Door community (initieel Best Well), Op don 12 okt 2017 14:53, 1 reacties, nieuws

Video: Poetin over de Amerikaanse politiekAmerikaanse presidenten komen en gaan, maar het regeringsbeleid lijkt altijd hetzelfde te blijven. Volgens de Russische president komt dat omdat de macht in de Verenigde Staten niet bij de president ligt, maar bij mensen die achter de schermen aan de touwtjes trekken. Dat verklaart volgens hem waarom presidentskandidaten hun beloftes aan de kiezer niet altijd kunnen waar maken, ook als ze daar zelf oprecht achter staan.

Hieronder ziet u het betreffende fragment uit een interview met Franse krant Le Figaro dat eerder dit jaar werd opgenomen. Onder de video staat de volledige vertaling.“Ik heb al met drie Amerikaanse presidenten gesproken. Ze komen en gaan, maar de politiek blijft altijd hetzelfde. Wil je weten waarom? Door sterke bureaucratie. Wanneer een persoon is gekozen, hebben ze wat ideeën en idealen. Maar dan arriveren de mannen in donkere pakken met aktetassen, en deze mensen komen uitleggen wat er gaat gebeuren. Direct verandert alles. Dit is wat er gebeurt met elke regering.

Verandering is niet makkelijk, zeg ik zonder enige ironie. Het is niet dat iemand geen verandering in werk wil stellen, maar dat het moeilijk is. Neem Obama, een progressieve man, een liberaal, een democraat. Wilde hij Guantánamo niet sluiten voor hij gekozen werd? Maar deed hij het daadwerkelijk? Nee, dat deed hij niet. En mag ik vragen waarom niet? Wilde hij het niet? Hij wilde het wel degelijk, daar ben ik van overtuigd, maar het lukte hem niet. Hij wilde het oprecht doen, maar hij slaagde niet omdat het erg gecompliceerd bleek.

Dat is echter niet het hoofdzakelijke probleem, ook al is het wel belangrijk, want het is moeilijk voor te stellen dat er al decennia mensen geketend vast zitten zonder onderzoek of proces. Kun je je voorstellen dat Frankrijk of Rusland zoiets zou doen? Dat zou een ramp zijn geweest. Maar het is mogelijk voor Amerika en tot op de dag van vandaag blijft dat zo.

Dit refereert overigens aan de vraag over democratie. Ik gaf dit voorbeeld om te laten zien dat het niet zo makkelijk is als het doet vermoeden. Dat gezegd hebbende, ik ben voorzichtig optimistisch en ik denk dat we tot overeenstemming over kernproblemen moeten en kunnen komen.”
Annotaties:
| #260981 | 12-10-2017 17:11 | ..................
Een dictator wat verteld dat de USA een burocratie is.

Er is geen verschil tussen Putin of de westerse democratie.

Het is vooral een toneelstuk wat ze laten zien,dat er keuze's zijn.
Neem als voorbeeld Rusland die zowel medveded als putin aanwijzen als president en premier,en dan vervolgens elkaars stoelen ruilen.


Dat gezegd hebbende, ik ben voorzichtig optimistisch en ik denk dat we tot overeenstemming over kernproblemen moeten en kunnen komen.”


Trump heeft aangekondigd zijn kernwapenarsenaal te vertienvoudigen.
Een expert zegt dat dit triljoenen zal gaan kosten,wat de USA niet heeft.
En ik vraag me af waarom je 30.000 kernbommen moet hebben.
Met 1000 atoombommen je heel azie en rusland wegvaagt.
aanmelden / inloggen