Door P.uncia, Op din 25 sep 2012 17:39, 2 reacties,    

Vier belangrijke redenen waarom light frisdrank slecht voor je isAmerikanen consumeren bijna 50 miljard liter frisdrank per jaar. Met in gedachten dat sommige frisdranken vlamvertragers bevatten in aanvulling op een hoop ongezonde ingrediënten, is het geen verrassing dat we zo veel uitgeven aan gezondheidszorg. En terwijl de consumenten beginnen te beseffen dat frisdrank inderdaad een nadelig effect op hun gezondheid heeft, wordt light frisdrank als een alternatieve oplossing gezien. Maar is light echt beter, of is light frisdrank slecht voor je? Dit is iets wat miljoenen mensen moeten weten.

De kunstmatige zoetstoffen, zoals aspartaam, toegevoegd aan light frisdrank maken van de wijdverbreid gekozen drank een eigenaardige drankje, en het onderzoek van de potentieel verwoestende gevolgen staat nog steeds in de kinderschoenen, hoewel we reeds weten dat dit drankje het complete tegenovergestelde van gezond is. Consumenten willen weten: Is light frisdrank slecht voor je? Hier zijn vier negatieve bijwerkingen van het drinken van light frisdrank waarvan Coca-Cola en Pepsi niet willen dat je het weet.

Light frisdrank veroorzaakt nierproblemen

Harvard Medical School onderzoekers bestudeerden meer dan 3.000 vrouwen gedurende 11 jaar en ontdekten dat light frisdrank consumptie een positieve correlatie met een daling van de gezondheid van nieren had. Dit was vooral het geval als de vrouwen meer dan twee light frisdranken per dag dronken, maar dezelfde nierschade werd niet geregistreerd onder vrouwen die frisdrank gezoet met suiker dronken.

"Hoewel er meer onderzoek nodig is, suggereert ons onderzoek dat hogere natrium en kunstmatig gezoete frisdrank inname geassocieerd zijn met een grotere mate van achteruitgang in nierfunctie", zegt Dr. Julie Lin, die het onderzoek leidde.

Veranderingen van het metabolisme, hartaanval en beroerte

Het dagelijks drinken van een enkel blikje frisdrank is geassocieerd met een 34 procent verhoogd risico op het ontwikkelen van een metabool syndroom, volgens een onderzoek in 2008 door de University of Minnesota. Bijna 10.000 volwassenen namen deel aan het onderzoek, en vele vertoonde ongezonde niveaus van buikvet wat het risico op een hartaanval en beroerte vergroot.

Hoofdonderzoeker Hannah Gardener en haar team bestudeerden in de loop van 10 jaar 2.564 volwassenen van 69 jaar oud of ouder. In de loop van het onderzoek kregen 591 mannen en vrouwen had een hartaanval, beroerte of stierven aan cardiovasculaire oorzaken. Onderzoekers ontdekten dat light frisdrank consumptie was gekoppeld aan een 44 procent hogere kans op een hartaanval of een beroerte, een stijging van 22 procent van die de niet-frisdrank drinkers hebben.

Obesitas

Consumptie van kunstmatige suiker kan mogelijk de onmiddellijke calorie-inname verlagen, maar wanneer de tong zoetheid proeft en het lichaam geen calorieën krijgt van suiker dan raakt het in de war, zegt Purdue University. Als gevolg daarvan gaan mensen die light frisdrank drinken meer voedsel eten tijdens de maaltijden en kunnen zelfs onbewust gaan snaaien tussen de maaltijden door. Terecht werd de consumptie van twee of meer blikjes frisdrank gekoppeld aan een 500 procent toename van de tailles volgens een onderzoek van het University of Texas Health Science Center.

Ander onderzoek uit Texas waarbij 474 individuen betrokken waren toont ook dat het consumeren twee of meer light frisdranken per dag een toename van tailleomvang veroorzaakt. In feite was de toename was een schokkende zes keer groter dan van degene die geen light frisdrank drinken.

En celschade

Drinken van light drank beïnvloedt ons zelfs op een cellulair niveau. We kunnen dit toeschrijven aan de bizarre ingrediënten die light frisdranken bevatten, zoals schimmelremmers (niet gevonden in suikerhoudende frisdranken) vaak vermeld als natriumbenzoaat of kaliumbenzoaat. Peter Piper van de Universiteit van Sheffield zegt dat deze stoffen "de mogelijkheid hebben om ernstige schade aan het DNA in de mitochondriën te veroorzaken, tot het punt dat ze het volledig inactiveren". Wees op je hoede voor deze ingrediënten als je vrij wilt blijven van netelroos, astma en ook andere allergische reacties.

Samenvattend, het is goed voor de consument om te weten dat aspartaam ook is gemaakt met gebruik van genetisch gemodificeerde bacteriën, en gekoppeld is aan kanker. Dus is light frisdrank slecht voor je? Jij beslist.

Door, Lisa Garber.
Annotaties:
21-09-2013 19:53 | not fake
Vier belangrijke redenen waarom light frisdrank slecht voor je is #zaplog
| #188275 | 25-09-2012 21:44 | Paul2
Uit laatste link:

The results of this carcinogenicity bioassay confirm and reinforce the first experimental demonstration of APM's multipotential carcinogenicity at a dose level close to the acceptable daily intake for humans. Furthermore, the study demonstrates that when life-span exposure to APM begins during fetal life, its carcinogenic effects are increased.

Geen bovennatuurlijke doses dus.
| #188282 | 26-09-2012 07:34 | ganjaman
Ik doe mijn best om geen producten met kunstmatige zoetstoffen te eten of te drinken omdat mijn logische verstand zegt dat de menselijke stofwisseling niet gebouwd is om dit soort stoffen te verwerken.
Het wordt wel steeds moeilijker om deze troep te vermijden, het zit tegenwoordig in enorm veel producten, niet alleen in verpakkingen waar light op staat!
Nu zal ik niet beweren dat de voedselindustrie ons probeert te vergiftigen maar dat ze in hun queste naar winstmaximalisatie gezondheid niet meer op de eerste plaats hebben staan lijkt me overduidelijk.
aanmelden / inloggen