Door Nico de Geit, Op maa 26 okt 2015 13:04, 22 reacties, citaat / intro / linkdump

Vlees op lijst ‘kankerverwekkende stoffen’

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft, zoals verwacht, bewerkt (rood) vlees toegevoegd aan de lijst van kankerverwekkende stoffen. Dat meldt de organisatie maandag.
Industrieel bewerkte hamburgers, hotdogs, allerlei soorten ham, worst en spek komen op dezelfde zwarte lijst als asbest, alcohol en sigaretten. Dergelijke vleesproducten zouden, zeker wanneer ze bijna dagelijks worden gegeten, het risico op darmkanker aanzienlijk verhogen. ...
Annotaties:
| #239273 | 26-10-2015 13:07 | Nico de Geit
Het zal nog wel even duren voordat mensen minder vlees gaan eten.
Nico de Geit's avatar
| #239276 | 26-10-2015 14:32 | siban
Als ze stug door blijven kauwen dan wordt het vanzelf minder!

Wel een goeie zet van WHO. Vis kunnen ze ook wel op die lijst zetten, bevat ook al de nodige kanker verwekkende stoffen!
siban's avatar
| #239280 | 26-10-2015 15:02 | spaceman
De mens heeft een darmstelsel vergelijkbaar met een fruitetende aap.
spaceman's avatar
| #239283 | 26-10-2015 15:19 | Nico de Geit
Voor een kilo kip is zeker zes kilo kippenvoer nodig. Voor een kilo rund al snel 30 kilo rundervoer. Dat voer moet allemaal verbouwd worden op landbouwgrond.

Als mensen veel minder vlees eten is veel minder grond nodig voor voedselproductie. Uitstoot van allerlei rotzooi is dan ook veel minder natuurlijk.
Nico de Geit's avatar
| #239286 | 26-10-2015 15:35 | ouwe knar
Voor een kilo kip is zeker zes kilo kippenvoer nodig. Voor een kilo rund al snel 30 kilo rundervoer.
Terwijl bio-kip vele malen duurder is dan rund ???

Geen pesticiden en geen kunstmest is vele malen beter voor de gezondheid dan een 'verbot' op vlees.
Met andere woorden: Fcuk, de WHO heeft niet echt iets met gezondheid van doen.
ouwe knar's avatar
| #239290 | 26-10-2015 15:59 | Argwaan
In de natuur levende dieren, zoals runderen, eten vanzelf wat goed voor ze is en dat kost geen landbouwgrond. Dieren in de natuur is natuurlijk, die natuur hoef je niets aan te doen. Je krijgt er veel smakelijker vlees van dat ook veel gezonder is dan zelfs biologisch vlees.
Vet-oplosbare vitaminen in de juiste verhouding! komen in natuurlijke vorm alleen voor in dierlijke producten. D is zo'n vitamine, zeer belangrijk voor de afweer, maar als deze niet in de juiste verhouding met A genuttigd wordt, gaat het ten koste van vitamine. Dit is niet op te lossen met een pilletje, je zult er dierlijk vet voor moeten eten, ook al om de vitamine K erbij te krijgen die onmisbaar is.
Wie hier meer van wil weten (al waas het maar om er tegen te zijn) verdiepe zich in de informatie die Weston A Price hierover ter beschikking stelt.
Argwaan's avatar
| #239324 | 26-10-2015 21:19 | ffloor
Ik mag dan vegetariër zijn - maar dit artikel heeft niks met rood vlees te maken! Het probleem is dat fabrikanten giftige nitraten mogen toevoegen - en dat is voor slagers zwáár verboden om zoiets toe te voegen. Het gaat hier om botulischmebestrijding en dat lukt alleen met zwaar geschut.
Ook mogen fabrikanten vleesvervangers en rode kleurstoffen door bewerkt vlees vermengen - ook dat mogen slagers helemaal niet.
De gedachte die hierachter zit (nog zat) is dat fabrikanten onder betere controle staan van inspecteurs (wegbezuinigd - komen weer terug!) alsook dat gesjoemel een fabrikant zijn goede merknaam kan kosten.
Ik denk zelf dat: als je bij de slager op een mooi rood lapje in zijn toonbank aanwijst en vraagt of hij dat wil malen tot een lekker biefstukje - dan zal die kerel inwendig wel wat krachtwoorden inslikken maar levert je tóch echt wel het gevraagde.
| #239330 | 26-10-2015 21:43 | ffloor
Toch wil ik als boerenzoon nog wel reageren op @Argwaan.
Wij hebben op de boerderij vaak genoeg jonge stiertjes voor restaurants afgeleverd en de kok kwam vingerlikkend nog bij ons kijken! Maar dat rundvee allèèn van gras en kraanwater kan leven is dus echt niet waar: daar komt méér bij kijken, veel meer.

Globaal kun je wel stellen dat elk dier vies is van zijn eigen soortgenoot: waar die gepoept eet: dat lust hij niet.
Met bijvoedering dus net eender: varkens eten gemalen kippenkoppen en kippenveren dat je tegemoet glinstert - en koeien lusten graag spekvet, hammen en schapenzweet als eiwitbron maar zoiets mogen schillenboeren ze niet meer rechtstreeks voorzetten - de meeste burgers weten niet dat koeien verzot zijn op varkens- en schapenvlees! Alleen krijgen ze het niet.

Voorts maak ik bezwaar tegen de opmerking van Nico de Geit dat rundvee dingen eet die wij ook lusten - maar dat klopt echt niet. Wij lusten geen cacaudoppen, geen citruspellen, geen gemalen schapenhoeven en gras = giftig voor de mens - voor de koe óók maar dat gaat 'ie eerst fermenteren zoals wij dat met bier ook zo doen maar dáár hebben we een ketel voor.
Kortom, alle vee eet afval: dingen die wij niet lusten en de fabriek maakt er smakelijke brokjes van - de volgende stap is dat fabrikanten van afval nog dingen maken die mensen lekker vinden.
Een voorbeeld hiervan is visslaatjes/zalmslaatjes! Ze worden gemaakt van gemalen vissekoppen, schubben+vinnen en afkrabsel onder je laarzen als je door de vishal banjert - dat wordt ontslijmd, gekookt en tot draadjes geperst - en jij denken dat je vis zit te eten maar het is chemisch nagemaakte vis!
| #239347 | 26-10-2015 23:17 | siban
En bedankt ffloor!!! At al amper rundvlees. Nu dus nooit nimmer meer! :-p

De koeien in Suriname die lokale boertjes hier houden zijn aan de magere kant. Nu snap ik waarom. Ze staan wel heerlijk in een salade buffet te grazen. Riet, gras van alles groeit er maar dik worden ze er niet van.
siban's avatar
| #239348 | 26-10-2015 23:47 | ffloor
Oh dat deed ik met onze konijnen! De hele sloot stond vol met knotwilgen en elke dag een tak afzagen: die ging doormidden het hok in samen met konijnenkorrels (dus dààr zit geen konijn in!) en water. Tevens werd de vorige hagelwitte tak maar verwijderd.
Dat zulke gratis takken boordevol zitten met aspirine en ijzer: dat zal je begrijpen - en dus:
Op een gegeven moment stonden wel 6 Marokkanen die zelfs de Imam hadden meegenomen in een witte jurk. Ze vroegen hoe wij de konijnen doodgemaakt hadden?
"Gewoon, een knal tegen de muur anders spartelen ze zo?" en ze betaalden goed - een week later stonden er wel 20 arabieren maar zo snel konden wij ze niet fokken - de konijnen wel want meestal zaten ze al vol jonkies als we zo bezig waren.

We stopten er uiteindelijk mee want er zaten braaksporen op onze schuur - en die paar honderd gulden was het de moeite niet.
Toch was het wel leuk werk. 's Middags om 16:00 stonden de 20 schoolkinderen al opgesteld voor hun voedertijd en moesten ze dorstige knijntjes tussen de wol vandaan graaien en ze drenken.
Dan kwam ik met die blaadjes-tak binnen en dan stoven ze massaal eropaf! Een vreselijk geknabbel - en de kinderen konden er geen genoeg van krijgen maar hun meesters kregen alleen nog opstellen over konijnen en konden al geen knijn meer zien!
| #239361 | 27-10-2015 00:53 | G.B. Wolf
Ik dacht dat slagers nog steeds sulfiet door het vlees mengen, om het een rood kleurtje te geven. 35 Jaar geleden op huwelijksreis in Barbados: Al het vlees in de supermarkt was bruin, gatver. Hoor ik, bij terugkomst thuis, van mijn zwager (Surinamer), dat dat eigenlijk de normale kleur van vlees was. Had ik nog nooit gezien.
Vis mag nog wel, (voor zover het nog niet stijf staat van het plastic) maar geen vis uit de top van de voedselketen, dus wel sardines, sprotjes en haring, maar geen tonijn, paling o.i.d., want die staan stijf van het gif van wat hun slachtoffers hebben gegeten.
@ffloor: Hoe doen bizons dat dan in de US? Of de 'zgn' wilde runderen in de natuurgebieden? Ik heb die geen lamskoteletjes of hamburgers bij een kampvuurtje zien eten, die eten toch alleen gras en wat groen van struiken ??? Dat vlees lijkt mij best gezond. En varkens zijn gek op eikels, oud brood, keukenafval en verder gewoon hun kostje zelf bij elkaar laten wroeten. (Bij die varkens op bezoek geweest.) Beetje bijvoeren met afval van restaurants en klaar is bertje. Uiteraard alleen voor eigen gebruik.
G.B. Wolf's avatar
| #239366 | 27-10-2015 05:13 | Argwaan
Runderen in het wild, dat in NL niet voorkomt en wij toch maar roepen dat de natuur zo mooi is, eten wat er groeit en op hun menulijst staat. Aangezien er in het wild geen grasvelden voorkomen, zal die menulijst heel veel andere planten dan gras bevatten. Uiteraard gaat er af en toe wel iets lopends mee naar binnen, vooral insecten en dat is maar goed ook. De spijsvertering heeft allerlei micro-organismen nodig om goed te functioneren en die zitten o.a. in en op planten, plantenwwortels, insecten, wormen, slakken, wellicht ook hier en daar een dood warmbloedig dier.
Als je een hond een drol van een andere hond ziet opeten: dan heeft de hond waarschijnlijk een gebrek aan b.v. B12.
Argwaan's avatar
| #239372 | 27-10-2015 09:31 | trend etter
40 jaar lang de mensheid vergiftigen met hormoonvlees en anti biotica en nu zo n LUL verhaal

Doe mij maar vleesvanwoestegrond.nl
| #239375 | 27-10-2015 09:42 | trend etter
WHO = een organisatie wat onder meer zijn adviezen krijgt van het Vaticaan in een 16000 pagina s tellend schrift genaamd de "CODEX ALIMENTARIUS".Daarin zijn een groot aantal PESTICIDEN toegestaan bij de verwerking van-en export van VLEES.Al zo lang is dit aan de gang!!!!!!!!En nu,omdat er schandalen zich aan de horizon opstapelen komen ze met een ADVIES om geen vlees meer te eten .EEN GROOT KWAAD is al geschiedt door de zieke CORPORATES die worden gedreven door hebzucht ,dood en verderf
EET ALLEN SMAKELIJK
Voor goed voedsel moet je wat moeite doen maar er is meer dan genoeg van
| #239388 | 27-10-2015 12:25 | Ness
Ik voel een forse verhoging van de prijs van vlees, ham, spek ed aankomen.
Ness's avatar
| #239389 | 27-10-2015 12:29 | ouwe knar
forse verhoging van de prijs van vlees, ham, spek
Nu nog even de vattax er alsnog doorheen jensen, onder het mom: 'Wij zorgen voor u'.
http://zaplog.nl/zaplog/article/denen_op_vetrantsoen
ouwe knar's avatar
| #239445 | 27-10-2015 23:17 | ffloor
Voor @Wolf: bizons is inderdaad de huiden- en vleesleverancier van de indianen, dit klopt helemaal. En de eiwitbron is toch heel eenvoudig verteld: de gepofte maiskorrels eten ze zelf - de doppen en koppen dienen als brandstof onder hun kookpotten en de stengeltjes zijn voor de kudde bisons!
(te zien op video: 'Hopi' van Dick de Soete)
Paarden (en ook de hunne) krijgen nooit mais want daar worden ze te vet van: die krijgen de ranken van Hollandse princessebonen en wortelloof.

Wilde paarden vullen hun voedsel aan met boombladeren en boomtakken, vooral knotwilgen, appel- en kastanjebomen worden speciaal in zo'n "Natuurgebied" dan aangeplant zodat de zaak dan "zelfvoorzienend" draait - en hun kadaver opruimen is voor de vos, de kraai en de roek - daarna volgen de blauwe bromvliegen nog.
Kost een paar centjes maar hun hebben onbeperkt krediet - daar kan een boer niet aan beginnen natuurlijk en paardenvlees rust een banvloek op.
Wijzelf omwikkelden bomen met kippengaas en de randen v/h grasland ging een zak B12 graszaad over als speciaal voor de herten: ook wij zien graag herten weiden!
Ik kon wilde herten ook gewoon aaien en knuffelen (mijn overall rook naar machines en herkenden ze je aan) - maar er gaat echt wel wat door je heen als een moeder haar jongkie naar je opdrijft met een mank pootje, en dan toekijkt wat jij eraan wil doen?

Ik mag het hier eigenlijk niet zeggen maar de recente uitbraken van vogelgriep zijn zeer waarschijnlijk toch echt uit zulke "Natuurgebieden" uit de Flevopolder afkomstig - maar daar is (uiteraard) geen bewijs voor. Wél voor bewijs dat de MKZ-uitbraak in 1982 uit Flevoland afkomstig was en opdook in Almelo: dit vanwege het aangetroffen dna-marker op het naaktvirus dat uit een glazen potje, dwars door de glaswand "was uitgebroken".
| #239450 | 27-10-2015 23:55 | G.B. Wolf
@ ffloor: hartelijk dank voor uw zeer leerzame les biologie.
Die kennis kan ik later goed gebruiken.

maar er gaat echt wel wat door je heen als een moeder haar jongkie naar je opdrijft met een mank pootje, en dan toekijkt wat jij eraan wil doen?

Ik geloof u zonder meer, dat dat is gebeurd. Wat heeft u gedaan, dierenarts gebeld?
G.B. Wolf's avatar
| #239455 | 28-10-2015 00:29 | ffloor
Jazeker. Maar ik liep nog in burgerkloffie toen zij kwamen dus eerst nog omkleden - dan land in en ze lokken.
Had je gedacht: burgers hebben een soort zeeplucht van lijken om zich heen en dat ruiken ze op 1 kM afstand al.
Maar de moeder zat er maar mee: ze verloor al haar schuwheid en duwde haar jonkie tussen mijn benen in! (en ondertussen wantrouwend naar de boerderij uitkijken).

De Utrechtse veeartsenij aanlopen en we haalden 139 teken uit de moeder, en 42 teken uit haar jonkie vooral rondom hun ogen zitten ze, maar haar pootje zat inderdaad een doorsneden pees in dus die werd genaaid en de wond dichtgenaaid zonder verband - daar hebben we al een tijdje vloeibare Hansaplast uit de spuitbus voor (heet nu Biogaze) en is ideaal op de boerderij, op onszelf.
Een student schudde mij de hand: "Dit is voor het eerst van me leven dat ik een hert onder mijn handen had, mag ik uw naam in mijn scriptie zetten hoe dit nou moet?" - "Ja hoor".
Tot de doktersrekening kwam: ze hadden Overheidsherten op onze lopende rekening geschreven!!! Woést was broertje.
| #240233 | 10-11-2015 00:38 | G.B. Wolf
Schitterend!!! (Al had ik eigenlijk niets anders verwacht.)
Ik heb u een mail gestuurd betreffende de verdwijning van uw site. Stuur ook gelijk de rekening maar naar mij (met banknummer), dan betaal ik die van harte. Mooi opgelost.
G.B. Wolf's avatar
| #240281 | 10-11-2015 20:46 | ffloor
Maar het verhaal van dat hert was daarmee nog niet afgelopen.
Drie maanden later, het vroor dat het kraakte -18°C en ik zat met mijn mijn voeten in de oven van het fornuis - ondertussen broertje koeien melken op stal.
Opeens kreeg ik een bevlieging of zo???- en trok mijn met glaswol gevoerde Russisch jasje aan omdat ik iets vermoedde?
Brrr wat koud en de oostenwind was messcherp - en dáár stond mamma hert, met haar kind, wel op 200 mtr afstand.
Ze wees 3 maal met haar kop naar haar kind, keek me aan alsof ze zeggen wou: 'Is 'ie niet mooi?' - en ik zwaaide de Hitlergroet.
Daarop ging ze ervandoor - maar niet lang want binnen 1 maand bleek ze te zijn doodgeschoten: er waren 24 herten geteld en ze hadden afschotvergunning voor 6 herten maar dat is toch veel-te-veel op 24 stuks - en dat op de gehele provincie Utrecht???
Dat werd dus teruggebracht tot 3, en 2 zaten al in de kookpot.

Toch, als je mij vraagt: hoe kunnen herten nou opbellen zonder mobieltje??? Niet erg wetenschappelijk, dat geeft ik toe. En hoe ze zo'n snijdende wind nog lekker vinden??? Ja de prof vertelde wel dat een hert een hartslag heeft over de 200 en de studenten dat natellen. Beren en koeien kunnen zoiets overleven want die hebben leren jassen aan - paarden en herten een héél dun velletje dus dat snap ik niet.

Over dat de onderwijssite http://www.promootio.nl/floor met 23 langere scripties niet meer werkt was me van meer kanten verteld.
De reden weet ik niet want hij is van een ex-scholier die inmiddels ook in de 25 is en is moeilijk bereikbaar - ik zit er wel over te denken om op GoogleCom een eigen site op te starten.
Overigens kun je een aantal van die scripties ook via andere sites benaderen, bv. via Scholar-google.
aanmelden / inloggen