Door community (initieel Unseen), Op don 14 sep 2017 20:57, 4 reacties, nieuws

Vitamine C redt levens op IC

Prof. dr. Paul Marik is internist, voedingswetenschapper en hoofd van de ic in het Sentara Norfolk General Hospital in Norfolk (Virginia, VS). Hij ontwikkelde met succes een nieuwe therapie tegen bloedvergiftiging (sepsis en septische shock ) op basis van vitamine C per infuus, vitamine B1 (thiamine) en hydrocortison. Op de foto dr. Marik (midden in witte jas) temidden van zijn teamleden op de intensive care unit. beeld EVMS

De gezondheidstoestand van de 53-jarige Valerie Hobbs was hopeloos. Ze had een ernstige bloedvergiftiging en lag aan de beademing. Nieren en longen werkten niet meer. „Ik ging ervan uit dat ze zou sterven. Bij wijze van experiment gaven we haar vitamine C per infuus. De volgende morgen wist ik niet wat ik zag.”

Prof. Paul Marik, intensivist en internist in het Sentara Norfolk General Hospital in Norfolk in de Amerikaanse staat Virginia, staan de gebeurtenissen op dinsdag 5 januari 2016 nog helder voor de geest. Hobbs had een acute galblaasontsteking. De infectie verspreidde zich via de bloedbaan en resulteerde in een ernstige bloedvergiftiging. Haar toestand verergerde snel. De sepsis ontwikkelde zich tot een septische shock (zie ”Sepsis en septische shock”). Marik: „Ze ging sterven, dat leed geen twijfel. Dan denk je: wat kan ik nog voor haar doen? De gangbare behandeling bood geen soelaas meer.

Dan is het tijd om out of the box te denken. Een week of drie voordat Hobbs op de intensive care (ic) werd gebracht, kreeg ik een interessant onderzoeksartikel toegestuurd van een collega over de gunstige effecten van vitamine C bij sepsis. Dat zat nog in mijn achterhoofd. Ik las het artikel opnieuw en besloot vitamine C per infuus aan deze patiënt toe te dienen in combinatie met de gebruikelijke ontstekingsremmer hydrocortison.” Verder kreeg ze al antibiotica en bloeddrukverhogende middelen.

//

Nadat de drie doodzieke sepsispatiënten snel herstelden met de vitamine C-cocktail, vond Marik het onethisch om andere patiënten deze behandeling te onthouden.

„Voor een RCT is veel geld en tijd nodig. Vitamine C is niet patenteerbaar, dus farmaceutische bedrijven zullen dit onderzoek niet financieren. Je bent jaren verder als je moet wachten tot er andere fondsen zijn aangeboord en het onderzoek is afgerond, terwijl je ondertussen honderden levens kunt redden.

De voorlopige gegevens die we hadden om patiënten op deze manier te behandelen waren voldoende. Door onderzoek en ervaring wisten we dat de dosering van vitamine C absoluut veilig was, ook voor de nieren. Bijwerkingen zagen we dan ook niet. Wel is het nodig dat er verder onderzoek komt om onze positieve, maar voorlopige, bevindingen te bevestigen.

Website arts: http://web.archive.org/web/20170504102952/http://www.evms.edu/about_evms/administrative_offices/marketing_communications/publications/issue_9_4/sepsis.php
Annotaties:
| #260731 | 14-09-2017 21:49 | Unseen
Het lichaam als biologische machine heeft stoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Ik zie de vitamine C niet zozeer als een geneesmiddel, het is 1 van de stoffen die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

Net zoals olie in een motor geen herstel van de motor bewerksteligd, olie dient aanwezig te zijn zodat de motor goed functioneerd.

Ted en molecular machines:
https://m.youtube.com/watch?v=DfB8vQokr0Q
Unseen's avatar
| #260732 | 14-09-2017 23:10 | tegengas
Ik ben van mening dat het lichaam in staat is om zichzelf te genezen, echter moeten wel alle stoffen die het daar voor nodig heeft aanwezig zijn in het lichaam, en daar zit het belangrijke vitamine C bij.
tegengas's avatar
| #260733 | 15-09-2017 05:02 | Escogido
Escogido's avatar
| #260739 | 15-09-2017 23:19 | Unseen
Naast water oplosbare vitamine's zoals Vit C is er ook een vet oplosbare Vit.C en dat blijkt belanrijk te zijn, omdat water oplosbare Vit. C niet door de hersen bariëre heen kan.
(de vetoplosbare vorm van vitamine C, ascorbylpalmitaat, waarbij ascorbinezuur (wateroplosbare vitamine C) zich bindt aan het verzadigd vetzuur palmitinezuur.)

Daarnaast zorgt Vit. C ook voor een toename van witte bloedlichamen en dat is van belang tegen ontstekingen
The Nobel prize winning chemist Linus Pauling discovered that white blood cells need very high doses of vitamin C in order to function effectively.


De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid volgens Roter is 280mg, forget that. Een dagelijkse hoeveelheid van 5 gram heeft het lichaam nodig. Én dat wérkt, ik had een zwaar ontstoken kies, dusdanig dat er een bobbeltje naast de kies ontstond. Die bobbel ontstaat als restafval van de witte bloedlichaampjes die de bacterieën opeten die voor de ontsteking zorgen, na 2 dagen circa 10-15 gram Vit. C genomen te hebben/dag verdween de bobbel en is de kies rustiger geworden.

Vit.C, asorbinezuur kost circa 16E/Kg. bij bijv een website voor thuisbrouwers en circa 80E/Kg. als je farmecuitische kwaliteit wilt.
De goekopere versie vind ik nogal chemisch smaken en heb toch ook maar de duurdere bij besteld, deze is zachter.
Maar zover ik proefondervindelijk ervaar zijn de uitwerking gelijkwaardig wat betreft onstekings remmend werking.

Bij C is er geen gevaar voor overdosering, een teveel wordt uitgeplast.
Lever van dieren heeft een zeer hoohg gehalte aan Vit. C, het liefst rauw te eten.
Unseen's avatar
aanmelden / inloggen