Door community (initieel herman4394), Op don 8 feb 2018 07:09, 0 reacties, nieuws

VN: Westelijke Jordaanoever, israël gaat 50 Palestijnse scholen slopen


'Zevenjaar oude kinderen zouden zouden geen school meer hebben wanneer israël dat slopen inderdaad doet' vertelde een VN-functionaris.

Tientallen Palestijnse scholen lopen het risico door Israël te worden gesloopt, waarschuwde de VN, waardoor kinderen in de bezette gebieden nog kwetsbaarder werden.
Ten minste 45 scholen worden nu gesloopt door het bezettende Israëlische leger, waarschude het VN-kantoor voor de Coördinatie van Humanitaire Aangelegenheden (OCHA) afgelopen zondag.
'Zevenjaar oude kinderen zouden zouden geen school meer hebben wanneer israël dat slopen inderdaad doet' project, zei Roberto Valent, waarnemend OCHA-coördinator voor de bezette Palestijnse gebieden.

"Ik maak me grote zorgen over de sloop van de Israëlische autoriteiten vanmorgen bij twee gefinancierde klaslokalen - derde en vierde klas - die 26 Palestijnse schoolkinderen in deBedoeïenen- en vluchtelingengemeenschap van Abu Nuwar, gelegen in gebied C aan de rand van Jeruzalem, 'zei hij in een verklaring.

"De sloop is uitgevoerd op grond van een gebrek aan door Israël afgegeven vergunningen, die bijna altijd onmogelijk te krijgen zijn. "
Het is bekend dat aanvragen voor bouwvergunningen jaren duren om afgegeven te worden, waardoor het via een sluipweg mogelijk wordt dat rechtbanken via een maas in de wet om Palestijnse afbraak van woningen weten te te versnellen door spoed wetten als "onwettig" verklaring te gebruiken.
De sloop van scholen en huizen op de bezette Westelijke Jordaanoever is bijna dagelijks, Waarbij Palestijnse families vaak gedwongen worden om vergoedingen te betalen van maximaal $ 41.000 voor de vernietiging van hun eigen woningen.

De bouw van alleen Israëlische nederzettingen, die volgens het internationale recht als illegaal worden beschouwd, gaat wel door met de volledige steun van Tel Aviv.

Abu Nuwar is een bijzonder kwetsbare gemeenschap, die van een combinatie van een "Israëlisch" staat
beleid en werkwijzen te lijden hebben - inclusief sloop en beperkte toegang tot basisvoorzieningen, zoals onderwijs."

Valent zei: "De omstandigheden waarmee het wordt geconfronteerd, vertegenwoordigen ook die van veel andere Palestijnse gemeenschappeneen waar een dwingende omgeving is gevormd die de mensenrechten van bewoners schendt en daardoor zorgt voor een risico van gedwongen overplaatsing.

"Dit is het zesde sloop- of confiscatie-incident op de Abu Nuwar-school door de israëlische autoriteiten sinds februari 2016. "

06 februari 2018
vertaald via Google translate.
origineel: UN: Israel to demolish 50 Palestinian schools in West Bank
Annotaties:
aanmelden / inloggen