Door community (initieel Witte Haai), Op maa 21 nov 2011 17:38, 3 reacties, nieuws

Voormalig IAEA-inspecteur uit twijfel over Iran-rapport

WASHINGTON, 20 november 2011 (IPS) — Een voormalig inspecteur van het Atoomenergieagentschap (IAEA) trekt het recente IAEA-rapport over Iran in twijfel. Het rapport ziet nieuwe bewijzen dat Iran een kernwapen maakt.

Volgens het IAEA-rapport heeft Iran een grote ruimte, "een groot cilindervormig object", gebouwd in het militaire complex van Parchin om hydrodynamische experimenten uit te voeren met explosieven. De ruimte zou zoveel explosieven aankunnen dat ze geschikt is om de ontsteking voor een kernwapen te testen.

Voormalig IAEA-inspecteur Robert Kelley noemt die bewering "zeer misleidend". Volgens hem kan de ruimte onmogelijk gebruikt worden voor een hydrodynamische test met een kernwapen. "Er zitten veel meer explosieven in die bom dan deze container kan bevatten."

Hij wijst er ook op dat dit soort hydrodynamische tests hoe dan ook niet uitgevoerd wordt in een container die zich in een gebouw bevindt. Zoiets gebeurt buiten, zegt hij.

Kelley, een nucleair ingenieur, leidde wapeninspecties in Irak en werkt nu voor het Stockholm International Peace Research Institute (Sipri).

Hij verwerpt de IAEA-claim dat de cilindrische kamer nieuw bewijs is voor het Iraanse kernwapenprogramma. "Men wil ons laten geloven dat deze container belangrijk is terwijl hij helemaal niet belangrijk is."
Annotaties:
| #168465 | 21-11-2011 23:20 | wagner
Gewoon het idee dat een aantal landen die samen 20.000 atoomwapens hebben, het lef hebben om het aan anderen te willen verbieden is puur kafka en kamagurka.
En dan de racistische argument dat de Iraniers een mensenleven minder belangrijk is dan in het "westen" en dat de schiiten een oorlog willen uitloken om de komst van de Mahdi (verlosser ) te bespoedigen, een beetje zoals de christelijke fundamentslisten in de VSA.
Echt grapig, maar wordt door msm heel sluw bij de gewone man en vrouw ingelepeld en dat is verre van grapig.
Het zijn dezelfde soort manipulaties en manipulatoren die de 1é en de 2é wereldoorlogen hebben ontketend en de mensheid hebben verkracht en vermoord.
| #168467 | 21-11-2011 23:29 | sigmund
Iran heeft er overigens helemaal niets tegen, dat ze kernwapens verbieden en hebben daar i.t.t. bijvoorbeeld Israel verdragen voor getekend. Daarom lopen er ook in Iran wel inspecteurs rond en in Israel niet.
sigmund's avatar
| #168502 | 22-11-2011 14:51 | Witte Haai
Een kliek die met boter op het voorhoofd in het rond blert...

De VS en Israël zien hier mogelijk het kruidvat in om een 3e wereldoorlog doet ontsteken? Wie weet.
Van de andere kant: Israël heeft al zo benauwd met al die opstanden in Islamitische landen om zich heen. En de VS zal met de enorme schuldenberg wel oppassen om weer aan een nieuwe oorlog te beginnen. Het volk is ook oorlogsmoe. En verder: China haalt 10% van z'n olie uit Iran vandaan. En last but not least: Ook Rusland is op hand van Iran:

Rusland niet te spreken over IAEA-rapport over Iran
Witte Haai's avatar
aanmelden / inloggen