Door Ness, Op vri 30 sep 2016 19:22, 2 reacties,    

Voorlichting dope: diamanten op je schoenzolen


Deze tekst gaat op het eerste gezicht over een verliefd stelletje. Op het 2e en ware gezicht gaat het over een ander verliefd stelletje: de gebruiker en cocaine, gepersonifieerd als 'rich girl'; ook in hotel California en tig andere songs over dope komt die personificatie tevoorschijn. De rijken kunnen gebruiken wat ze willen; het spul is verrekte duur zodat een gewoon mens alleen al kapot gaat aan de kosten van gebruik als hij mee wil tellen in die kringen - vaak is fraude de manier waarop men zich van inkomen verzekerd. Maar rijken hebben op dat gebied geen problemen en staan bovendien altijd in contact met dealers' met goede waar'. Dit is waar de bovenwereld verknoopt zit met de onderwereld.

En rijken hoeven niets te verbergen want het plebs ziet ze nauwelijks in real life, weten ook niet waar ze op moeten letten, en weten van het hele gebeuren zowiezo geen donder af. Wie het wel ziet is een ingewijde, en dan geldt omerta (denk aan hoeren, taxichauffeurs, hotelbedienden) of een zeker begrip cq loyaliteit. Waarom (dure) diamanten? Coke maakt je 'keihard', dwz je gaat totaal voorbij aan de emotionele impact van je handelen op anderen, je loopt over mensen heen, alsof je keiharde diamanten aan je schoenzolen hebt. Plus, coke maakt dat je het 'lichtlichaam' van mensen ziet, het volume en de kracht van het bewustzijn of 'de ziel', de diamant in de mens; en daar loop je dan vrolijk overheen omdat je het op coke prima kunt manipuleren.

In wezen is die diamant je droomgestalte. Coke - en andere soorten dope - maakt dat je 2 werelden tegelijk waarneemt, en op coke dat wat in beide werelden gebeurt ook nog kunt aansturen of beheersen, als je een redelijk sterk ontwikkelde wilskracht hebt. Ook de gnostische kennis van weleer heeft betrekking op die dubbele waarneming. Daar kun je jaren voor op een matje gaan zitten mediteren, maar een pilletje LSD of wat coke doen je oogjes ook wel open, al zal niet iedereen zich realiseren wat hij waarneemt. De meeste gebruikers schrijven het toe aan *magie*. Ze zijn daarom allemaal zo bijgelovig als de pest. En denken tevens dat ze de enige 'magiers' ter wereld zijn, de enigen met deze geheime kennis.

"She was physically forgotten': coke is niet lichamelijk verslavend. Met zinnetje 2 komt de geestelijke verslaving aan bod: slipped into my pocket met de autosleutels, dat is je wil, je motivatie waarmee je lichaam en geest aandrijft. Die wil wordt ondergraven; je gaat smoezen verzinnen om toch weer te gebruiken. De walking blues is de dip/depressie die volgt op de rush, maar ook de algehele verveling, de uitzichtloosheid, de zinloosheid, de vervlakking die toeslaat als het leven weer 'gewoon' is geworden. Het is dus oppassen geblazen met coke: do not take it for granted, want er hangt wel degelijk een fors prijskaartje aan, juist in psychologische zin.

Sign of the teaspoon: coke zat vroeger in petieterige flesjes met een petieterig soort lepeltje erbij. The wave is de ervaring zelf. De 'he' heeft al zijn geld uitgegeven dus kan een hotel niet meer betalen en slaapt op straat. Evengoed moet je er 'strak' uitzien wil je indruk maken op de scene, die voornamelijk bestaat uit rijke en zg geslaagde mensen. De rest van de lyrics spreken mi voor zichzelf. En nee, ik ben zelf geen gebruiker en nooit geweest ook, al heb ik 2 x van iemand een sigaretje aanvaard waarvan ik op mijn klompen kon aanvoelen dat daar coke inzat, wat ook zo was. Maar ik ken de scene meer dan donders goed en heb 'm uitgebreid geobserveerd, zowel stoned (LSD) als broodjenuchter. Leuk hoor, coke, maar niet de moeite waard om er geld aan uit te geven.

She's a rich girl
She don't try to hide it
Diamonds on the soles of her shoes

He's a poor boy
Empty as a pocket
Empty as a pocket with nothing to lose
Sing Ta na na
Ta na na na
She got diamonds on the soles of her shoes
She got diamonds on the soles of her shoes
Diamonds on the soles of her shoes
Diamonds on the soles of her shoes

People say she's crazy
She got diamonds on the soles of her shoes
Well that's one way to lose these
Walking blues
Diamonds on the soles of her shoes

She was physically forgotten
Then she slipped into my pocket
With my car keys
She said you've taken me for granted
Because I please you
Wearing these diamonds

And I could say Oo oo oo
As if everybody knows
What I'm talking about
As if everybody would know
Exactly what I was talking about
Talking about diamonds on the soles of her shoes

She makes the sign of a teaspoon
He makes the sign of a wave
The poor boy changes clothes
And puts on after-shave
To compensate for his ordinary shoes

And she said honey take me dancing
But they ended up by sleeping
In a doorway
By the bodegas and the lights on
Upper Broadway
Wearing diamonds on the soles of their shoes

And I could say Oo oo oo
As if everybody here would know
What I was talking about
I mean everybody here would know exactly
What I was talking about
Talking about diamonds

People say I'm crazy
I got diamonds on the soles of my shoes
Well that's one way to lose
These walking blues
Diamonds on the soles of your shoes

Heel veel van die *mysterieuze* songteksten van de 70-er jaren gaan over dope. Maar alleen Joni Mitchell kwam er vrijwel openlijk voor uit met haar "prisoners of the fine white lines of the freeway". Zo duidelijk, en nóg snappen mensen die tekst niet... Een Eskimo is een cokegebruiker (of dealer), en dat woord wordt in songs opmerkelijk vaak gebruikt. Bob Dylan is ermee begonnen, meen ik. Het woord geeft een koud, hard, ongevoelig lizardbraintype aan, volledig uit op eigen voordeel. Coke is een geneesmiddel tegen altruïsme, iets waarvan de gutmenschen erg veel last van hebben. Tot ze aan de coke gaan natuurlijk. Dan is het links lullen rechts vullen want die habit is prijzig. Vandaar de rotting en corruptie binnen de PvdA, imo.
Annotaties:
| #254799 | 01-10-2016 14:17 | Ness
Ordinary shoes: dat betreft het plebs dat nog last heeft van een geweten. Gewetens brengen geen poen op; coke maakt het dood bij langdurig en intensief gebruik.

Overigens is de youtube een klassiek voorbeeld van racisme-inprenting (zwarte gedresseerde clowns, witte superioriteit + overhemd). Maar ja, Paul Simon is een so-call jood, dus dan mag het wel. http://jewishmuseummd.org/exhibits/paul-simon/
Ness's avatar
| #254800 | 01-10-2016 16:38 | siban
Voor iemand die nooit wat genomen heeft weet je donders goed hoe dat spul werkt! Zelf een aantal keer ervaren wat het met mij deed alhoewel ik het destijds wel combineerde met alcohol, wiet en andere genotsmiddelen wat voorhanden was. Dus coke nooit zuiver tot mij genomen maar het klopt, het versterkt je zintuigen. Het geeft je een oppermachtig gevoel, je leest de situatie gedurende de rush haar fijn. Maar door zelfoverschatting sla de plank ook behoorlijk mis.

Nooit echt een fan van dat goedje geweest en dat spul roken was voor mij helemaal een drama. De rush daarvan was na 10 minuten al uitgewerkt en het diepe dal wat bij mij gelijk daarna kwam was een hel.

Nee geef mij dan maar pure mdma, Daarmee belande ik echt in 2 werelden. Ik wist al wat mensen gingen zeggen voordat ze hun mond open deden.

Van speed hield ik ook niet, Niet normaal als je twee speed gebruikers met elkaar hoort praten. Het gaat nergens over en het gaat maar door en het houdt niet op haha

Ik kende dus ook genoeg gebruikers van coke. Inderdaad onbetrouwbare en gewetenloze figuren. Niet de incidentele gebruikers maar wel die dat jaren lang wisten te gebruiken naast een normaal bestaan.
siban's avatar
aanmelden / inloggen