Door community (initieel Best Well), Op don 4 jan 2018 21:13, 4 reacties, nieuws

Verwaring over Russische verliezen op ouderjaarsdag in SyriëMedia berichten over zware aanval op Russische basis in Syrie

Op mail.ru, onder verwijzing naar massamedia-bronnen, waaronder waarschijnlijk de krant Kommersant, wordt bericht over een gerichte aanval op 31 December op de Russische basis Xmeimim. Als minimum aan schade wordt uitgegaan van 4 Su-24 bommenwerpers, 2 straaljagers Su 35C, 1 Militair transportvliegtuig An-72. En dat is dan alleen nog maar de materiële schade. Meer dan tien militairen zouden slachtoffer zijn. Dan gaat het om de grootste tegenslag voor het Russische leger. Dat Russische leger heeft nog niet gereageerd op de berichten en nog geen verklaring afgegeven. Twee militaire diplomaten zijn de bronnen voor dit nieuws. Zonder in veel details te willen treden meldden deze bronnen de bovengenoemde verliezen als gevolg van een mortier-aanval van een terroristische organisatie.

"VS leiden terroristen op"

Russische militairen beschuldigen meer dan eens de coalitie, aangevoerd door de VS (en waar ook Nederland zich aan onderworpen heeft) van het bouwen van een basis in Et-Tanfe, provincie Homs. Militair Hoofd Valeri Gerasimov in een interview met de "Komsomolski Waarheid" verklaarde op basis van sattelietbeelden en andere inlichtingen, dat op die basis zich groepen rebellen (terroristen) bevinden: "Ze worden daar feitelijk opgeleid".

Volgens hem bevinden zich ook rebellen in het kamp Shaddadi in het Noord-Oosten van het land, waar ook een basis van de VS zich bevindt. Het zijn volgens hem resten van IS, maar na werken met Amerikaanse specialisten worden ze omgedoopt in bijvoorbeeld "Nieuw Syrisch Leger": "Hun opdracht is destabiliseren".


Commentaar Blik op NOS-journaal.

Ondertussen kopt de NOS vandaag: (Nederlandse) F-16's opnieuw ingezet tegen IS. Het NOS-journaal van middernacht wijdt er een luttele 10 seconden aan. Wat het Nederlandse leger daar uitspookt mag niet aan het licht komen. Maar gelukkig horen we via de Russische media voldoende om te begrijpen dat het niet pluis is en dat de zieltogende NOS niet meer is dan propagandakanaal en perceptie-managementbureau van het leger en de VS.

Up-date 4-1-2018, 9:39 uur

Russische Ministerie van Defensie informeert dat twee militairen zijn omgekomen 31 December als gevolg van beschietingen maar bestempelt het nieuws als zouden 7 vliegtuigen geheel vernietigd zijn als "fake". De luchtmacht zou nog prima in staat zijn haar taken uit te voeren. Blik op NOS-journaal heeft de kop maar veranderd in: "Verwarring over Russische verliezen op ouderjaarsdag in Syrië".
Annotaties:
| #261645 | 05-01-2018 18:50 | Nico de Geit
Waarom bericht de NOS zo graag over 'Russische verliezen'?
Nico de Geit's avatar
| #261647 | 05-01-2018 21:08 | Best Well
En zo weinig over de verliezen onder de ISIS strijders in Syrië?
Dit terwijl onze Nederlandse militairen daar ook de strijd tegen zouden moeten voeren.
Best Well's avatar
| #261648 | 05-01-2018 22:36 | Nico de Geit
Niet zo'n heel moeilijk verhaal: ISIS is gewoon een door de CIA opgezette club, net als Al-Qaida. De CIA zorgt voor training, transport, wapens, geld, enz. En Nederland doet er aan mee, want bondgenoot van de VS.

Ik zou inderdaad wel eens uitgezocht willen hebben hoe naïeve jonge mannen door de CIA een oorlog ingerommeld worden.

En dan is er natuurlijk een enorm aantal naïeve jonge mannen die als vluchteling naar Europa zijn gekomen, met min of meer de belofte van een goede toekomst - wat is de CIA daar mee van plan?

Heel Europa destabiliseren om de petro-dollar overeind te houden?
Nico de Geit's avatar
| #261650 | 05-01-2018 22:47 | Best Well
Ik schat inderdaad ook de petro-dollar en om dat te bereiken Europa als slagveld.
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen