Door TDE9, Op din 1 jul 2008 07:55, 2 reacties, citaat / intro / linkdump

Vingerafdruk-betalen en mogelijk paspoort zo lek als een mandje (video)

Systeem zonder problemen gekraakt
RTL Nieuws kraakt betaalsysteem AH
Betalen met je vingerafdruk: Albert Heijn vindt het waterdicht. Maar het is zo lek als een mandje, bewijst RTL Nieuws.

Breukelen
RTL Nieuws-verslaggever Koen de Regt registreerde zich bij Albert Heijn in Breukelen, waar de proef met vingerafdruk-betalen wordt gehouden. Vervolgens maakte hij zijn vingerafdruk na, en collega Roland Strijker kon probleemloos met zijn kopie afrekenen.

Paspoort
Dat het systeem zo lek is als een mandje heeft ingrijpende gevolgen voor het paspoort met vingerafdruk, dat volgend jaar wordt geïntroduceerd. Duitsland heeft twee weken geleden al...
Annotaties:
| #32203 | 01-07-2008 15:17 | monkeyman
Ja ja de klanten zijn enthousiast. Mij kun je wel enthousiast maken door met je bil afdruk te betalen, gaan we dat ook maar invoeren? Kan ik direct een natte scheet laten over de toonbank voor dat stelletje big brother retelikkers bij de AH.

Mensen zijn net kinderen, nieuw speelgoed door met de vinger betalen zoals in de actie films van Hollywood. Helemaal James Bond, cool.
monkeyman's avatar
| #32210 | 01-07-2008 15:46 | TDE9
Op webwereld ook een aantal goede reacties.
(laat die natte banana-scheten maar zitten, hehe)

http://webwereld.nl/comments/51680/onderzoeker-kraakt-vingerafdrukbetaling-albert-heijn.html

Waar het om gaat is een systeem te kunnen verkopen dat iedereen tot op de millimeter kan tracen. Dat kun je niet zomaar van de ene op de andere dag doen, dus worden er als onderdeel van onze "opvoeding" wat losse, evident rammelende dingetjes geintroduceerd en wat nep-schandaaltjes gecreeerd, en op een dag, he presto, komt de ultieme "oplossing" tevoorschijn.

De OV-chipkaart past ook in dit patroon. Want waar gaat de discussie nu over: hoe kraakbaar deze oplossingen zijn, niet hoe ongelooflijk eng het zou worden als het wel zou werken. Men wordt geindoctrineerd totdat men gelooft dat als het niet (eenvoudig) kraakbaar is, het dus wel goed is.

Het wachten is dus op de universele, onkraakbare "oplossing". Die toevallig, helemaal per ongeluk, alle bewegingen, alle uitgaven en alle communicatie van alle Nederlanders kan traceren. Maar da's dan niet erg meer, want het is tenminste "veilig", volgens de jarenlang er in gepompte doctrine.

Slaap lekker.
TDE9's avatar
aanmelden / inloggen