Door Vero Legata, Op vri 12 feb 2016 10:50, 3 reacties, citaat / intro / linkdump

Vet, ziek & bijna dood – Eet/Juice jezelf weer gezond!Een goede documentaire over het belang van gezonde voeding. Joe Cross heeft een boel overgewicht, heeft een auto-immuunziekte waar hij heftige medicatie tegen slikt en is zoals hij het zelf zegt – a few cheeseburgers away from a heart attack.

Hij is er helemaal klaar mee en gaat een voedingsexperiment aan. Hij neemt twee maanden vrij, gaat op reis en neemt zijn juicer mee en gaat 2 maanden op juice dieet. Hij praat met verschillende mensen over voeding en maakt verschillende vrienden op zijn reis.

Hieronder zijn avontuur in voeding en gezondheid. Leer hoe je jezelf gezond en oud kunt juicen. 😀 ...
Annotaties:
Sapjes 6 stuks fruit in een sapje, veel te veel suikers en nog steeds honger.
groente sapjes zijn vies.

knabbel dan de hele dag op peentjes. heb je nog wat te doen ook.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #246725 | 12-02-2016 18:44 | (mal)
Ik heb ook een Juicer. Zo'n ding gebruik je om heel erg lekkere sapjes te maken. Ik ben erg erg blij mee, want de commercie kan mijn smaakhonger helaas niet goed bedienen.

Maar, zoals Johan Alphons al aangeeft, met alle smaak en nattigheid, haal je ook vrijwel alle suikers uit je vruchtjes, en dat ook nog met achterlating van een belangrijke andere component van gezonde voeding: vezels.

Johan Alphons slaat de plank een beetje mis waar hij groentesapjes vies noemt. Je moet groentes en fruit gewoon mengen en kruiden en specerijen gebruiken in je sapjes en met een beetje fantasie en geëxperimenteer (of even goed zoeken op het net) kun je al snel een bibliotheekje met erg lekkere sapjes samenstellen.

Langere tijd alleen op sapjes teren is een slecht plan. Al was het maar vanwege teveel suiker, te weinig vezels. Verder geeft al dat sap je geen gevuld gevoel, waardoor je snel teveel drinkt (en alsnog teveel calorieën binnen krijgt). Ontgiften is onzin, je kunt jezelf niet schoonspoelen. Niet door je mond, en ook niet via je kont. (Een koffie enema bezorgt je alleen maar extra sterke cafeïne buzz!)

Gewoon goed gevarieerd eten, indachtig Michael Pollan: hoofdzakelijk groen, een beetje vlees, maar niet teveel. Sapjes kunnen je helpen te variëren en groenten die je misschien niet echt lekker vind, op te leuken met wortel, mint of noem maar op.
(mal)'s avatar
⊕ | #246725 | 12-02-2016 18:44 | (mal)

Ja, dat is het em juist, je zit met al dat sap zo aan 6 tot 8 suiker bommetjes en nog steeds een hongergevoel.
Normaal is één stuks fruit gezond, maar met die sapjes een overdosis.
Dus gevarieerd eten, en om je hongergevoel te verminderen peentjes knabbelen.
Laatst had ik een doosje gedroogde tuinboontjes gemarineerd in sojasaus (Aldi). heerlijk als nootje om te knabbelen zonder calorieën en supergezonde ingrediënten.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
aanmelden / inloggen