaat helemaal niet over (destructieve) sex, chantage, of anders wel het gerichter hersenspoelen van het gepeupel. Het gaat hier om uw eigen veiligheid *kuch*.
Over een x aantal jaren zijn kwantumcomputers algemeen bruikbaar en dan zijn BIG data, helemaal niet meer big maar gewoon een onderdeel van de matrix????
ouwe knar's avatar
aanmelden / inloggen