Door Hans, Op din 5 okt 2010 17:48, 4 reacties, citaat / intro / linkdump

Voorspelling: Rusland krijgt koudste winter in 1000 jaar
...
| #113091 | 06-10-2010 16:56 | ffloor
Tsja. Luisteren naar brookers is een manier. Ikzelf prefereer de uitzendschema's van HAARP en de Woodpeckersound en als die dagenlang loeihard staan weet ik dat er een hogedrukgebied niet van zijn plaats te branden is.
Staat nog niet in de meteorologenboeken maar dat komt nog wel.
| #113093 | 06-10-2010 17:10 | Eheu
Juist! Vandaar dat wat de MSM en erkende meterologen over dit soort onderwerpen brengen niet anders dan hypocriete leugens zijn, want de meesten weten echt wel hoe het in werkelijkheid zit. Alleen ze spelen het spelletje goed- danwel kwaadschiks mee, hun carriere hangt er immers van af, en met een beetje pech nog meer dan dat.
Groet
Ach!
| #113142 | 07-10-2010 19:52 | ffloor
Toch laten ze wel eens wat los. Vooral door het KNMI nog zelf opgeleidde meteorologen, en dan vooral die later nog voor zichzelf zijn begonnen met hun eigen bedrijfje...
Immers, een goed electricien begint op 3-jarige leeftijd de stopcontacten van de muren te slopen, wordt op 5-jarige leeftijd van de kleuterschool verwijderd wegens te enthousiaste dikke volt en is op 8-jarige leeftijd al ver genoeg om zijn 1e, echt werkend radiotoestel te bouwen althans ik nog wel -
en dus begint een jeugdige meteoroloog op 7-jarige leeftijd met het bestuderen van de buitenthermometer met magneetjes en raadplegen van barometers, een jaar later met vochtmeters en onweernadering middels een goedkoop digitaal voltmetertje.
Daarna gaat het steeds harder, en dus op 14-jarige leeftijd heeft een amateur-meteoroloog in-de-dop de thermo-windriviergegevens op 11 kM hoogte benodigd uit het vliegerijwereldje want deze "maken" de hoge- en lagedrukgebieden.
Daarna gaat het hard. Zo rond zijn 19e heeft 'ie het waterlaagje halverwege de stratosfeer op 40 kM hoogte "gepasseerd" als een 3e soort van weerbesturing en rond zijn 21e wil hij de windriviergegevens van de ionosfeerlaag op 90 kM hoogte - en die elektrisch geladen zijn want dáár komt ons weer nou echt vandaan en heb je persé nodig voor de weervoorspellingen van meer dan 3 dagen vooruit: de meeste prof-meteorologen hebben dus ook het staatsexamen radiozendamateur om per transceiver hun signaal te laten "hoppen" de hele wereld over.

En dus... wijzer geworden vraagt Meteo-consult die 90kM windriviergegevens op van KNMI en dan zeggen ze tegen hem: "Helaas moeten we die jouw weigeren omdat je die niet betalen kunt" - de boze directeur beschrijft zijn aanvaring echt zo in zijn weerboek!
Natuurlijk ging hij daarna wat op Internet snuffelen en koopt ze nu van wel 5 andere bronnen in, maar zo zie je maar: het is niet een kwestie van allèèn een komplot maar ook: leeftijd, ervaring en verstand dus met de jaren.
Een raar, maar wel sprekend voorbeeld:

Hans de Jong heeft daarvoor een kat die gras vreet en een beerput die gaat stinken als onweer nadert - vele dagen, (!) alvorens computers alarm kùnnen slaan.
Een veeg teken... omdat onweer wel 100 kM voor zich uit alle electronen uit halfgeleidende materialen ript: dit duidt erop dat KNMI onvoldoende sensoren heeft om de nadering van boosaardige "Kanaalratten" zoals Hemelvaartsdag 1983 te detecteren. Want wat profs doen is inslagen detecteren middels radio-hf maar een goedkoop gevoelig voltmetertje kon er niet meer af?
| #113143 | 07-10-2010 20:05 | Hans
In Siberië is het al Siberisch koud
Hans's avatar
aanmelden / inloggen